Regisztráció Blogot indítok
Adatok
beedoc

0 bejegyzést írt és 39 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Varánusz Rogán Anti tanyája 2013.11.07 13:08:10
Aszongya az újság, hogy tanyafejlesztési pénzhez jut Rogánfalva, nem is kevéshez. Mikor azt látjuk, hogy a tanyafejlesztési programra az V. kerületi önkormányzat cégei (Vagyonkezelő, Városüzemeltető, Városfejlesztő és maga az önkormányzat is pályázott) közül szinte csak a…..
Oké, játszhatunk ilyet is. Nem kell ezt túlragozni, tiszta, világos és egyértelmű a történet. De vajon Csatárynak mi köze van a fradihoz? A Ferencváros fideszes elnöke, a fideszhuligánok haverja szerint a drapit becsempészték, aha. A bocsánat vagy a sorry esetleg a sajnálom, az…..
Baboss Botond, a felcsúti Nagyboldogasszony-plébániatemplom világi lelkipásztora május elején írt egy cikket, amely Felcsút honlapján jelent meg, és amelynek címe "Felcsút-Foci-Krisztus". Idézek belőle: "Mi, felcsútiak sokszor találkozunk a jelenséggel, hogy munkatársaink,…..
A Nemzeti Dohányboltok sikere után újabb stratégiai döntést hozott  kormány. Mint az köztudott, a Nemzeti Dohányboltok rendszerének kialakítása mögött nem a Fidesz-közeli vállalkozók helyzetbe hozása, és főleg nem az évi 4-500 milliárdos dohánypiac lenyúlása állt,…..
Több várható fejlemény finom "befogadásának", megemésztésének előkészítésére használta fel Orbán Viktor a pénteki, szokásos reggeli rádióinterjúját.Mindenekelőtt azt vizionálja, hogy az EU talán nem csak a tények alapján dönt, amikor megvizsgálja, hogy kikerülhetünk-e…..
beedoc 2013.04.06 23:20:09
@veracity: Figyú, ha már szerinted a gazdagnak fel sem tünik az 20 ezer, miért nem adjuk oda annak akinek csak 5000? Négyszer akkora "boldogság" lenne ott, ahogy írod. Jajj, wazze most veszem észre kétkulcsos rezsicsökkentésről írok.
beedoc 2013.04.06 23:53:12
@veracity: basszus, panelban élő 3 gyerekes proli akarok lenni! Nekik összejön 5000! Nekem villany, meg gázból csak 4, na kó vízböl is jön vagy 600 ft. 20 éve épült szigeteletlen 200 nm házban. Ja és köszi Viktor! 2011-ben felvett Forint hitelem, fél évvel később már 15 ezerrel lett több havonta a jóságos gazdaság politikától.
Persze ez is Rákosi miatt van tudom.
Így húsvét ünnepén, amikor mindenki aki teheti, a sonkaevés meg a locsolkodás ünnepének adja át magát, boldogan olvastam arról, hogyan készülődik a szent-Orbán-család is erre a kellemes hétvégére. Bevallom idilli a kép, és egy kis időre külön tudok választani két Viktort.…..
beedoc 2013.04.01 19:13:26
@TheRminator: Majd, ha ti is nem csak HÁRMAN lesztek, nem fog erre telleni 180 ezerből. És ugye többen lesztek mert 0. Viktor királyunk a NER-esktől azért 3 gyermeket vár el. Matolcsy Urunk ennek alapjait már lefektette a gazdaságban. Úgy hogy ti még mínusz kettőben vagytok. Hajrá!!!
Leplezetlen perverzióval szemlélem a nemzeti ünnepekkor beálló katasztrófahelyzeteket. Nem ecsetelném, hogy hol mi történik, ez folyik mindenből, nyilván aki olvassa ezt a bejegyzést tisztában van a helyzettel, ha nincsen, akkor nézzen ki az ablakon :) Nézzünk néhány…..
beedoc 2013.03.15 18:37:25
@Balt: Ez eddig rendben is van, de ki mondta mondjuk be reggel TV-ben, rádióban, hogy aki nem fog tudni hazajutni, az hova menjen éjszakára? Hol lesz megnyitva és mi. Ezeket csak már a gebasz kellős közepén nyitották meg. Az elakadtak már nem tudtak odajutni. Valószínűleg egyébként ezért is indultak haza, mert fogalmuk sem volt, hol tölthetik az éjszakát, és reménykedtek, hátha hazaérnek...
beedoc 2013.03.15 18:46:51
@Sz a b o l cs: Tudod az is baj, hogy ezek a Katasztrófavédelminek hívott paprikajancsik elgondolással sem rendelkeznek, nem, hogy szakértelemmel. Jó példa, hogy egy jól működő vízügyi rendszert - konkrétan tudom - is szétvertek, csak hogy odaülhessenek. Az addig ott dolgozó szakember figyelve Ausztriai esőzéseket, centiméterre megmondta mekkora lesz a Rába vízállása napok múlva, és mire kell készülni, mert ehhez értett. A jelenlegiek meg csak arra képesek ott, hogy jéééé még emelkedik, plusz egy homokzsák. Ez nem védelem, bocs.
beedoc 2013.03.15 20:10:09
@Balt: Nem öreg, nem ez a megoldás. Az a megoldás, hogy reggel, amikor még nincs szar, de tudom hogy lesz, beülök a katasztrófavédelem központjába, odakészítek 10 liter kávét, eltervezem mit akarok csinálni. Állandó kapcsolatot létesítek a meterológiai szolgálattal, akiknek most már lépten-nyomon van megfigyelő állomása, mert ugye a havazás nem csak úgy egyszerre jön mind 93.000 km2-re. Folyamatosan riasztom a következő területet, amit majd, el fog érni. És használom a napokkal azelőtt kidolgozott riasztási tervet, használom a médiát, mert az ilyenkor bizony erre van, és rákészülök, hogy szar 48 órám lesz. És akkor mondjuk a délnyugatról jövő szaridő meglepi az ottaniakat, de a többieket már nem. KATASZTRÓFAVÉDELEM így működne....
Március 11-én hajnalban, 47 évesen elhunyt Bódi László vagyis Cipő, a Republic frontembere. Cipő hosszú ideje küzdött szívproblémákkal, nemrég ismét kórházba került, ahol azonban már nem tudtak segíteni rajta, kómába esett, majd pár hét múlva meghalt. Gyászhírünket itt…..
Amikor megkaptam az első PC-m Linux híjján a 3.11-es Windows for Workgroups Windows-verzió kúszott fel először a gépemre, ami a kor kívánalmainak bőven megfelelt, Alatta dübörgött a 6.22-es DOS, ment az autoexec.bat és config.sys hekkelés, úgy szabadítottam fel a konvencionális…..
Tavaly májusban tudtuk meg, hogy Bayer Zsolt az NKA miniszteri keretből nyújtott 35 milliós támogatásával újraforgatja a régi nagysikerű Másfélmillió lépés Magyarországon című sorozatot. Bayer az Indexnek úgy nyilatkozott, a Magyarországon készülő, 14 részes és a…..
Én nem gondolom hogy egy ember ilyen ellátást érdemel attól , még hogy megöregedett. Hozzá teszem a nagypapám kitüntetést kapott a polgármestertől annak idején, hiszen 50 évig dolgozott a pécsi erőműben kitüntetett szerepkörben Tisztelt Szerkesztőség!   Szeretném a…..
beedoc 2012.08.31 23:37:02
@mens sana: Ágyrácsról annyit, törvény így rendelkezik: " A beteg személyes szabadsága - ellátása során - fizikai, kémiai, biológiai vagy pszichikai módszerekkel vagy eljárásokkal kizárólag sürgős szükség esetén, illetőleg a beteg vagy mások élete, testi épsége és egészsége védelmében korlátozható."

Csak orvos rendelheti el, csak a fenti okokból, csak rövid időre, írásban! Ha ágyban fekszel testi épséged veszélyben van vagy minden idős ember veszélyben forog? Akkor otthonra is ágyrácsot az ágyakra. Ti kértétek, hogy jogaitok legyenek, ez rendben, de ez is tietek. Éljetek vele.
beedoc 2012.09.01 12:07:07
1. Jogszabályok idézvetése. 17 éves orvosi pályafutásom első éveiben azt sem tudtam, milyen jogszabályyok vannak. Tudásom legjavával szolgáltam havi 300 órában, mentőn, mentő helikope
Teren, balesti sebészeti osztályon a betegeket, aztán muszáj volt megtanulni, mert egyre több lett a valós, de legtöbbször valótlan indokok miatt indított támadás a kollégáim ellen. Szerencsére engem ilyen még nem ért. Mostanra oda fordult a dolog, hogy először azt nézi az ember, mit tehet meg jogszabály szerint, mert különben bíróság elött végzi. A beteg jogok kb 200 oldalt tesznek ki az orvosé ugyanabban a jogszabályban 1,5-et. Tessék megnézni. Szóval nem úgy van, hogy mindig azt tehetjük, ami a betegnek a legjobb, hanem mit enged meg a jogszabály.

2. Én nem tudom, hogy van, de ebben az országban már dolgoztam több városi, megyei, sőt regionalis központként működő kórházban. Az ápolók munkája , mindenhol ugyanaz volt. Hajnalban fürdetés - két 50 kg-os nővér 20-30 beteget mosdat le, bizony olyanokat is akik képesek lennének rá, de nem teszik, mert azt is elvárják hogy a növér adja oda az 50 cm- re levő poharát, ha inni akar, pedig mozgásra képes. Aztán gyógyszerelés reggel, 30 beteg pontos napi gyógyszer adagja, kidobozolva, tévedés nélkül, aztán reggeli vizit, majd reggeliztetés. Délelötti ágynemű csere, folyamatos ágytálazás, orvosokkal kötözés, elrendelt vizsgálatok megszervezése. Emellett az Iso szabványnak megfelelő reggeli déli esti ápolási terv megírása, elvégzett ápolási munka pontos dokumentálása. A napi 4-5 muűtétes beteg műtéti infuziós kezelése, műtétre készítése, műtét utáni ellenőrzése. A felvett feiss betegek ápolási dokumentációjának elkészítése, vérvételek.
Leírni is nehéz, amúgy csak annyi a kérdésem, ha ilyen laza egy ápolónő élete, ahogy gondoljátok, miért van belőle hoány, bátran ajánlom, akinek nincs munkája, mi tudunk adni. Szakápló Is lehet egy 2 éves OKJ-s képzéssel. Gyertek ti is "kávézni" hozzánk!

3. A betegek gyógyítása eü feladat. Tartós ápolásuk SZOCIALIS! nem gyógyító, megelőző kassza feladata! Krónikus osztályon volt olyan, aki 4 évig volt benn, a hozzátartozó, mikor maga is beteg lett,azért kérte lehelyezését oda, mert hát a testvére is 4 évig "ott lakott".
Hmmm.
beedoc 2012.09.01 12:25:24
@mens sana: Nem szégyellem magam, hiszen tavaly vesztettem el édesapám 20 évnyi hosszú betegség után, ezalatt a 20 év alatt kétszer kellett hosszabban ápolni kórházban, mert gondosan ápolva volt otthonában. Ennél is hosszabban élt velünk nagyim aki 3 éve ment el. Ő is egy 50 nm-es panelben élt egyedül, élet célok nélkül, nem evett, nem ivott, mert azt minek, és majdnem belehalt. Ez a 80-as évek végén volt. Ekkor vettük magunkhoz. Én középiskolás és egyetemi éveimben együtt laktam, egy szobában a szinté hasonló korú húgommal, egy szekrénysorral elválasztva, hogy a nagyimnak külön szobája lehessen. Rá bíztuk a kutya rendben tartását, és néhány csirkénk etetését. Ha ereje engedte ebédet is csinált, de nem volt jellemző. Tudod, ez a kevés feladat is értelemmel töltötte meg életét, aminek hatására csak 30 évvel élt többet. Ha akkor ott bedugjuk a betegsége miatt egy krónikus osztályra már sokkal régebben halott lenne. Én tényleg nem érthetem ezt...
  Lehet, hogy összeesküvés-elméleteket gyártok, de a véleményem az, hogy a fenti dokumentum alapján joggal állíthatom, hogy Balatonfüreden nem engedik rontani a halálozási statisztikát. Tisztelt Praxis!     Tegnap olvastam először az oldalt és eldöntöttem, hogy ma…..
beedoc 2012.08.27 18:53:43
Hálapénz helyett megyek el külföldre hátha pénz lesz belőle. Utáljátok, hogy adnak, de elvárjátok hogy ebből éljünk, mert mindig ezt hozzák fel ellenünk, amiért nincs is mit rendezni az eü fizetések körül. Orvosként azért látom, hogy a nővérek minimál bér alatt keresnek 12 órás műszakban, és csak a kompenzációval érik el a minimál bért. A jelenlegi béremeleés csak közelítette vagy épp csak átlendítette őket a minimál béren. A bérkiegészítést annyival csökkentették, amennyivel közelebb kerül ehhez, aki 2-3 ezer forinttal átlépte, attól teljesen elvették, így a szépen csengő béremelés 3-4 ezer forintott jelentett. Az elmúlt jó pár évben egyáltalán semmit sem kaptak.
Erre biztos jön a válasz, hogy ki keress másképp? Hadd álljon itt, hogy rájuk, ránk nem akármit bíznak, hanem pont, ahogy a korábbi bejegyzések is a legfontosabbnak tartottak, hozzátartozók élét, egészségét, és azért nem azt mondanám, hogy aki a magyar kórházakba kerül, az meghal.
Te, kedves olvasó, bejössz és hozol nekem egy darabos alkartörést, és én visszaadom tudásom legjavával, hogy használni tudd, hogy dolgozhass, ölelhess, postot írhass, ehess, hogy ne csak egy girbe-gurbán gyógyult használhatatlan, fájdalmas valami legyen. Ez büszkeséggel tölt el és csak 600 valahányan vagyunk, akik ezt meg tudják tenni neked. Ha valamilyen tárgyad elromlik, szakemberből, aki meg tudja javítani kevés van, megkapja munkája ellenértékét és jól él mert kivételes szakember, de a tárgyaid nélkül tudsz élni, vagy újat venni. Szerveid, testrészeid nem ilyenek. Engem boldogsággal tölt el, ha meggyógyíthatlak, hidd el, minden jól sikerült műtétemre büszke vagyok, hibáimból levontam a tanulságokat, hogy jobb lehessek. De ez az érzés a boltban, bankban semmit sem ér. Valakinek ezt a szolgáltatást is meg kell fizetni valahol. Vagy ezt miért nem? Nem a legfontosabbal foglalkozunk?
Talán ideje lenne szembenézni azzal, hogy egy testvérgyilkos szadista fenevadat emlegetünk szentként. István király politikai teljesítménye vitathatatlan, hiszen felismerte, hogy ha a bármily farizeus egyházi hatalom oldalára áll, vagyis Kelet (Bizánc) helyet Nyugatot (Róma)…..