Regisztráció Blogot indítok
Adatok
NEHALEM

0 bejegyzést írt és 35 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az utóbbi napok arról szólnak a techvilágban, hogy egy rakat cég tiltakozik Trump iszlám országokat érintő beutazási tilalma miatt. De miért ez a nagy rinyálás, hát nem rendes amerikaiak ezek? De. De csak azért, mert engedték őket vagy az őseiket beutazni... nézzük a TOP10 techmigránst!..
NEHALEM 2017.01.31 12:13:57
@szdan:
Jellemző, hogy találtak 1 db diplomás szenegálit, aki villamost vezet: ergo minden 'migráns' értékes, szeretetre méltó és támogatandó ember.
NEHALEM 2017.01.31 12:16:25
@Csak Norris: Egyébként mi a gyakorlati jelentősége és haszna kis porbafingó népünk, parányi országunk polgárainak fejébe sulykolni nap mint nap, hogy Trump az eredendő gonosz?
(Patás Orbán amerikai kivitelben)
Ma arról írok, hogy mennyibe kerül egy kezdő konyhaszett, mi minden szükséges feltétlenül, mi az, amit majd a második hullámban érdemes beszerezni, illetve mik azok, amik nagyon ráérnek, vagy akár simán ellehetünk nélkülük életünk végéig. Valahogy természetesnek vesszük a konyhai dolgok meglétét,…..
NEHALEM 2017.01.05 12:41:54
Igaz, már elég régi a bejegyzés és az utolsó hozzászólás is pár hónapos, de talán lesz aki csak most jár erre.

Mikró: a madártejben úszó habsziklák előállításában verhetetlen (ákár állagot, akár gyorsaságot tekintve. Rizsfőzéshez is patent, felügyelet nélkül 12-25 perc alatt tökéletes, kis ügyességgel akár rizottót is főzhetünk benne.
Gyalu ("V" gyalu) ha nem is V, de állítható, ami hasábot (ne adj' isten két vastagságban) is tud szeletelni, az kifejezetten praktikus.

Késélező. Ha valaki nem genetikailag determinált köszörűs a fiskars kerámia betétes élezőjét jól tudja hasznosítani. Persze 4 Michelin-csillagos séfek nem alacsonyodnának idáig.

A szilikon kanalak hihetetlenül praktikusak, a legelvadultabb geometriájú edényekből is szinte nyom nélkül ki lehet takarítani velük a szaftokat, szószokat, pörkölteket, főzelékeket. A fakanalak a nyomukba sem érhetnek, illetve az azok alternatívájaként általam preferált bambusz anyagúak.
Szendvicssütő/grill/kontakt-grill... mi egy teljesen mezei, az ALDI-ban időnként kapható légkeveréses alsó-felső fűtésűt használunk, tökéletes megelégedéssel. Két esetleg három személyre elegendő, nem kell mindenért a villanytűzhelyet beizzítani. (és a békeidőkben cseperedettek talán emlékszenek az NDK-s "minigrill'-ben készült melegszendvicsekre.... no, ebben három jókora szelet simán elfér.
A kontakt-grillből alap a kivehető sütőfelületű (másként rémálom a takarítása) és a zsírgyűjtő fiók sem árt. A Phillips-nek talán még most is kapható olyan cserélhető lapos változata, amihez van goffri/melegszendvics("bermuda")/hússütő betét.
Lehet, már írta valaki.. a botmixer tényleg alap, de esetleg olyan, amihez van aprító (poharas) és esetleg egy habverő is, no az az igazán praktikus a nagyobb robotgépbe nem szándékozunk beruházni.
A frittőz olajpazarló, iszonyat tisztítani (bár nekem volt üvegedényes, merülő betétes, az talán-talán) és a fém kosár kifejezetten jól katalizálja a zsiradék bomlását/gyantásodását.
A serpenyőkből mindenképpen a vastagabb alu (teflon/kerámia) vagy a végképp fajsúlyos öntöttvas anyagút érdemes választani. Palacsintasütőnek (ha már külön darabot dedikálunk a feladathoz) nagyon alacsony peremű, centi vastag alu-kerámia célszerű. Tökéletesen egyenletes vastagságú, egyenletesen sült produktumra képes, bár minimális olaj kenés a tapadásgátló bevonat ellenére néha elkel. Ha rántottához nem is elég mély, de tükörtojás, ham&eggshez vagy hamburger zsemle gyors pirításához is tökéletes.
Sajtkés. Ilyenem soha nem volt még :))) viszont acélhúros sajtszeletelő az igen. A brutálisan kemény parmezánokon kívül úgy nagyjából mindennel elboldogul.
Fém szűrők mellé (a szövött , háló alapúra gondolok) jól jöhet egy nagyon finom, mikroperforált rozsdamentes teaszűrő . Kb 1.5dl térfogatú, hengeres, drót füllel. Kristálytiszta húsleves állítható elő vele (tudom, lehet szűrni máson is) Ja... és esetleg egy nagyobbacska teatojás is jó lehet levesek főzésekor fűszerekkel töltve.
Amikor egy család gyerekekkel vág neki a külföldi életnek, az egyik legfontosabb kérdés az iskolai beilleszkedés. Különösen nehéz lehet a helyzet, ha nyelvi nehézségek is adódnak, márpedig általában ez a helyzet – még szerencse, hogy a gyerekek gyorsan tanulnak és…..
NEHALEM 2012.08.04 21:44:42
@TARTYOM: "Elbaszta a kormány, elbaszta a nép"
Ugyan, ezt te sem hiszed. A nagy hal felfalt minket. Az ország elkelt, már csak ösztönözni kell az Exodust. Azé' a marhavagon mégiscsak múlt századi megoldás lenne.
NEHALEM 2012.08.04 21:48:03
@HowAreYouOneAVetésün?: "...és kiderül hogy az osztrákok 1 millió hektár termőföldet birtokolnak illegálisan lassan kiderül hogy miért is..."

Azért csak örüljünk, hogy kaptunk üveggyöngyöket és egyelőre nem kell rezervátumba vonulnunk.
NEHALEM 2012.08.04 22:01:35
@TARTYOM: "Ja veled itt fejeztem be, mert szerinted a zsidók összegyűlnek egy pincébe és megbeszélik, hogyan döntik be az országot ja."

Ne hisztizz. Csak a szituáció hasonlóságára utaltam. Másfelől meg nem én döngettem a mellemet, hogy "Felvásároltuk Mo.-T! (többek között)