Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Vlad, a Sündisznó

0 bejegyzést írt és 39 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Véget ér a Demszky-korszak, meghiúsult a sávolyi motorpálya, kipukkant a Jobbik-lufi, megadták a kettős állampolgárságot, megbukott az MSZP. Nem is volt ez olyan rossz év! 2010 legnagyobb magyar politikai bukásai után az idei év legpozitívabb belpolitikai fejleményeit rangsoroljuk…..
A választások óta a Jobbik azzal kerül a hírekbe, hogy politikusai alapvető társas normáknak sem képesek megfelelni, a közéletiekről nem is beszélve. Ami egy utcai tüntetésen még elmegy, a "nemzet templomában" már nem. Amikor Szegedi Csanád, egyetemista,…..
Vlad, a Sündisznó 2010.09.10 13:54:47
Azért a radikalizmust és a szélsőségességet (vagy jelen esetben idiotizmus) válasszuk ketté (ld. Bajcsy-Zsilinszky Endre).

A Jobbiknak inkább a radikalizmus és konzervatizmus irányába kellene elmozdulnia a szélsőségesség helyett. Pl lehet nyugodtan cigányozni, de tudományosan, nem hőbörögve (pl szerintem amit a választási programjukban leírtak a cigánybűnözéssel kapcsolatban, az *5-ös). Bár együttérzek a palesztinokkal, de lássuk be, a közelkelet nem Európa, egyszerűen blőd dolog ezzel foglalkozni, egyértelműen a Jobbik szélsőséges szimpatizánsai miatt lovagolnak ezen a témán.

Ez a magyar-arab barátság erőltetése meg valami förmedvény... Nem emlékszem, hogy a Jobbik szervezett volna mondjuk bármit is a hivatalos lengyel-magyar barátság napján, sőt a lengyel tragédiával kapcsolatban is csak egy picike részvétnyilvánító szöveget adtak ki, amit nem is a párt elnöke jegyzett.

Nem értem, hogy mire ez a nagy barátkozás a muszlimokkal? Meg törökök? Mindezt csak azért csinálják, hogy a zsidókat bosszantsák, de engem, mint keresztényt és magyart rendkívül idegesít ez az arab-muszlim hízelgés... meglesz ennek a böjtje.

A bunkósághoz még: a Fidesz 2/3-a sokkal ontrombább dolgokat szokott mondani, csak mivel mindenki hőbörög (mint egy marhacsorda) nem mindig lehet érteni. Úgyhogy nem csak a Jobbiknak van javítani valója ezen a téren, egyszerűen csak őket szemeli ki a média.

---

Összegzésként: Jobbikra szavaztam, és fogok is a mostani önkormányzati választáson, de egyre kevesebb a hitem bennük. Reménykedtem benne, hogy képesek lesznek felnőni, és kialakítani egy Lengyelországhoz hasonló felállást, ahol gyakorlatilag két jobboldali párt uralja a terepet, a baloldal pedig kb halott.

Emlékszem pl, hogy ellene voltak a drognak, legutóbb, amikor a füvesek a margitszigeten babazsúroztak, csak az IKSZ volt jelen, a Jobbik nem. De, arab-magyar barátságra futja, melyet egyenesen a párt elnökével reklámoznak...

No mindegy, a remény hal meg utoljára, meglátjuk 4 év múlva, hogy addig mit alkotnak...
Az RTL interjúzott egy rövidet Jenson Buttonnal a hétvégi Formula-1-es magyar nagydíj örvén, és kérem szépen, szenzációs hírünk van: a Nagytétényi úton egy titkos laborban megalkották az első hús-vér Google fordítót. Az interjút készítő robot valami olyasféle lehet, mint…..
Na! Ez az, amiért érdemes követni a híreket! Izgalmas meccs készülődik! Megtörtént a hivatalos találkozó, és az ellenfelek véleménye között 180 fokos eltérés mutatkozik! A "Gárda" részéről Vona "vitéz" Gábor még csak hosszú vitával fenyegetőzik, a mi…..
Vlad, a Sündisznó 2010.07.16 10:48:44
@inDIEkiller!: "Vitya próbálja elzárni a pirosfehér csíkos szarcsapot amit megnyitott anno"

Ha a Jobbikot utálod is, legalább a magyar nemzet jelképeire lehetnél tisztelettel...
Vlad, a Sündisznó 2010.07.16 13:05:50
@sárgarigó: "Ugye az senki számára nem kérdés, hogy a gárdisták rasszisták, antiszemiták, homofóbok?"

És persze mi általánosítunk... :)

Van egy rossz hírem (remélem ezután tudsz azért majd aludni, és nem látsz minden sötét sikátorban ellenforradalmárt :)), rasszisták, antiszemiták és homofóbok nem csak a Gárdában és a Jobbikban vannak. Bizony, az MSZP-ben is vannak, Fideszben is, LMP-ben is, SZDSZ-ben is.

Van akiben csak az egyik, valakiben a másik, valakiben erősebb, valakiben gyengébben, és van akiben egyáltalán nincs meg a fent említett tulajdonság. De ez nem köthető szervezethez. Az ember a megélt tapasztalatai alapján ítélkezik.

Az MSZP-SZDSZ pl egyérelműen magyargyűlölő politikát folytatott, aki ezt nem látja az vagy vagy, vagy maga is az említett "klánhoz" tartozik (ez persze nem zárja ki, hogy egyben vak is, sőt).
Vlad, a Sündisznó 2010.07.16 13:11:50
@Horváth Andor Márton: Jelenleg bármennyire fura, de a parlamenti munkák alapján a Jobbik sokkal inkább demokratább, mint a Fidesz! Ha nem hiszed, javaslom a parlamenti naplók, parlamenti felszólalások átnézését.

Jobbik mindig is azt mondta, hogy rossz helyzetben vagyunk, radikális megoldásra van szükség, de hisznek abban, hogy ezt demokratikus úton meg lehet oldani.
Lehetséges, Orbán Viktor azért nem adja meg a kellő tiszteletet ennek a pozíciónak, mert átmenetinek tartja. (Fotó: schmitt.hu) Mivel a közvéleményt már egy jó ideje felkészítették rá, különösebben senki nem lepődhetett meg azon, hogy Orbán Viktor Schmitt Pált nevezte meg…..
Vlad, a Sündisznó 2010.06.24 13:58:17
@postmanpat: Ez nem király csinálásról szól. Orbán végleg le akarja söpörni az országról a szocialista rendszer maradványait. Azért kell 2 évet várni, mert ha most megtenné magát köztársasági elnöknek, azzal gyakorlatilag olyan muníciót adna az ellenfelei kezébe, hogy a Fidesz, lehet, soha nem ocsúdna fel belőle (a választók nem erre adtak felhatalmazást, diktatórikus rendszert akar felépíteni, királyt csinál magából, stb stb - a jól ismert frázisok). Ha viszont 2 év múlva az új alkotmány miatt már a nép választhatja meg a köztársasági elnököt, az így megválasztott személy teljesen legitimnek számít a nép szemében (elvégre a többiek versenyben maradnak alul).

És bár ellenfelei morgolódni fognak, hogy miért kellett új alkotmányt létrehozni stb stb, a választás demokratikus lesz, annak eredményeit senki sem kérdőjelezheti meg. Nagyjából 2 év múlva érik be a Fidesz reformdöpingje, és nagy valószínűséggel népszerűségük csúcsán lesznek, tehát Orbán jó eséllyel lesz az első szabadon választott köztársasági elnökünk. A ballibek meg max az új alkotmányon pörögnek majd, de a választást, a nép akaratát nem tudják megkérdőjelezni.

Azt pedig, hogy lejáratják az OGY elnöki székét... Göncz Árpád is onnan ugrott a köztársasági elnöki székbe... :)
Vlad, a Sündisznó 2010.06.25 10:01:17
@ivrilider: Tévedés, a "négyigenes" szavazás csak arról szólt (már ami a köztársaság elnököt illeti), hogy az OGY választások után döntsenek a személy megválasztásáról.

Azt, hogy az OGY válassza meg a köztársasági elnököt, az egy 20 pontos MDF-SZDSZ paktum eredménye (másnéven mutyi).

Volt egy külön népszavazás arról, hogy mégis a nép válassza a köztársasági elnököt, de ez a nyár miatt érdektelenségbe fulladt (tán még 15%-t sem ért el a részvételi arány). Egyébként a választáson az igenek győzedelmeskedtek, eléggé nagy arányban (ha jól rémlik 80% körüli eredménnyel).

Tehát a választói akarat igenis egyértelmű volt azzal kapcsolatosan, hogy kik is válasszák a köztársasági elnököt! Párhuzamként hoznám fel a kettős állampolgársági szavazást, ott is az igenek győzedelmeskedtek, csak a részvétel nem volt elég. Tehát, jogileg nem kötelezi az OGY-t semmire a szavazás, erkölcsileg viszont igen. A kettős állampolgárságot 4 év után kijavították, a köztársaság elnök választására vonatkozó módosítás már 20 éve várat magára.

@postmanpat: Félre értesz, nem azt mondtam, hogy a fennálló rendszer szocialista, csupán azt, hogy még vannak az előző rendszerből rajtunk maradt rossz hagyományok.

Ha Orbán úgymond a parlamenttel választatná meg magát KE-nek (mivel a jelenlegi alkotmány másként nem biztosít erre lehetőséget), soha nem tudná lemosni magáról a hataloméhséget. Ergó olyan muníciót biztosítana az ellenzéknek (főleg az MSZP-nek), amely bizony 4 év múlva is felhasználható lenne. Ha viszont, 2 év múlva új alkotmány lesz, melynek értelmében a köztársasági elnököt a nép választhatja, tehát senki sem mutogathat majd, hogy na, Orbán önkényesen csücsült be az elnöki székbe. A nép választotta meg. Azt ne felejtsd el, hogy az ellenzéki pártok között hatalmas ideológiai szakadék van, elképzelhetetlen, hogy közös jelöltet állítsanak, a Fidesz jelöltjével szemben.
Vlad, a Sündisznó 2010.06.25 11:41:02
@postmanpat: A Fidesz láthatóan alapjaiban akarja megváltoztatni a rendszert (élve a 2/3 adta lehetőséggel), és ebbe abszolút beleillik a félprezidenciális köztársaság kialakítása (amit én személy szerint abszolút támogatok). Az pedig, hogy nincs még tapasztalatuk ebben, nem akadály, van elég nemzetközi kapcsolatuk, ahol segítséget tudnak kérni (akár az EP néppárti frakcióján belül is - pl. Basescu, aki ráadásul jóban is van Orbánnal).
Bár nem volt váratlan Orbán Viktor döntése az államfő-jelölt személyéről, a tény bejelentése óta mégis sokan keresik a magyarázatot. Különösen érdekes értelmezést ad az egyik színvonalas blog sajnos anonim szerzője, aki az amúgy következetesen tisztelettudónak nevezett…..
Vlad, a Sündisznó 2010.06.24 11:58:52
Szerintem már maga az a tény, hogy kialakult egy miniszterelnök helyettesi pozíció, és Orbán egyfajta szellemi vezér lett, egyértelműen arra utal, hogy előbb vagy utóbb szeretne köztársasági elnök lenni. Egyelőre a Fidesz kiválóan kommunikálja le a reformokat, és ha így folytatja, 2012-ben beérhet a vetés. Márpedig, akkor az egekben lesz a Fidesz népszerűsége, és bárkit indítanak a köztársaság elnöki pozícióért, ha Fidesz logó lesz a neve mellett, győzni fog.

Természetesen, ha látni fogja a Fidesz, hogy nem szárnyal a népszerűsége, még mindig eltolhatják az elnök választást... :)

Az ellenzéki pártok között hatalmas ideológiai szakadékok vannak, nem hiszem, hogy össze tudnának hozni egy közös jelöltet (max az LMP és az MSZP, de a Jobbik kizárt, hogy bármelyikkel is képes lenne közös jelöltet állítani). Innentől pedig felesleges az a fejtegetés, hogy bárki eséllyel indul a Fideszes jelölt ellen, hacsak nem bukik valami miatt hatalmasat a Fidesz népszerűsége (az embereknek egy életre elegük lett az elmúlt 8 év kormányzásából, és a Fidesz ügyesen stigmatizálta az új pártokat: Jobbik->MSZP kreálmány, LMP->az SZDSZ zöld köntösbe bújtatott reinkarnációja).

Nem mellesleg, szerintem elég sokan vágynak már arra, hogy a nép válassza a köztársasági elnököt, és az a párt, mely ezt lehetővé teszi, egész biztosan plusz pontokra számíthat a választóktól.
             Mint tudjuk, a feloszlatott, “a Jobbikhoz erősen kötődő” Magyar Gárdának volt tagjai százával állnakpolgárőrnek:A Magyar Gárdának van ötlete arra, hogy a feloszlatás ellenére tovább…..
Vlad, a Sündisznó 2010.06.23 19:30:37
Istenem, ez az állandó rettegés az állítólagos nemzeti szocialistáktól már rohadt unalmas... nektek ezért fizetnek? Miért nem azoktól féltek, akik már valóban ártottak ennek az országnak és ennek a népnek?

@RaveAcE: Mi lenne, ha nem csak a fidesz és a ballib médiát néznéd/olvasnád? Egyből rájönnél, hogy a gárdisták IGENIS kint voltak a gátakon sgíteni, és a helyi lakosokkal együtt segítettek. Sőt, a cigányokkal EGYÜTT segítettek!

www.youtube.com/watch?v=vR_aXpPaXgw

Remélem nem törtem össze piciny álomvilágod :)
Vlad, a Sündisznó 2010.06.23 23:05:27
@Strici: Ez ostobaság. Nem a nacionalizmussal van a baj, hanem a sovinizmussal. És a sovinizmus nem csak a nacionalisták privilégiuma (remélem nem kell példát felhoznom arra, hogy a szocialista népköztársaságokban milyen rasszista, soviniszta törvényeket hoztak, természetesen az esélyegyenlőség és a fasizmus elleni harc nevében... cöhcöhcöh)
Azt mondják, az volt a békés átmenet ára, hogy háborítatlanságot kaptak ezek az emberek. Biszku példája is jól mutatja: ők tényleg semmit sem bántak meg. (Fotó: MTI/Kovács Attila) Egy kicsit nehezen veszi be az ember gyomra, ha két héten belül kétszer kerül elő olyan ügy,…..
Vlad, a Sündisznó 2010.06.17 12:49:56
@ati41: "Sajnálom,hogy a blogszférában csak jobbról lehet vezére a véleményeknek.Sokan vannak,akik egyetértenek Biszkuval és azzal,amit meggyőződéssel tett a pártért és a népért, és ellenforradalomnak tekintik 56-ot.Közöttük vagyok én is.Minden attól függ,hogyan szocializálódtunk az előző rendszerben.Már,aki benne élt.És nem csak a hamis történelem könyvekből,elfogult,bosszúszomjas történészek írásaiból ismeri a valóságot.. "

Sajnálom, hogy a közszférában csak balról lehet vezére a véleménynek. Sokan vannak, akik nem értenek egyet Biszkuval, és azzal amit a pártét, a nép ellen tett, és hamisan ellenforradalomnak nevezi 56-t. Közöttük vagyok én is. Minden attól függ, hogyan szocializálódtunk az előző rendszerben. Már, aki benne élt. És nem csak a hamis, pártállam által cenzúrázott történelem könyvekből, elfogult, bosszúszomjas történészek írásaiból ismeri a valóságot.

Csak, hogy tudd: Az emberiség ellen elkövetett bűn, az bűn! Elévülhetetlen! Nem csak a szélsőjobboldali bűnök a bűnök, hanem a szélsőbaloldali is!

Ülj le, 1-es!
    A Humanista Párt - akik a 2009 júniusi EP-választáson az LMP-vel együtt indultak - demonstrációt szervezett hétfő este hét órára az izraeli nagykövetség elé, hogy pár mécses meggyújtásával tiltakozzon Izraelnek a humanitárius segélyt szállító hajókaraván…..
Vlad, a Sündisznó 2010.06.02 08:24:35
@fájni fog: Igen, Izrealnek 60 éve mindenhez joga van, joga van semmibe venni az ENSZ szabályait, intelmeit, joga van agresszívan terjeszkedni a palesztinok területén, sőt még ahhoz is joga van, hogy nemzetközi vizeken támadjon meg segélyszállítmányokat. Mi lesz a következő? Már a ciprusi kikötőt fogják lebombázni, mert nekik ehhez joguk van? Aki meg nem ért egyet az antiszemita? Hisz nekik joguk volt ahhoz is, hogy ENSZ iskolát bombázzanak porig gázában mert azt gondolták, hogy terroristák vannak ott.

Sőt, ahhoz is joguk van, hogy független, szuverén államok területén repkedjenek a kémrepülőikkel, teljesen más kontinensen. Tudjuk, nekik mindenhez joguk van, nekünk meg ezt csöndben el kell viselni... mert antiszemiták vagyunk... *sóhaj*
  Ergé kollega hívott fel minket csütörtök este, hogy azonnal kapcsoljuk be az internetet, mert a parlamentben szopatják a szocikat. Ekkor zajlott ugyanis a határon túli magyarok kettős állampolgárságáról szóló törvénytervezet általános vitája, amely leginkább arról…..
Sárdobáló Bérrettegők 2010.05.17 09:52:00
Nem rég tilosban parkoltam, amit a rendőrség nyomozati cselekménnyel kiderített (megkérdezte tőlem levélben, én voltam-e). Ezután jól megbüntetett, én pedig befizettem a büntetést.A félreértések elkerülése végett szögezzünk le három dolgot.A büntetés alapjául szolgáló…..
Vlad, a Sündisznó 2010.05.17 13:45:10
@flea: Gárdamellényben és nem gárdista egyenruhában, vagy formaruhában. :)
Vlad, a Sündisznó 2010.05.17 13:47:06
@Vlad, a Sündisznó: Tehát, ha felveszek egy rendőrkabátot, az nem lesz önmagában rendőregyenruha. Ha a többi kiegészítőt (öv, bakancs, nadrág, sapka, stb) és hozzá veszem, na az lesz egyenruha. Egy egyenruha bizonyos darabjainak a viselése nem számít egyenruha viselésnek. Független attól, hogyha azt az egy bizonyos darabot magamra öltöm, akkor az emberek azzal a szervezettel azonosítanak, mely egyenruhájának a darabját magamon viselem :)
Vlad, a Sündisznó 2010.05.17 13:57:22
@flea: A szándék csupán annyi volt, hogy egy gárda-mellény-szerűségben jelenjen meg, ezzel szolidarítást vállalva a gárdistákkal (megjegyzem szerintem is nevetségesen szánalmas volt az az indoklás, amivel a gárdát betiltották. politikai nyomásra tették). Azonban a gárdistaegyenruha nem öltöny, és vona mellénye egyrészt öltöny tartozék volt, csak rá került egy címerpajzs és egy oroszlán :) trükkközött, az már biztos. De elmondta, vállalja a felelősséget. Mielőtt bárki pálcát törne felette, várjuk be az eljárást. Ha ott a mentelmi jogra hivatkozik, mehet a levesbe.
Mandiner blog Egy elhibázott eskü 2010.05.14 18:21:00
  Nem történt volna semmi, ha - ahogy azt magunk is helyénvalónak tartottuk volna - az országgyűlés legfiatalabb tagja, a jobbikos Dúró Dóra olvassa a képviselői eskü szövegét. 1998-ban például Zuschlag János olvasta, de ki emlékszik már erre? A jobbikos korjegyzők…..
Vlad, a Sündisznó 2010.05.14 22:44:09
@letterforce: Az nem zavarta az ország madarát, hogy van egy olyan párt, mely a kongresszusain végén a szocialista internacionálét énekli, és ezzel egy tömeggyilkos diktatúrával vállal fel nyíltan összetartozást?

Egyébként pedig, tessék, rettegjetek a Gárdától roooaaaaaaarrrrr: vastagbor.blog.hu/2008/07/29/gardistak_romak_egyutt_a_gatakon

Kirekesztő ez a Gárda... kirekesztették a árvizet az utcákról...
Vlad, a Sündisznó 2010.05.14 22:47:33
@jan: Igen, akármilyen nemzeti dal, vagy himnusz csendül fel, az az illő, hogy az ember végigállja. Legyen ez magyar, székely, zsidó vagy akár cigány himnusz. Jólneveltség kérdése. MSZP-ből ez hiányzik.