Regisztráció Blogot indítok
Adatok
tudósmacska

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Enneagram A Hatosok jellemzése 2007.12.23 15:35:00
VilágképA világ veszélyes hely. Ne bízz a tekintélyben.Típusszerkezet:Félelem és gyanúJellemzok szerkezete:Félelem, gyávaság és aggódásÁllandó riadókészültségElméleti orientációLekenyerezo barátságosságMerevségHarciasságA tekintély és az idálok felé fordulásÖnvád…..
tudósmacska 2010.05.12 19:42:33
helló Lythari!

egy kérdés: az honnan van, hogy a hatosoknak fáj, ha a gyerekeiknek meg kell tiltani valamit ??? vagyis ha korlátozniuk kell a gyerekeiket?
épphogy ki nem bírnák!
ugyanis...a hatosok legfőbb "sítlusa" a korlátozás. egyrészt nyilvánvalóan, másrészt rejtetten, de minden szinten. a közepesség, normálisság megszállottai ők, kézben akarják tartani a dolgokat (ezért aztán kemény kezűek is, végtelenül akaratosak, önfejűek), és folyton elvágják a lehetőségeket, kibontakozásokat (pontosan úgy - és annak analógiájára, sőt annak okán, hogy nem fejezik be a munkáikat sem - nem viszik a megelégedésig, sikerig a dolgokat, hanem a boldog végkifejlet előtt elbizonytalanodnak, új irányt vesznek, és újra gőzerővel hajtanak - valami más irányba).

a lekorlátozás, tiltás, az azonnali vitatkozás, a NEM hangoztatása: éppenhogy tipikusan hatos vonás, kimondottan a gyerekeik felé, akiket azzal, hogy nem tehetik meg azokat, ami a saját útjuk: ezen a módon is elbizonytalanítják - újratermelve a hatos vonásokat utódaikban - ezen a módon is.
a kibontakozás, a kreativitás: félelmetes a hatosok számára, a nagy erők birodalma (a félelem mellett az öröm is! az örömöt, megnyugvást, kiteljesedést, kibontakozást azért is félik a hatosok, mert folyton akcióra felkészülten, feszülten "szeretnek" élni, mert a feldolgozatlan szorongásaik miatt készen kell lenniük a veszély kivédésére (más kérdés, hogy pont ezzel teremtik meg, hiszen így ellene tesznek annak, ami az igazi biztonságukat okozna: nehezen tudnak feltöltődni, jó állapotba kerülni, túldolgozzák, túlhajtják magukat: és ha nem is veszik észre - mivel az önkritika a legcinkesebb terület számukra - akkor is elég rossz hatékonysággal élnek, dolgoznak, mereven, kreativitás nélkül, valódi eredményességek nélkül. a feszültségek, kudarcok, csalódások következtében eléggé leharcoltak.

különben egész jó a leírás. :)

várom a válaszod, ha még megy az oldal..
tényleg nem értem, ez hogy került bele, miért írtad (az empátiás képességük se valami fényes, hogy nagyon figyelnének arra, a gyerekeiknek mi jó valójában, mi nem...szóval szerintem az sem igazán állja meg a helyét, hogy nagyon kényeztetnének bárkit...)
üdv., egy ötös. :)
Enneagram Aranyköpések 2007.12.23 16:23:00
"Oda kell rájuk figyelni, mert előfordulhat, hogy munkájuk kissé darabosnak hat."Dezső üzenete:bazmeg még jó hogy darabosra csinálom a galuskát, különben szétfolyik. // egy mindig éhes Kilences"Félek, hogy van bennem Hatos."// egy Egyes, aki (megijedt hogy)…..
tudósmacska 2010.05.12 19:05:32
@WarmAura: bocsi, de egy 4-es első reakciója nem a rettegés. biztosan nem.
a hatosok rettegnek. és szeretik magukat 4-esnek definálni..:)
tudósmacska 2010.05.12 19:09:19
@kovike91: hello kovike81!

a bek.phatja...még ha az "a" betűt kipontoztad is - eléggé hatos jellegű, elég kemény (közöns...-es) beszólás.
egy finomlelkű, törékeny 4-eshez...hát, nehezen elképzelhető, nem tipikusan 4-es energia...bocsesz :) (egy ötös :))
Enneagram Az Ötösök jellemzése 2007.12.17 17:00:00
Világkép:A világ tolakodó. Idõ kell, hogy gondolkodjak és feltöltődjek.Típusszerkezet: Fukarság és patologikus elválasztottság Jellemzõk szerkezete: Visszatartás Nem ad Patologikus elválasztottság Félelem az elnyeletéstől Függetlenség Érzéktelenség Cselekvés elhalasztása…..
tudósmacska 2010.05.12 19:01:49
@Morphinist: biztosan ötös vagy? :)) a hatos szárnyú ötösök szokták magukat - vagy őket mások - ötösnek definiálni, tévesen. (másrészt, a hatosok szoktak inkább panaszkodni :)) az ötösök elfogadóak. (legalábbis én így látom, így tapasztalom - én biztosan ötös vagyok.)