Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Tarsoly

0 bejegyzést írt és 27 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Üdv mindenkinek a Checkpoint legújabb adásában, amihez rögtön két disclaimert is fűznék. 1. Az adást június elején vettük fel (előbb akartuk kitolni, de az E3 beelőzött), ezért a hírek kicsit khm... patinásak. 2. Kicsit kevés lett a gémerkedés ebben az adásban, de egyrészt a téma, másrészt a vendég…..
Üdv mindenkinek, ez itt a Checkpoint Kurrens Lópáncél Legott Edition, avagy névadásban nem vagyunk jók. Szóval ez egy újabb patreonos vállalás teljesítése: ígértük, hogy negyedévente lesznek olyan adások, amik nem régi játékokkal foglalkoznak, hanem a játékipar jelenlegi felhozatalával. És mivel…..
Tarsoly 2017.06.20 07:17:12
@Stöki: Miattam ugyan nem kell, en is pont igy beszelek IRL, mint a kocsis (ha nem tragarabbul), nekem alapvetoen ettol csak eletszerubb a dolog. :) A ket indok amiert megjegyeztem, az egyreszt a fiatalabb generaciokba tartozo hallgatok, akik tudom, ennyire nem vagyok naiv, hallanak mashol ennel jovall cifrabb dolgokat, de rogton itt a masodik indokom is: A Checkpoint, foleg a vendeges adasok, egy baromi nivos podcast az en szememben, amit tok jo lenne evek mulva is eloszedni es egesz evadokat vegighallgatni. Tudom, hogy ez az adas pont nem olyan, es hogy azert egy Kis Donat mellett ulve ti sem engeditek el ennyire magatokat, csak konnyen atszivarog az ilyen stilus, ha alapvetesnek vesszuk. Lehet persze ugy is, mindenhogyan, csak nekem eddig a vendeges adasok pl. abszolut az a szint, amirol majd Kepes Gabor soksok ev mulva beszelni fog egy tarlatvezetesen, hogy melyen tisztelt latogatok, egyszer meg egy ilyen podcast is volt Magyarorszagon keremszepen, tessek belehallgatni! Ezert is bantana nagyon, ha silanyodna az esztetikai szinvonal. Vegul pedig visszaterve a fiatalabb hallgatokra: higyjetek el, akik 13-4-5-6 evesen vegighallgatnak egy ilyen adast (es biztos hogy vannak ilyenek, kb. en se sokkal idosebben kezdtem el anno olvasni a blogot :)), azoknak ti vagytok az elo szuperhosok. A szuperhosok meg ne karomkoggyanak ma' egyfolytaban basszameg! ;)

@Svientek Norbert: Alapvetoen egyetertek, tovabbi indokaimat lasd feljebb. :)
Üdv minden régijáték-rajongónak, megint itt van 2in1 rovatunk, a Checkpoint Mini, ami cikk és podcast is, attól függően, ki hogy fogyasztja. Szokás szerint a lejátszó után egy cikkecske is jön a játékról azok kedvéért, akiknek a podcastes formátum annyira nem jön be, de pár bekezdést bármikor…..
Tarsoly 2016.09.20 16:14:00
@Savior: Valoban kicsit felreerthetoen foglamaztam, bocsi. :D Nyilvanvaloan nem en kezdtem a projektet, csak emiatt szalltam be a fejlesztesebe. :)
Lesújtó hír, hogy vége a Lucasartsnak (született Lucasfilm Games), a Disney bezárja. Nem olyan meglepő ez, régi Monkey Island-osok, Ron Gilbert és Dave Grossman is írják, hogy erre azért lehetett számítani. A stúdió az utóbbi években nem nagyon találta a helyét a piacon, a Disney…..
Tarsoly 2013.04.04 18:25:08
A múltkor felmerült, hogy legtöbbször csak picsogás van, ha én írok bejegyzést, de tessék, most kijött az Assassin's Creed IV: Black Flag előzetese, és boldog vagyok. Vagy legalábbis várakozással telt, ugyanis nagyjából az öreg Sid Meier-féle Pirates! óta most van először…..
A rövid Doom-kitérő után folytatjuk a 2012-es évizéit, a legjobb keresőkifejezéseket követően jöjjenek az év legjobb játékai. Mivel sajnos továbbra sincs időnk játékokkal foglalkozni napi 8+ órában, idén is olyan arcokat kértünk fel az évértékelésre, akik nálunk…..
IDDQD A 100 legjobb videojáték 2012.11.19 12:28:18
Az amerikai Time magazin honlapján közölt egy százas listát a legjobb/legfontosabb videojátékokról. Érdemes megnézni (mondjuk ebben a felhasználóbarát nézetben), tanulságos abból a szempontból, hogy egy erős konzolos gyökerekkel, viszont kevésbé jelentős…..
Hancu nemrég posztolt arról, hogy készül a világ legnehezebb platformjátéka, ehhez kapcsolódva írnék kicsit a Polytron által fejlesztett Fezről, ami szintén nagy erőfeszítést követel a játékostól, bár szellemi értelemben. A játék XBLA-n jelent meg egy hónapja, és szerintem…..
Mint azt tavaly megírtuk, videojáték-zene nyert már Grammy-díjat. Attól azonban még messze vagyunk, hogy egy videojáték-karakter színészi játéka Oscart vagy más rangos filmes díjat kapjon. Persze, a motion capture határt szab a színészi képességeknek, és a legháromdébb,…..
Ugyan az előző posztban írtam, de azért külön is megemlítem: meghosszabbítottuk az év utolsó nyereményjátéka, az 576-nyereményjáték határidejét, mert végtelen zsenialitásunkkal sikerült karácsonyra időzítenünk az egészet, amikor kutya sem néz internetet.Még január 4-ig,…..
IDDQD E3, nulladik nap 2011.06.07 11:46:00
Az utóbbi évek divatjának megfelelően már a show megnyitása előtt külön kis konferenciát tartott az összes nagyobb cég, amin bemutatták, mit lehet majd másnaptól megint megnézni élőben. Önkényes, és jó hosszú válogatás jön friss trailerekből és ingame mozikból, aztán…..
Tarsoly 2011.06.07 13:15:07
IDDQD Fonal Chell 2011.05.08 20:46:06
Emlékszünk még a horgolt lila csápra? Olvasónk munkájának most váratlan konkurenciája akadt a Fonalból Levő Legkirályabb Gémer Bizbasz címért folyó versenyben, a Portal-őrületet meglovagolva. Íme, Horgolt Chell és a Fonal-Companion Cube: És a készítő, Nerdigurumi itt el is…..
Tarsoly 2011.05.09 11:42:15
Kiszivárgott (vagy direkt kiszivárogtatták, a jóég tudja ma már megmondani, mi az ami csak úgy magától történik, és mi vírusmarketing) egy videó a Microsoft WGX (Windows Gaming eXperience) nevű projektjéről, ami elvileg a Windows 8-ba szánt, windowsos, közösségioldalas, xboxos…..
IDDQD Heti retro: Stunt Car Racer 2011.02.03 17:00:00
Akik a Stuntsra gondoltak, amikor a múlt heti Worms-poszt alatt megszavazták a Stunt Car Racert, azok most kicsit csalódottak lesznek, ugyanis az SCR egy másik játék, bár egyes elemei valóban hasonlítanak kicsit a Stuntshoz. Míg azonban a Stunts már a kilencvenes évek játéka, amit…..
Szereztünk tíz jegyet a jövő heti Budapest Game Show-ra, ezeket természetesen elosztogatjuk közöttetek. Akit érdekel a dolog, dobjon egy levelet november 7. vasárnap délig a szokásos címre (akinek nem működiuk a link: iddqdblog_KUKAC_gmail_PONT_com) és írja meg a polgári…..
IDDQD Mi leszel, ha nagy leszel? 2010.08.05 20:24:43
Vicces koreai Starcraft-reklámok (illetve nem is magát a játékot, hanem egy hamarosan induló ligát hirdetnek), jut eszembe, ugye milyen rég volt már starcraftos téma? Szóval a szokásos renderelt-hitech, sztárjátékosokat macho pózben mutogatós stílus helyett az ovi a helyszín,…..
Vannak, akik szerint nővel szakítani csak véglegesen lehet: megválni minden közös emléktől, teljesen megszüntetni a kapcsolatot, egyszerűen odébbállni egy bőröndnyi ruhával meg egy fogkefével. Valahogy így szakított a Word of Warcrafttal is egy 34 éves játékos, aki haiksterbnh…..
Szó se róla, nem mai a hír, de azért emlékezzünk meg róla, mégiscsak a legrégebbi, még élő magyar játékmagazinról van szó. Vagyis volt, két héttel ezelőttig. Konkrétan 20 éve, 1990-ben jelent meg az első szám, aztán valamikor 2000 környékén egyszer már összedőlt, aztán…..
Tarsoly 2010.07.04 21:40:04
@teh k0zi: Én! :D Ott találkoztam életemben először a Warcraft 3-mal. És totál be voltam sz*rva, hogy megeszik az entek (valamelyik őrtoronyfajta, azt hiszem) a fákat, és hogy ez mekkora állat már. És még azóta is az. :P
IDDQD Szerdai retro: Another World 2010.06.23 19:20:00
Kezdjük azzal, hogy megnézitek az alábbi képet, minden idők egyik leghíresebb artworkjét és játékborítóját. Kattintsatok rá bátran, és a nagyobb verziót nézegetve mélázzatok el a hangulatán, stílusán, apróbb részleteken. Na, valahogy így indult az Another World…..
A Pirates-cikk alatt két játékot, az Időrégészt és az Impossible Mission II-t szavaztátok meg. Egy paraszthajszállal az utóbbi nyert, mégis az előbbi jön, mert az Impossible Mission II-höz mindenképpen szeretnék meginterjúvolni egy magyar fejlesztőt, csak nem olyan könnyű…..
Tarsoly 2010.05.13 15:35:06
@RTSnip: Köszönöm szépen! :)
Tarsoly 2010.05.13 16:56:42
@szzsömi: Nagyon szépen köszönöm neked is a gyors segítséget! :)