Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Dunpy

36 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
IDDQD Checkpoint 7x17: Valve 2021.12.30 00:04:59
A Gamer365 legénységét szeretjük, mert nagyon felkészülten és lelkesen tudnak mesélni kedvenc játékaikról és fejlesztőikről, akár Klárit hívjuk el, akár Mackót, akár Stingert. Az oldal főszerkesztője, Liquid viszont kimaradt eddig, de ezt most pótoltuk, és vele egy régi adósságot is: beszélgettünk…..
Dunpy 2022.06.11 03:43:40
Fú, srácok, azért itt pár dolog félrement. Nem térek ki azokra, amit már itt és a 365 cikke alatt emlegettek (de amúgy komolyan, nem tudtatok volna egy embert találni, aki játszott is az Alyx-szal?).

Ami a legvitathatóbb, az a Dotát illető kijelentések, és egy kicsit kevéssé profinak is érzem, hogy egy ekkora játékból ennyire fogalmatlanok vagytok, függetlenül attól, hogy utáljátok vagy sem.

Grath azt mondtad, jöhetnek az e-mailek azt a kijelentésedet illetően, hogy A Dota 2 egy '5v5 Diablo, egy kicsit primitív'.
E-mail elmarad, de majd itt.
Semmi köze a Diablohoz, de tényleg. Vagy annyiban, amennyiben mondjuk egy CoD-nak köze van a Left 4 Deadhez. Mindkettőben lősz, szerzel új fegyvereket, ugyanaz a nézet...tök ugyanazok, nem? Nem.

Nagyon, NAGYON különböző játékokról beszélünk.

A primitívséget illetően olyan messze jársz az igazságtól az 1 pályás exp-eddel, mintha azt mondtad volna, hogy te láttál 10 percet a Kontrollból, és ez alapján egy olyan óvodások által is érthető semmi, mint a Pappa Pia. Értem, nem láttál belőle sokat, de talán pont ezért nem kéne véleményezni.

A MobA-knak magas a belépési küszöbe, de ezek közül magasan a DotA a legrosszabb. Notórikusan bonyolult játék, ahol a fejlesztő csapat első 2 éve a content creation után nagyjából azzal telt, hogy kitalálják, hogyan tegyék vonzóvá kezdők számára is. Ezt illetően számtalan megoldás született, a legszembetűnőbbek talán a beépített guideok, amik teljesen fogják a kezed, hogy mit csinálj, és segítenek legalább minimális szinten elhelyezni, hogy mi is történik a játékban, mert egyébként semmi esélyed az alapokon kívül.

A Diablo ezzel szemben, jó aRPG-hez híven, nagyon alacsony belépési küszöbű, egyszerű játék. Ha engem kérdezel, ez éppen dicséri a designereket, sokkal jobb ez mindenkinek. Ettől függetlenül, jó nagy hülyeséget mondtál.

Az is furcsa volt, mennyire nem mozgat meg újságíróként titeket az az egyébként eszement sztori, ami a Dotát kíséri. Az még csak-csak megvolt, hogy ez egy modból nőtte ki magát. Oké. Ilyen már volt a játéktörténelemben, bár zsánert szerintem semelyik másik játék sem alapított ilyen úton, de whatever. Na de mondjatok még egy címet, ami azután, hogy modból sikeres önálló játék ÉS zsáner lett, kitermelt egy saját modot ami SZINTÉN önálló játék és zsáner lett? Mert bizony az Auto Battler műfaj a Dota 2-ből ered, konkrétan a Dota Auto Chess-ből. Fura volt, ahogy Liquid elmondta százszor, hogy nem tudja, de szerinte nem ez volt az első játék a zsánerben. Ha nem tudja, miért beszél róla? Ill. miért nem tudja? Nem kellett volna ezt az abszolút minimális utánanézést beletenni?

Ez a sztori a játékról önmagában is wtf de hogy meg sem említitek azt a tényt, hogy van egy konkurens cég, aki MINDKETTŐ zsáneralapító játékot átveszi és rövid időn belül ’lemásolja’ majd jóval sikeresebbé teszi mint az alapjáték, azt én már nem tudom felfogni. A Riot ugyanis mind a LoL-lal mind a Teamfight Tactics-szal népszerűbb játékot teremtett az alapoknál (játékosok száma, stream nézők száma, stb). Ez egy félmondatot se érdemel? O,o

Srácok, videojáték újságírók vagytok, de szintúgy, EGYETLEN fél mondatot se kap az a tény, hogy a DotA 2-nél van minden idők legnagyobb díjazású videojáték tornája? Ráadásul nem is kevéssel verve a második helyezett Fortnite-ot.

Bírlak titeket meg minden, de Grath-et leszámítva itt senki nem készült erre az adásra, én legalábbis így éreztem. Mind Stöki mind Liquid nagyjából abból táplálkozott, amire emlékezett és átélt a játékok kapcsán annak idején. Pro tip: ha valaki beszél egy játékról, a Wikipedia szócikk első 3 mondatát olvassa el. Csak az első hármat. Ez az újságírói magaslat, amit meg kellett volna ugrani.

Nem, komolyan, vegyétek a fáradtságot és kérlek, nézzétek meg most a Dota Auto Chess első HÁROM mondatát a wikin. Igen, ennyi effort elég lett volna. Szomor.
Heroes of Newerth Záróra 2010.08.05 02:40:11
Kedves Honsite olvasó! Köszönöm az eddigi figyelmedet, remélem sikerült néhány érdekes, netalán hasznos cikket találnod az oldalon, és szórakozásod lelted a site böngészése közben. Sajnos/szerencsére nagymértékben megnőtt a játékkal eltöltött óráim száma, hála a…..
Dunpy 2010.10.28 10:58:13
@guxxi: Szia! Mi már nem vagyunk, ellenben van két magyar klán is, akikkel játszhattok, a hun channelben megtaláljátok mindkettőt.
Heroes of Newerth Fix patch - 1.0.8 2010.07.30 16:04:00
1.0.8 ------------- - Javítva a Pause, Remake, Afk szavazások * A Remakehez megint 70% kell, kivéve ha valaki már nincs a játékban, ekkor elég 50% - Néhány kezelőfelületi hiba javítva Devourer - Cadaver Armor strength növekedés csökkentve 1.5-ről 2-re - Cadaver Armor Magic Armor…..
Heroes of Newerth 1.0.7 Patch 2010.07.29 11:50:00
1.0.7 Verzió ------------- In-game - Általános kirúgás szavazása eltávolítva - Az AFK jtáékosok mostantól nem lesznek automatikusan kirúgva, de a csapat szavazhat a kirúgásukról - Az AFK érzékelő megváltoztatva, az egész mapet figyeli - Az idő limit 7,5 percre nyújtva - A…..
           Remeték egy világtól elvonult csoportja generációkon keresztül őrzött apokrif írásokat, amikről azt mondják, magától a Prófétától származnak. Vindicator, még alig kezdett bele a feladat teljesítésébe, már is egyedül…..
Heroes of Newerth 1.0.6.2 2010.07.17 14:35:00
Egy óriási patchel gazdagodtunk a minap, itt a changelog: -          Javítva egy bug ami miatt a stash nem volt elérhető tutorial módban-          A portugál, francia és vietnámi fordítások…..
Az S2 Games és az iGames kötött egy szerződést, ennek értelmében mostantól 30 ország Net Caféjaiban lehet ingyen HoN-ozni. Az ingyen persze azt jelenti, hogy fizetsz a netcafes óráért, utána pedig játszhatsz egy saját accounton. Eddig ugye úgy volt, hogy a NC vett mondjuk 3…..
Heroes of Newerth Heti fresh 2010.07.09 13:49:51
Bár panaszra okunk nem lehet, hiszen kaptunk egy szép nagy patchet nem is olyan régen, most egy kicsit elcsendesedett az S2 Games. Az egyetlen igazi hír, hogy megerősítették, Doctor Repulsor valóban a DotA-s Storm Spirit portja lesz. A Furion pont még mindig várat magára, de ami késik…..
1.0.5 Verzió ------------- Általános - Report  player /játékos jelentése/ hozzáadva * Bal felső sarok a System Barnál, ! jel * Töltsd ki a mezőket, hogy jelentsd egy játékos nem megfelelő viselekdését * A téves jelentéseket büntetni fogják - Rengeteg tooltip hozzáadva…..
Péntekre várható az új patch, a már említett Gladiátorral, az új tárggyal, complete Rampage reworkkel, Gauntlet változtatásokkal és még sok más javítással, balanszolással. Ami igazán különös, hogy hétvégére a retail előtti accountok is elérhetőek lesznek, azaz a nem…..
    Az első nagy tornagyőzelmük után, a TS-Gaming sztárjátékosával, PapaDrayichhal beszélgetett a GosuGamers, hogy megtudja gondolatait a legutóbbi HoN eseményekkel /is/ kapcsolatban. Az interjú alább olvasható. RavenWolf: Először is had gratuláljak a TSoG…..
Heroes of Newerth Fresh 2010.06.23 23:05:00
Lássuk mik az eheti pletykák HoN téren.A Dreamhack tornáknak vége, nézzük kik voltak a nyertesek: Nemzetközi vonalban a KdE hazavágta az MSI-t, azért tegyük hozzá, a 4 játékossal megnyert elődöntő után meg is érdemelték a németek. Egy-egy után tényleg izgalmas volt a döntő,…..
Heroes of Newerth Gyors fix-patch 2010.06.19 20:24:00
A poén az, hogy a bugos Chronost így is simán hozták gamekben :) A tournament funckió hasznos lett, de tornákon NEM lesz mod. Ez elég fontos a klánoknak. A végén a link a "nem tudok updatelni!" problémára egyszerű megoldást ad: uninstall, majd reinstall, patch és kész. De…..
       Inkább közlemény, mint hír jellegű, hogy az S2 Games kollegákat keres. Egész pontosan 5 pozícióra hirdettek meg állást. Ahogy ők írják, a harmadik játékuk sikeres piacradobása után szeretnének kicsit növekedni. A HoN további fejlesztései és…..
Azért ez tényleg jó. Körülbelül 2-3 hetente jön egy újabb torna, egész jó díjazással. Például most itt van a Newegg által szervezett „ Summer Wanfest series of online tournaments” név alatt futó torna sorozat, amit az Intel szponzorál és amiben helyet kapott a HoN is.…..
Heroes of Newerth Megjött a Patch 2010.06.14 22:30:00
 1.0.3.1 Verzió ------------- - A changelog mostmár a rendes verziót mutatja játékon belül 1.0.3 Verzió ------------- Darkwood Vale - Kettő neutral spawn kivéve, helyettük outpostok vannak - Kettő magasabb tieres neutral camp tier 1-es campekre cserélve - A legelső…..
Heroes of Newerth Zene 2010.06.13 22:11:00
Gondolom mindenkiben megmaradt a dreamhack trailerben hallható muzsika, igazán jó aláfestése volt a bemutatott kisfilmnek. Ezt a számot teljes egészében eléritek itt.   Ha valami oknál fogva mégis lemadatál volna a trailerről, itt az ideje, hogy bepótold:…..
Heroes of Newerth Hol vagy Tundra? 2010.06.12 13:04:00
Nyílván felmerült bennetek is a kérdés, hogy mi a fene van a patchel, mikor már jó ideje kint van a "New hero coming soon" felirat. Ma hajnal 3 körül megkaptuk a választ az S2 Gamestől: ma biztosan nem lesz patch, de már rajta vannak az ügyön, valószínű a héten még…..
Heroes of Newerth HoN hírek 2010.06.09 22:58:00
Határozottan nem rossz a kép, ugye? Mi lenne ha a Te munkád válna halhatatlanná, hála a SteelSeriesnek és a Gosu Gamersnek?   Lássuk mit is tartogatott nekünk az elmúlt pár nap Heroes of Newerth téren. Először is, ha már a címben utaltam rá, nézzük ezt az art…..
          Nymphora guide by CptJesus fordította: Dunpy Tartalom [1] - Bemutatás [1.1] - Statok [2] - Skillek [2.1] - Skill leírások [2.2] - Cookie cutter buildje [2.3] – Másfajta build [3] - Tárgyak [3.1] - Kezdés [3.2] - Early Game [3.3] - Mid Game…..
[5.2] Gankelés Ahogy korábban volt róla szó, a Teleport nagymértékben megkönnyítheti a gankeket. Egy olyan képesség segítségével, amelyiknek hála a map egyikpontjáról a másikra kerülsz 4 másodperc alatt, marha nehéz nyomonkövetni az ellenfélnek, hogy hol is vagy. A miss…..
És itt van még egy torna, juhéj! Ezúttal a MYM döntött úgy, hogy elindít egy versenyszériát. A díjazás jó, a torna neve rangos úgyhogy hajrá-hajrá! Peregrine HoN Pride       Örömünkre szolgál, hogy bejelenthetjük, hogy a regisztráció a Peregrine HoN Pride…..
 Bizonyára sokan tudtok róla, hogy az S2 Games és a Garena megegyezést kötött, ami azt jelenti, hogy a HoN ingyenesen is játszható lesz. Ez mind szép és jó, csakhogy mindig van egy de...    Illetve nem is egy de. Azok számára akik nincsenek tisztában a…..
Roles. Nem véletlenül használtam ezt a szót, az utóbbi időben elég sokszor lehet olvasni hogy emberek nem tudják mi a szerepük /na jó, sokkal inkább valami ilyen formában találkozhattok vele: "Guess 3 wtf is your role u tard" vagy fórumokon "that mofo didnt even know hes…..
tvblog Befejeződött a Lost 2010.05.25 23:29:18
13,5 millió amerikai néző kísérte utolsó útjára a Lost című sorozatot, mely a hírek szerint azért emlékek és DVD formájában a jövőben is élni fog. Hogy mi is láthassuk a záró képsorokat, arra még egy keveset várnunk kell, hiszen jelenleg az AXN pár epizóddal le van…..