Regisztráció Blogot indítok
Adatok
zolmagne

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nemcsak a magyar borászat, hanem egész Magyarország hírnevét hivatott képviselni a tokaji borok világszerte ismert kitűnő minősége és összetéveszthetetlen ízvilága, amely a természet ajándékaként, az egyedi talajadottságok révén utánozhatatlan kulináris élvezeteket nyújt,…..
zolmagne 2012.02.01 20:02:02
pár éve külföldön élő és borszerető, a magyar borok megismertetéséért és megszerettetéséért nem keveset tevő magyarként tokaji aszúval kapcsolatos személyes tapasztalataim/élményeim/tanácsaim a következők:
1, a külföldi (már ahol), illetve a hazai szupermarketekben (szinte mindenhol) hozzáférhető magyar tokaji aszúk jó részével nem árt óvatosnak lenni. Igazából nem is tudom, hogy szabadna-e egyáltalán a magyar borászat zászlóshajójának számító nedűt ezeken a helyeken árulni...és persze amit ezeken a helyeken árulnak - tisztelet a kivételeknek - arra sajnos nem is nagyon lehetünk büszkék, no de ebben a témában az index volt munkatársa már bizonyított.
2, nem tudom a szlovákok miként csinálják, biztos csak "beetetés", de szlovák tokajiból eddig csak jót ittam. Igaz, hogy boltban még nem fértem hozzá, de amit volt szerencsém kóstolni, az teljesen korrekt volt.
Tanulságot nem igazán tudok levonni, talán annyi, hogy a magyar tokaji aszú hírnevét nem igazán a Tocai Friulianotól, az elzászi Tokay-tol, vagy épp a határ túloldalára esett 100-500 vagy akár 1000 hektár szlovák tokajitól kellene, kellett volna védeni, hanem önmagunktól.
UI: nem beszélve arról a sok mocsokról, amit a karácsonyi ünnepek alatt otthon tartózkodva a sarki boltban magyar borként volt balszerencsém "felfedezni"...még szerencse, hogy barátaim a Klassz-ba szerveztek egy vacsorát, ott végre helyükre kerültek a dolgok:)
Bár már néhány blog felkapta a szarozós TASZ videót, a Zugügyvéd is kiposztolja, főként, hogy először ez a blog kezdett foglakozni az üggyel, és a Zugügyvéd, mint védő is érintett. Íme a felülvizsgálati kérelem: A Magyar Köztársaság Legfelsőbb Bírósága részére a…..