Regisztráció Blogot indítok
Adatok
naeblis

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Subba Adózónál marad 2011.12.08 15:36:46
naeblis 2011.12.10 11:39:11
@külföldi bankszámla: Azért amit írsz az nem teljesen igaz. Ha 100 emberből 100 fizet adót, akkor hamarabb eléred a kitűzött összeget, mintha csak 50 adózna. Ez akkor is igaz, ha a kitűzött összeg felét aztán ellopják és akkor is ha nem. Nyilván a ktűzött összegbe az is bele van kalulálva, amit el akarnak lopni. Szóval nagyon is van köze ahhoz, hogy hányan adóznak és hányan csalnak. A különbség annyi, hogy míg a politikusok mindenkitől lopnak, addig az aki adót csal, és ezáltal több pénze van, valójában attól a polgártársától lop, aki viszont teljes adót fizet.
És az sem igaz, hogy ahol magas a sarc, onnan húznak el. A magas adó gáz, de ha az emberek ettől függetlenül jól élnek, és az állam a befolyt adót jól használja fel, akkor keveset panaszkodnak miatta. Lásd Dánia vagy Svédország.
naeblis 2011.12.12 18:36:30
@külföldi bankszámla: Azzal teljesen egyetértek, hogy kisebb adóteherrel valójában több adót fog bezsebelni az állam, mivel a megmaradt pénzt a cégek visszaforgatják a termelésbe, és több bevételük lesz. Én csak azzal nem értek egyet, ha az egyik cég önkényesen kevesebb adót fizet (adót csal), mint a másik (nem csal adót). És félre ne érts, én nem az államot, vagy a rendszert akarom védeni, hanem azt a vállalkozót, aki minden teher ellenére teljesen szabályosan és törvényesen adózik.
Egyébként nem engem lopsz meg, én nem otthon élek. És noha sok cég költözik ki Dániából és Svédországból, hát még mindig rengeteg van, és ami talán a legfontosabb nagyon sok hazai cég van, aztán nagyon sok Skandináv, és jóval kevesebb a világ többi részéről.