Regisztráció Blogot indítok
Adatok
deni41

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mihez kezd egy parkolni próbálkozó mozgássérült, ha 12 rendőr támadja le, hogy fogdába zárják, ha nem áll el a rendőrőrs elől, ahol egyébként szabályosan parkolhat? Tényleg lehet nem engedelmeskedni a rendőri utasításnak, ha az egyértelműen szabályellenes? Hol tehet az ember…..
deni41 2007.07.10 22:11:34
Mint külföldi állampolgár én is szeretnék az alábbi rendör témához hozzászólni. Vidéken a kis falvakban még sokkal rosszabb a helyzet mint városokban. Itt még olyanokkal is találkozol akik bottal verik a szilvát, hogy elöbb megkéküjjön.
Én egy nyugdíjas német állampolgár vagyok és évente kb. 6-7 hónapot töltök Magyarországon.
Esetem egy kis Nógrádm. Faluban (Kb.800 lakos) történt.
Kerékpárral vacsoráról jövet a 23-as föút másik oldalról rámorditott egy rendőr, hogy álljak meg és mennyek hozzá.
Következő szóváltás történt:
Rendőr: Adja ide a szeményigazolványát. Fogyasztott alkoholt? Maga német állampolgár?
Én: igen, ittam kb. egy órája vacsora után két hosszúlépést hisz ezért vagyok kerékpárral.
Rendőr: nem tudja, hogy kerékpárral sem szabad alkoholt fogyasztani.
Én: őszintén nem mert odahaza még autóval is több van megengedve és a határon is csak autóval való alkohol fogyasztás tiltó táblát láttam.
Rendőr: el fogadja a 3000 Ft.-tos Büntetést.
Én: nem, mert egy óra eltettével ez a két hosszúlépés már kivált a testböl. Józan vagyok, nem látják rajtam? Nem is akarták látni.. Pedig mondhatták volna azt is hogy mivel maga külföldi és nem tudta, elnézök vagyunk, mennyen tovább de többet ne forduljon elö. De már a hagnemböl tudtam, ezek mindenáron megakartak büntetni
Hárman voltak, előttem pár métere ált egy rendör Hölgy majd ugyanolyan távolságra jobbról és balról a két rendőr úr.
Az egyik Rendőr úr kezemben adott egy ceruza vastagságú szondát (persze van nekik modernebb is) és erélyesen rám szólt, hogy fújjam.
Ami nem ment úgy ahogy ők szerették volna és hol jobbról hol balról rám szóltak, hogy fújja, fújja mert bevisszük vérvételre. Minta bűnöző lettem volna.
Azt a látszatot keltették és olyan hangon beszéltek, hogy azt gondoltam ha még egy szót szólok visznek és összevernek. Nekem olyan volt az egész minta egy régi rossz orosz filmet néznék.
Baloldali Rendőr: Németországba már magát rég beba….k volna az autóba és elvitték volna. (Azért mert nem tudtam úgy fújni azt a szar szondájukat ahogy ök szerették volna.)
Én: ezt maga mondja nekem aki már több mint 40-éve ott él, hogy hogyan viselkednek nálunk a kollégái? De még vagy tíz percig fújatták velem a szondát, de nem mutattot ki semmit, közben mindég rám szóltak, hogy fújja, fújja mert különben visznük vérvételre.
Ezek után már nekem is sok volt és mondtam, hogy állítsák ki a csekket a 3000 Ft.-ról. Meg hát féltem, hogy bevisznek, és ki tudja nem-e összevernek. 40 év demokrácia után ez nekem már rázós volt.
A jobboldali rendőr úr alláiratta valem a csekket aminn külön feltüntette, hogy a szonda elszinesedett. Persze erröl szó sem volt. Kezembe addta és azzal a mondattal búcsúzott el, “hogyha nem tetszik magának vissza mehet Németországba”
Ezt már nekem is sokk volt és elmentem az urak főnökéhez. Mondtam, én nem is anyira a 3000Ft. ért teszek panaszt hanem az urak viselkedéséért.
Ö csak azt mondta, sajnálja, és nem volt szép a rendőrtől, hogy ilyet mondott magának. Ezzel részemre lezártnak tekintettem az ügyet.
Nem ment a fejembe, hogy, hogy lehet egy demokratikus EU országban egy másik EU országból jövővel így viselkedni. A fönt említett urak udvariatlanok, beképzeltek és a hatalmukkal visszaélők voltak. Ezek szégyent hoznak MO.-ra és a többi tisztességes rendőrre. Meg kell említenem, én a régi időkben is gyakran jártam haza de az akkori redörök még angyalok voltak ezekhez a mai húsz valahány éves taknyos és beképzelt redörökhöz képest.
Ha rendörruha van rajtuk aztgondolják, hogy ök a King-gek.

Ezek után figyelmeztettek az ismerőseim, hogy nem kellet volna panaszt tennem mert a rendőrök bosszút fognak állni. Ez be is következett. Vagy ahogyan a németek mondják, amilyen a beosztott olyan a fönök is.
Ha kerékpárral megyek a föúton megállit. Nem régen, hátulról megelözött a rendörkocsijával a fönt említett rendőr úr, megismert és rögtön le állított. Kérdezte, fogyasztottam-e alkoholt, mondtam nem de ennek ellenére megszodáztatott.
Persze a szonda nem mutatott ki semmit, erre meg kellett mondanom anyám nevét (ez nincs a német sz.i.-ba) meg hogy hol szoktam tartózkodni. Mi jogon korlátoz ö engem, a szabatságomban? Vagy csak meg akarja mutatni, hogy ö az erösebb?
Ezt az esetett elmondtam a szomszédomban levö szabadságát töltö BP.-ti kerületi rendör kapitányak aki csak a fejét csóválta és tanácsolta, hogy tegyek panaszt a megyei Rendörkapitányságon. Amit meg is tettem.
A megyei rendörfökapitány úr levélben a következöket közölte velem: “Tájékoztatom, hogy a hozzám küldött panaszlevelét a hatályos jogszabályok szerint, a kivizsgálásra illetékes elsöfokú rendészeti hatóságnak, azzaz a Bt. Rendörkapitányság vezetöjének megküldtem.”
Tehát annak a rendörfönöknek küldték vissza akinél már egyszer személyesen panaszt tettem és ezt a M.Re.Kap-nak meg is irtam.
A Bt. Rendör Kap. Vezetöje hozott egy Határozatot amiben röviden ez áll: rendöri intézkedés elleni panaszát az 1994. évi XXXIV. Törvény 93.§. (1) és (2) bekezdése alapján mint elkésett panaszt elutasitom. Ezzel a kör bezárult.
Azt viszont a fönt emlitetett Redör Kap. Ùr elfelejtette, hogy 8 napon belül személyesen panaszt tettem nála.
Öszintén, sokkra nem számitottam mivel a rendörség elleni panaszokat is a rendörség vizsgálja. Szóval, ha a játékos meg a biró is ugyan az a személy, ott valami nem stimmel.

Ezzel a két § -sal kezdödik a rendörségi Törvénykönyv.
1 §. A rendőrnek mindég igaza van.
2 §. Ha netán a rendőrnek véletlenül nem lenne igaza, akkor a 1 §. lép életbe.