Regisztráció Blogot indítok
Adatok
béla 23

0 bejegyzést írt és 266 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
http://www.helyitema.hu/Sztarinterju/Caramelnek_szimpatikus_a_szcientologia.htmlIdézet (kiemelések tőlem):Car­amelnek szimpatikus a szcientológia?Írta: Nagy Orsolya2011. november 15. Befutott, rengeteg a fellépése, hamarosan megjelenik az új albuma, közvetlenül azután, hogy a…..
A koppenhágai "haladó szervezet" (az egyház egyik európai központja) készített egy adományozásra buzdító videót.Az IAS (International Association of Scientologists, Szcientológusok Nemzetközi Szövetsége) az egyház központi pénzgyűjtő szervezete, ők szokták a…..
béla 23 2011.11.19 22:46:17
@GrayBoy: Én is kiváncsi lennék rá, milyen volt??
A St. Petersburg Times, amely többek között az egyház egyik nemzetközi központjának is otthont adó Clearwaterben is megjelenik, folytatta még 2009-ben megkezdett tényfeltáró riportsorozatát.Most a pénzgyűjtés témáját járják körbe, "The Money Machine" címmel.…..
béla 23 2011.11.16 10:50:44
@fajanka: A tesód is szci. és a párja is, de kicsit bővebben írnál arról, hogy a tesód megváltozott az elfordulás hatására, de engem is az érdekelne, hogy ő akkor most befejezte, vagy csak felétek nyitott szciként.
béla 23 2011.11.16 21:38:11
@fajanka: Pár mondatban ismerem antiszci esetét, és a férje azt mondta, hogy ő nem hisz a szcis hülyeségekbe, csak a tudást akarja tőlük elhozni, aztán mégis beszervezték, pedig nem egy buta alulképzett emberről beszélünk, és a gyermekem is bedőlt pedig ő is értelmiségnek számít, mégis beállt a soraikba. Mi is rátermett hozzátartozók vagyunk és sok követ mozgattunk meg hiába.Én pl , nem mertem meglépni, hogy elforduljak a gyermekemtől féltem a következményektől,pedig sokan ezt tanácsolták. Nem tudom mi lett volna a jobb, de sokadszor is ismétlem magam, könnyú kivúlről tanácsot adni és próbáljuk is megfogadni a tanácsokat, de nálunk még minden a viszályára fordult.
Végre megírhatom azt a bejegyzést, amelyet szívem szerint már 3 évvel ezelőtt megírtam volna.Az utóbbi időben nem sokat írtam a blogra - ennek oka az volt, hogy írtam egy könyvet, felvállalva a valódi nevem, a szcientológiával kapcsolatos "élményeimről", valamint…..
béla 23 2011.11.15 14:06:49
@bIasius: Te is, jobb lenne , ha visszatérnél az axiómáid helyett a realitásokhoz.Nem veszed észre, hogy folyamatosan számonkéred egy ember véleményét aki kimászott a szektából és optimistán akar tovább élni és lesza...ja már a szcit, meg az ottani elveket. Hajrá Reformer! Mi melletted állunk és drukkolunk neked és ha tudunk segíteni valamiben csak jelezd !!
(az előző bejegyzés folytatása) 2006. augusztus végén hagytuk abba. Ekkora már az egyházé volt az épület, és összegyűlt 850 millió forint a felújításra és a berendezésre...
béla 23 2011.11.14 21:30:45
@GrayBoy: Köszi! Nem tudom miben tudnál segíteni. de szivesen élnék vele, mert minden füszálba kapaszkodnék, ami előre mozdíthatná a dolgot, és felnyitná családtagom szemét!! Hátha egyszer valaki, lehetnél Te is éppen, én nem bánnám és a hozzám hasonló helyzetben lévő családok sem!!
Blogbejegyzésekben dolgozza fel Sea Orgos karrierjét egy magyar szcientológus. Itt olvasható: http://realscn.blogspot.hu/ A végkifejlet még hiányzik, de az nagyon megrázó. Aki tud angolul, itt megnézheti: http://www.exscientologykids.com/eskforums/viewtopic.php?t=5019&start=0 A…..
béla 23 2011.09.18 19:02:15
@fajanka: Hű ez nagy ötlet, csak a kivitelezéssel van baj, nem tudom , hogy kezdjünk hozzá. Írj a sógor nevében egy szerelmes levelet a csajnak, aztán majd meglátjuk!
béla 23 2011.09.18 19:06:14
@Ammónia73: Nem mondtad honnan ismered a csajt?
béla 23 2011.09.18 21:14:12
@Ammónia73: Amit átküldtél első levelet, piros betüvel a lap jobb felső sarkában az volt kiírva, már nem tudom teljesen pontosan idézni, hogy legyek óvatos, mert adathalászat történt e levél átküldésekor!Nem vagyok paranoiás, de amit átküldtél a N,P,: A szci labirintusában 30 oldalt elolvastam, hogy ma majd folytatom, és biztosan csak visszaléptem a beérkező levelekhez, mára meg mikor újra akartam olvasni kitörlődött a beérkező levelek közül, és ilyen más máskor is előfordult velem , de érdekes módon csak a szcis leveleimmel. A lány akiről az este chat-teltünk és mondtad, hogy ismered, de azt nem , hogy honnan, csak annyit mondtál, hogy nem szimpatikus
... de szerencsére bocsánatot kért az origo.hu!http://www.origo.hu/itthon/20110907-helyreigazitas-a-szcientologia-egyhaz-minositese-miatt.htmlEzt írták:Az [origo] Itthon rovatában 2011. 08. 13.-án megejelent, A szcientológusokat akarta kigolyózni a Fidesz a hirtelen…..
béla 23 2011.09.18 19:09:32
@Ammónia73: Szervezze már be valaki a szci-be a Kuncze valamelyik rokonát esetleg unokáját, máris megváltozik a véleménye. Náluk biztosan tuti a jövedelem forrás!
béla 23 2011.09.18 19:10:41
@Ammónia73: Szervezze már be valaki a szci-be a Kuncze valamelyik rokonát esetleg unokáját, máris megváltozik a véleménye. Náluk biztosan tuti a jövedelem forrás!
béla 23 2011.09.18 21:06:46
@Ammónia73: Én azért írtam mert ha valaki olyan törvényeket ill. petticiókat ír alá ami nem teljesen átgondolt és nem foglalkozik a kis emberek,mint Te meg pl. én problémámmal, az tapasztalja meg a másik fél gondjait is, és nem szórok egyébként rossz kivánságokat, csak már teljesen elfásulok ebben a kilátástalanságban, meg ebben a sok rosszban , ami ért ebben az utölsó 3 évben.
Interjú dr. Máté-Tóth Andrással a nemrég megjelent könyvéről itt:http://cotcot.hu/cikk/2011/09/16/szcientologia-magyarorszagon-interju Pár kiragadott részlet (kiemelések tőlem):...’90 után megnyílt az ilyen alternatív tudásokra vonatkozó piac Magyarországon, és ennek…..
béla 23 2011.09.17 08:49:00
@Dr. A. Nordenholz: Ezen nem kell gondolkodni:

BŰNSZÖVETKEZET!!!!!!!!

De, hogy így kizsákmányolja a követőit az a felháborító és közben meg jónak kiáltja ki magát!!
Gyakorlatilag erre szólította fel írásos utasítás formájában a blog egyik olvasóját az egyház.Most kapta kézhez a mellékelt "etikai utasítást". Feketével van kisatírozva a feleség, pirossal a férj neve.Annyit lehet tudni a házaspárról, hogy mindketten…..
béla 23 2011.09.15 22:47:05
@venszivar: Ne fesd az ördögöt a falra , jön az anélkül is. Ezt meg miből gondolod, mármint, hogy még sokat bukom?? Van személyes tapasztalatod ez ügyben?? Állok elébe, azért is , mert nem tehetek mást! Az, hogy kire ütött, hát remélem ránk , de ez most annyira nem látszik, túl sikeresen müködik az agymosás és a közeg amiben van,"Jóóóóóóóó" hatással van rá, de remélem már nem sokáig! Mert Ti kitaláltok valami hatásos szert, amivel lebeszélhetem a szci-ről!!Ez olyan , mint amikor valaki pl. rákos és várja, hogy feltalálják a gyógyszert, ami hatékonyan gyógyítja a bajt!
Ez ment ki ma e-mailben:   Egyébként róla van szó:http://kdnp.hu/kdnp/parlamenti-frakcio/nagy-andorNincs különösebb hozzáfűznivalóm a témához; remélem, hogy a hír eljut a megfelelő helyre...
béla 23 2011.09.05 21:57:33
@Ammónia73: Ha majd tudok valami konkrét dolgot és publikus elmesélem, de szerintem nem a szci miatt történt. Inkább elmúlt a szerelem.
béla 23 2011.09.05 22:06:56
@Ammónia73: Ezt tudják meg a szcik, hogy Te a "Főnöküket"/ fejúket/ és egyben fő támogatójukat szerencsétlennek nevezted, na majd kapnál tőlük fejmosást, és leszúrást, hogy te a kis senki blogoló ilyent állítasz, mikor nem is ismered.Ezt már egy párszor mi is megkaptuk!
Nemrég jelent meg a Szegedi Tudományegyetem Vallástudományi Tanszékének tanulmánya a szcientológiáról. A könyv szerepe A könyv szerepének megértéséhez egy kis múltidézés szükséges. A ’90-es évek közepén (az amerikai adóhivatallal folytatott vita részeként) az…..
béla 23 2011.08.01 22:51:44
@T-5: Ezt nem egészen értem, de én szivesen találkoznék veled, és szívesen el is beszélgetnék, ha lenne közös témánk! Engem minden érdekel, a szci-ről is mióta a gyermekem és párja benn van , de egyébként ami a nagyvilágban történik az inkább vonzza az érdeklődésemet.Én azt gondolom az emberek nagy része nincs jókor- jó helyen, mint ahogy az ellentétek is vonzzák egymást. Idióta , szemét férfinak , rendes becsületes felesége van és fordítva is ugyan úgy. A rendes, becsületes embernek , sokszor van rosszindulatú szemét barátja vagy barátai akik kihasználják. Miért nem találkoznak össze , vagy csak ritkán a rendes emberek? Egyik 20 éves férfi rokonom kérdezte a múltkor tölem, miért van az, hogy a korabeli nők többsége előnybe részesíti a korosabb pasikat / Nem mellesleg jó módúakat?/, hát ezt hozta ez a mai kissé kifordult világ............
béla 23 2011.08.23 17:58:48
@rajen: Érdekes , amit itt írtál, mert egyszer itt a blogolók közül írt nekem valamit és kérte mutassam meg a szci gyermekemnek,én kb hetekig nem töröltem ki, és amikor hazajött a gyermekem előtte nap még benn volt a levelezéseim között, másnap mikor megakartam mutatni, még a törölt üzenetek között se találtam, kezdtem már a végén paranojás lenni, mert leveleim nagy részében amiben ismerősök szídták a szcit, úgy érkeztek meg , hogy olvashatatlanok voltak.
Vannak dolgok, amik nem változnak.Ezek közül előkelő helyen van az egyház "válságkezelése": ha komoly külső veszély fenyeget, összetrombitálják a tagságot "tájékoztató rendezvényre", amely természetesen kemény és durván manipulatív adománygyűjtésbe…..
béla 23 2011.08.07 16:47:45
@Berta_Zsolt: Csatlakozom az előttem szólókhoz, ha ennyire fennhéjázó , kivagyi ember vagy óriási tudással mit keresel itt a blogon, ahol a sorstársaim, a kíváncsiak szólunk hozzá a szcis dolgokhoz
béla 23 2011.08.08 13:40:19
@Dr. A. Nordenholz: Sajna nem lehet mindenki olyan okos , mint egyesek, de én úgy gondolom nem kérdkedtem, hogy mit hoztam össze az életben a saját erőmből, és hogy hol mikor, mit csináltam,/ mint Berta, hogy hány céget vezetett stb./ nem szoktam rosszat kíváni senkinek, de a véleményemet, én is elmondhatom ugye? Azt meg, hogy helyettem a gyermekem a szcit. választotta, az az én nagy bajom, de tapasztald meg Te is és lehet, hogy majd nem osztod az észt ilyen könnyedén!
béla 23 2011.08.18 20:53:38
@Berta_Zsolt: Szerintem kiérdemelted a basz...ást, mert elég nagyképű szöveggel léptél be ezekre az oldalakra, ráadásul sok szci-re utaló nagyképű duma volt a hozzászólásodban, Le kéne szállni a magas lóról, nehogy leess és megüsd magad!!
Cikk az origo.hu-n:http://www.origo.hu/itthon/20110811-kormanyzati-szandekok-az-egyhazi-torveny-atirasa-mogott.htmlA lényeg:A szcientológusok kizárása volt az egyik legfontosabb célja az [origo] információi szerint azoknak a módosításoknak, amelyekkel a zárószavazás előtt…..
béla 23 2011.08.15 21:33:27
@Reformer: Bárcsak már az utolsó alkalom lenne, hogy előadásokat tartanak, és zsigerelik a pénzt az agymosott tagjaikból.
Az adómentességért folytatott szent háború újabb csatáját így hirdették meg:http://os.mti.hu/hirek/69903/meghivo_a_szcientologia_egyhaz_nyilt_napjara A Magyar Hírlap egy újságírója is megjelent a nyílt napon, ezt…..
Ezt az e-mailt kapta egyik, még hivatalosan az egyházhoz tartozó ismerősöm: Dátum: 2011. július 29., péntek, 09:49:37 Feladó:   Tárgy: Bizalmas! Címzett: undisclosed-recipients@ismeretlen   Szcientológus barátaim!   Eljött az idő,…..
Forrás: ATV.hu cikke a Der Spiegel cikkje alapján2011.02.21. 10:03Büntetőtáborok, Tom Cruise luxusélete: lelépett az Oscar-díjas filmesPaul Haggis hollywoodi rendező, forgatókönyvíró életének több mint felét a szcientológiai egyház tagjaként töltötte el. 2009-ben lépett…..
béla 23 2011.02.26 10:12:17
@Jane Smith: Nagyon durva dolgokat hallottam és olvastam is róluk, időnként kicsit úgy éreztem eltúlozzák a dolgot a mesélők, de persze amikor, pénzről és hatalomról van szó sokan mindent bevetnek.Nem tudom, hogy felvállalnám e az arcom, de szivesen elmennék. Ne legyél egyáltalán biztos benne, hogy nem lenne belőle gondod, ha ismeretlenül jelennél meg.Az egyik LMP országgyülési képviselő befolyásos ügyvédi irodája képviseli a szcit a tagok elleni perekben és állítólag velük szemben nem sok esélye van a magán embernek, és aki kijött az is csak blogol álnéven, de a N.Z. tudok aki a Jusz lászló müsorában nagyon korrekten elmondott egy két dolgot, de szerintem ő az egyike azoknak akik sok év után sok milla minusszal jöttek ki és gondolom elegük van a szci-ből, nem beszélve a róluk gyüjtött anyagról ki tudja mikor mire használja fel a szci. Én is ettől félek egyrészt,mikor a szci-s gyermekemről írok, de nem ettől főképpen!
béla 23 2011.07.31 16:03:00
@fajanka: Köszi a megerősítést! Igen , de ezt már leírtam párszor, addig amíg az ember nem saját bőrén tapasztal valamit addig, úgymond könnyen beszél, az én másik gyermekeim is elítélik a szci tesót, és annak elveit, de tartanak vele némi kapcsolatot és mi is imádjuk ennek ellenére. Annál is inkább, mert ő egy nagyon , aranyos kedves és szorgalmas gyerek, és mert mi normális családi életet éltünk és ezt láthatta otthon. Nem kellett menekülnie soha és mindent megkapott, ami tőlünk tellett.
Régen mindent megbeszéltünk, ezért fáj talán a dolog ennyire!
Egy előnye van annak, hogy többnyire vakon követik a szcientológusok Hubbard írásait: viszonylag könnyen megjósolható a viselkedésük.Az új egyháztörvénnyel kapcsolatban is ez történt. A hubbardi logika szerint ha valami nem halad, akkor az valaki vagy valakik aktívan gátolják…..
béla 23 2011.07.27 15:57:26
@exscn: Ez jó ötlet, szabadalmaztasd!!
béla 23 2011.07.27 19:34:45
@Plejádok: Köszi , az építő beszólást, de neked jár az 1 pont!!!
A Magyar Hírlap ezt írta (kiemelések tőlem):„Látszólag politikai ambícióktól mentes szervezetként mutatkoznak meg, amely elfogadja a fennálló jog- és alkotmányos rendszert, kerüli a konfrontációt, jogsértő tevékenységeit jól leplezi. Folyamatosan keresi a…..
béla 23 2011.07.17 10:32:19
@Ammónia73: Írni a szervezőknek, hogy Vigyázat szekta veszély! Ők is ébredjenek fel!!Habár szólás szabadság van és a pénz beszél, ha kifizetik a bérleti díjakat stb. ott a helyük ! Kár, hogy mi meg egy ellen sátorral nem állhatunk a velük szemközti oldalon, hogy lebeszéljük az esetleges érdeklődőket , mert az lenne a nagy szám!!
béla 23 2011.07.22 08:16:09
@Ammónia73: Nem tudjuk mit, mondott, mert ezt a nyelvet nem beszéljük , de ha segített pár embert meggyőznie, már megérte. Bárcsak az én családtagjaim is ott lettek volna. Mindenkinek kellemes NYARALÁST!!! kivánok.
Megjelent az online felületen a múlt heti számban lehozott interjú teljes változata.Itt olvasható:http://hetivalasz.hu/uzlet/elmebajnoksag-37116/Pár dologra reflektálnék: - A WISE etikai kódexében viszont az áll: a szervezet tagjainak kötelességük megvédeni a szcientológia…..
béla 23 2011.07.11 23:27:01
@antiszci17: Hova lettél, csak nem vagy beteg, hogy nem jelentkezel???
béla 23 2011.07.12 22:35:37
@exscn: Miért van az , hogy én próbáltam, hogy olvassák el a blogot, de már a szci. úgy kalibrálja őket, hogy nem lehet! Az volt a válasz, hogy csupa idióta ember mondja el a véleményét, főleg olyanok akik nem is ismerik a szcit. vagy elkövettek olyan bűnöket a szci ellen ami miatt ők az ilyen emberekre nem is kiváncsiak. Le akartam nekik játszani egy két bejátszást, az volt a válasz vagy elfogadom őket ilyennek, vagy nem jönnek el hozzánk, mert nem kiváncsiak arra, hogy én is támadom a szcit. mikor ott olyan jó meg szép, minden, és minden ember milyen segítőkész és rendes.
A nehéz kezdet ellenére Mészáros Ferenc szcientológus fociedző sikerrel vette az akadályt, feljutott a PMFC az NB I-be.Az egyházban mi másként, mint a szcientológia elsöprő sikereként élték meg ezt. Ezt küldte ki Kunfalvy Ákos "szabadságérmes" szcientológus Hubbard…..
béla 23 2011.06.30 22:36:02
@A szerelő: Ha a cég tönkre megy az az egyén egyedi hibája , rosszul alkalmazta a tanított technikát. De ha kilép a szci-ből a cégvezető, akkor meg teljesen leégetik a tagok előtt, tudnék rá példát is, hogy meggazdagodott a szci-ben tanultakkal, most meg hátat fordít az egyháznak, szégyelje magát!!!
béla 23 2011.07.06 14:48:45
@A szerelő: Sajnálom, hogy logikátlan, de az élet produkál sokszor ilyen dolgot. Akármilyen sikeres is valaki, mégis követ el hibákat olykor kisebbet , máskor nagyobbat. Lehet magyarázni is, de azt is lehet több szemszögből is látni és magyarázni. Nekem van egy hit gyülis ismerősöm pl. sikeres vállalkozásuk volt, most még sikeresebb, de az elvre rengeteget költenek, bár az elv rendkivül sok ügyfelet is hozott nekik. Az egyik nemrégiben kilépett befolyásos szci-tagot is az egyház berkeiben mindennek elmondják a jelenlegi tagok előtt, hogy a tech alkalmazásával lett szinte milliárdos, és ilyen meg olyan, mert elhagyja az egyházat, pedig köztudott, hogy sok millát befizetett nekik.
A PR mesterei ismét akcióba lendültek.Hamarosan riportkönyv jelenik meg "Weith Katalin - Hiszek az Emberben" címmel a Magyarországi Szcientológia (már nem sokáig) Egyház elnökével.Íme az emberhit nagyasszonyának jellemzése a kiadó blogján:"Weith Katalin,…..
Kasza Tamás jedi mester után újabb szcientológus szakított a marketing hagyományos eszközökkel.T. Zoltán weboldalán on-line videókészítési szolgáltatásait reklámozza igen sajátságos módon. A kockásing-farmer-mezítláb kombináció mellett az akcentus is igencsak…..
béla 23 2011.06.29 23:29:10
@Dr. A. Nordenholz: Korán örültünk, ha tényleg ilyen feltételek lesznek, akkor ezért kár volt egyházi törvényt módosítaniuk, ez röhejes, miért csak 1000 fő???????
béla 23 2011.06.29 23:30:08
@Dr. A. Nordenholz: Milyen videóról beszélsz ?
Egyik ismerősömet ezzel keresték meg.Az átlag tehetősebb szcientológus 1-5 naponta kap egy ilyen jellegű megkeresést. "Adományozz" a munkatárs repülőjegyére, önkéntes lelkészeknek autójavításra, a misszió villanyszámlájára, stb. Olyan is volt, hogy egy munkatárs…..
béla 23 2010.11.03 15:52:23
@al Dajjal: Azt hittem megmentésre vársz, mert azt tőlük, hamar megkapod és utána le nem rázod őket, sajna én már pár éve tapasztalom gyermekem kapcsán és ha mindenki töredékét fordítaná a dologra, mint gyermekem és társa anyagilag és időben nézve akkor, már itt hŰŰŰ !!! de jó világ lenne.
béla 23 2011.06.14 21:48:23
@bIasius: Tudod, ahhoz, hogy segíts másokon nem kell, semmilyen szervezethez csatlakoznod, vagy tartoznod. Mindig azt halljuk , hogy ti segítséget adtok minden rászorulónak, bezáratta az OPNI-t a szci. stb. Nem kellenek nagy szavak helyette tettek kellenek, nem kell elmenni a világ másik felére lehet segíteni, itt az országban is egy csomó emberen. Segítsd öreg szomszédodat, segíts a kórházban mint önkéntes, segíts a városodban utcák terek , óvodák, iskolák szebbé tételében . Ezer dolgot fel tudnék sorolni, itthon kinn és mikor kellene segítenünk és én mindig ezen is voltam, de hol van a szci. most, hogy utcára került a sok pszihés beteg őket nem kell felkarolni, vagy nincs bennük pénzes potenciális alany a szci számára. Ott van a sok nagy családos rászoruló család, nekik , vagy rajtuk miért nem segít a szci? Érdekes, hogy aki nem tejel a tanfolyamokért vagy nem dolgozik az org-ban rabszolgaként, az nem felel meg szci-nek? Miért?
MTI-hír, HVG-ről átvéve. Szélsőségesnek minősítette egy orosz bíróság Ron Hubbard, a szcientológia egyház alapítója több írását, amelyeket így betiltanak Oroszországban - jelentette be szerdán a legfőbb ügyészség Moszkvában. A Hanti-Manszi Autonóm Terület…..
béla 23 2011.06.12 21:57:58
@bIasius: Amit itt írtál, hogy az összes adományodat visszakérheted és vissza is kapod, ezt most hallom először!!!Erősítsenek meg az "exek" ők kaptak már vissza valamit???????
Mert én olyanról hallottam még csak, hogy iszonyú összegeket költöttek a kül. tanfolyamokra, mire rájöttek, hogy nincstelenek szinte a hívők, és egyik másik a kilátástalanságtól követett el aztán öngyilkosságot, ill. menekült olyan helyre ahol nem zaklatják egész életén át.
Júniusban jelenik meg dr. Máté-Tóth András és Nagy Gábor Dániel könyve a szcientológiáról.Így néz ki:http://www.harmattan.hu/konyv_760.htmlEnnyit tudni róla: A szcientológia a világ egyik legaktívabb és legtöbb vitát kiváltó szervezete a spiritualitások piacán. Tanaival…..