Regisztráció Blogot indítok
Adatok
gerywood

0 bejegyzést írt és 38 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Most vizsgáljuk meg közelebbről a sokaság és a minta kapcsolatát egy egyszerű példán keresztül. Tegyük fel, hogy van egy dobókockánk és végtelen türelmünk, hogy egymás után ötezer (!) alkalommal feldobjuk a kockánkat és minden egyes dobás után akkurátusan feljegyezzük a dobás eredményét. Tegyük ezt…..
Szerencsére a kis Gézák még nem felső tagozatosak, úgyhogy őszinte megdöbbenésünk után anélkül tudunk elmélkedni az új tankönyvekről, hogy közben csillapíthatatlan vágyat éreznénk a könyvek apró ficnikké szaggatására és azok felgyújtására a tarnárnő/úr testén.…..
Ennyi pénzt adnak francia cégek, ha biciklivel megy valaki munkába. Hat hónapos kísérletbe kezdett Franciaország, amivel növelni akarja a biciklivel munkába járók arányát. Húsz cég és szervezet (összesen tízezer alkalmazottal) döntött úgy, hogy 25 eurocentet (76 forintot) fizet…..
A mai írásomnak vannak előzményei, itt olvashatók. El lehet olvasni, de a lényeget összefoglalom. A magyar felsőoktatásban vannak egyetemek és főiskolák. Az előbbin egyetemi oktatók, az utóbbin főiskolai oktatók oktatnak. A felsőoktatásban az oktatást végzőket oktatónak…..
TEDxDanubia Butulnak-e a gyerekek? 2014.02.14 12:05:51
A PISA-vizsgálat szerint a magyar gyerekek gyengülő tendenciát mutatnak olvasás-szövegértési, matematikai és természettudományok területén szerzett ismereteik terén. A háromévente, különböző korú diákokon végzett tesztek eredményei nem mondhatók bíztatónak, persze a…..
gerywood 2014.02.14 23:22:43
@Alaister Grand: Én meg azt tudom,
a) Az angol verzióban sokkal érthetőbben voltak megfogalmazva a kérdések, mintha direkt nehezíteni akartak volna a magyar feladatok megfogalmazói.
b) Nem osztályozható, nem számonkérhető, úgyhogy vannak osztályok, akik magasról tesznek az egészre, ki se nyitják, vagy szinte üresen adják be, ...
Úgy gondolom, hogy a vígjáték az a műfaj, ami a legjobban összehozza az embereket. Erről árulkodnak a bevételek is, hiszen a legigénytelenebb vígjátékok (Nagyfiúk…) is rengeteg pénzt hoznak a konyhára. Ezzel csak részben van baj, de ebbe most inkább nem megyek bele, inkább azt a…..
Tanulságos közéleti akció volt Teczár Szilárd hadjárata a lányoknak ingyenes belépést biztosító bulik ellen. Az éber erkölcscsősz és genderharcos felvette a harcot egy budapesti szórakozóhely megalázó, elnyomó gépezete ellen, így nincs több ladies free party a Dobozban. A…..
Háborúk mindig voltak és lesznek az emberiség történelmében. Belegondolunk néha, hogy milyen szerencsések vagyunk, hogy békében élhetjük a napjainkat? A kis mindennapi mérgeink közepette, amikor nagyszüleink néha korholóan ránk szólnak, hogy ez semmi ahhoz képest, ami a háború…..
A Fővárosi Bíróság a napokban visszautasította a Magyar Kétfarkú Kutya Párt nyilvántartásba vételi kérelmét – immár másodszor. Az okok: gondok vannak a névvalódisággal, túl általános az alapvető tevékenység megfogalmazása, nem csatoltak vagyonmérleget és eddigi…..
gerywood 2013.09.27 09:24:24
Ha már a kétfarkú kutya párt került szóba, akkor a párhuzam kedvéért meg kell jegyezzem, hogy annak tartalmával 200%-ban nem értek egyet. Így annak végkövetkeztetésével sem tudok azonosulni. Bár ritkán kommentelek és nem szokásom hosszú hozzászólásokat írni, most sajnos ráérek és megtehetem ezt, azért ahogy a rajzfilmhős mondotta volt, "aminek ki kell jönni, az ki is jön" (vagy valami hasonló, bocs a pontatlan idézetért).
A szerző véleményem szerint elköveti azt a tipikus hibát, amit sok egyetemista elkövet tanulmányai során. Látóköre beszűkül, és az őt érdeklő illetve foglalkoztató kérdések mérlegelése során elsődlegesen és kritika nélkül érvényesnek fogadja el azokat a dogmákat, amelyeket a hivatalos tudomány képviselői közvetítenek felé. Ezzel teljes mértékben igazolja a magyar oktatási rendszernek azt a tulajdonságát, hogy nem nyitott, szabadon gondolkodó embereket nevelünk az iskolákban, hanem olyan elméket, akik kritika nélkül elfogadják és átveszik a korábban felhalmozott tudást. Ez sajnálatos. Különösen sajnálatos akkor, ha ezt egy fiatal, magát értelmiségi gondolkodónak beállító ember teszi.
A cikk írója kijelentést tesz és hivatkozik a bírói végzésre: "A párt neve például nem utal annak a tevékenységére..." Dehogynem. Csak a vak nem látja, hogy a név pontosan utal arra, hogy meg óhajtják kérdőjelezni a jelenlegi uralkodó pártok által hozott döntések legitimitását. Ezt kénytelenek a humor eszközével tenni, mert komoly kérdések esetén bírósági perek garmadája zúdulhatna a nyakukba. Nevük tehát pontosan ugyanannyira utal tevékenységükre, mint az ország vezető pártjainak neve, akiknek tevékenysége az elmúlt 20 évben abban merült ki, hogy a hatalmi rendszereket annak érdekében alakítsák át, hogy saját gazdasági érdekkörüket támogathassák és ezzel megszilárdítsák a politikai hatalmunkat. Vagy ez bele van írva a magyarországi pártok nevébe? Ugye hogy nem is olyan vicces? Vagy mégis?
A humor egy olyan természetes feszültségoldó forrás, amely lehetővé teszi hogy a keletkezett -- és általunk megoldhatatlan -- problémákat elviseljük. Ennek megjelenése természetes reakció azoktól, akik szerint valami nem jó irányba ment illetve megy. Sajnos a hivatalosan függetlennek mondott magyar bíróság döntése is ilyen, nem jó irányba tett lépés.
Párhuzamot tudok vonni magamban azzal a törekvéssel, hogy a politikai párt akkor fél a polgári(!) kezdeményezésektől, ha ő maga már elidegenedett tőlük. Ekkor jelenthet veszélyt számára a MKKP.
A másik mondvacsinált probléma a közélet komolytalanítása, amelyről én nem vagyok meggyőződve. Miért lenne az élc komolytalan? Nem az, hiszen mindennél jobban felhívja a figyelmet a problémákra. Kétségtelen, hogy megoldást nem kínál rájuk, de a humorral eléri azt, hogy a figyelem középpontjában legyen. Mi a jobb megoldás vajon? Néhány rossz válasz összekalapálása, vagy a helyes és lényegbevágó, esetleg megoldáshoz vezető kérdések megfogalmazása. Ja, hogy ők ezt a humor eszközével teszik, az valóban irritálhatja azokat, akik ezt nem tudják elfogadni. Hitler állítólag dührohamot kapott amikor levetítették neki Chaplin zseniális filmjét, a Diktátort.
Nem tűnik nagy kockázatnak, ha arra fogadok, hogy az MKKP parlamentben kerülése esetén kettészakadna és egyik részük valóban meg kívánná változtatni az addig beállt status quo-t.
Pézsma Lehetett volna más 2012.11.18 18:23:55
Az, hogy mostani döntésével LMP nagyjából kivégezte magát, még nem feltétlenül jelent nagy veszteséget az ellenzéki összefogás számára. Az Együtt 2014 megúszta például, hogy az ökopárt saját belső feszültségeit hozzájuk importálja. És mivel még pozitív válasz esetén…..
gerywood 2012.11.18 21:35:56
@tarzus: Nem vagy egyedül :-)
Valószínűleg ugyanannyi embert nyertek, amennyit vesztettek, de az elvesztettekért nem kár, a megnyertek viszont csupa haszon. A cikk meg merő hülyeség, amiből fröcsög a sértettség és az, hogy akkor húzzuk le az LMP-t, mert még tőlünk vesznek el helyeket. Yotta-nak is igaza van.
Az egy dolog, hogy Bikkmakk86 egyáltalán nem tudott sehol fizetni a csipkártyás MasterCardjával Mexikóban, de az MKB még 8 eurót sem hajlandó jóváírni a kényszerATMezés után. A Homárnak mintha az rémlene, hogy Amerikába Visa-kártyát kell vinni, de lehet, hogy Mexikóban az sem…..
Körülbelül egy hónapja szó esett már a vakondról, a múlt héten pedig a szép gyepekről írtam, a két téma pedig kiad egy harmadikat, a vakond elleni védekezés mikéntjének kérdését. A klasszikus rajzfilm okán a vakondnak elég jó a PR-ja, kedves kis állatkának tartják sokan,…..
A Hallgatói Hálózat szerda esti bázisdemokrácia-történelmi egyetemfoglalásának még az utóélete is olyan érdekesen alakult, hogy a Képviselő Funky drámatudományi szakosztálya külön is érdemesnek tartja megvizsgálni azt.A parádés második felvonás már kora reggel elindult…..
Nem is tudom hogyan érdemes megragadni a témát. A frusztrált harag mentén? Amit azért érzek személyesen, mert én is írtam doktori disszertációt, és ha tudom, hogy "törzsanyaggal" is el lehetett volna intézni az írás 90%-át akkor talán nem töltök 4 évet azzal, hogy…..
Igen ritkán fordul elő, hogy a NER végsőkig lojális szavazógépei kormánypárti frakciói belekötnek Orbán Viktor elhatározásába. Néha van egy színjáték, amelyben a miniszterelnök kifejti, hogy felvetése mindössze egy javaslat, amiről az OGY képviselői hivatottak dönteni, vagy…..
gerywood 2011.11.15 13:23:08
@Nagyon_Komoly: Lehet, hogy a könyvelői lobbi műve az egész? Kevés volt a bevételük a válságban?
gerywood 2011.11.15 13:24:58
@Ténytár: Ez az a fiktív számlázás, amit ellenőriznie kellene a NAV-nak. Egy ember visszaél valamivel, akkor megszüntetjük. Magyar sajátosság.
gerywood 2011.11.15 15:22:13
@DeadEnd: Igazad van. Ez jó megoldásnak tűnt nekem is. Nem véletlen, hogy nem merült fel (csak a felemelés), hiszen akkor pont azok esnének ki belőle, akik érintettek valahogyan a törvény átalakításában, vagy kapcsolódnak hozzájuk.
 Az oktatási kormányzat szentül hiszi, hogy birtokában van az egyedüli igazságnak, ezért aztán nem igen érdekli sem a  valóság, sem azok, akik szembesíteni akarják vele. A problémák megoldását inkább a múltban keresi: kevesebb autonómia, kevesebb középiskolás és…..
gerywood 2011.08.20 12:44:59
Imádom azokat a szerzőket, akik saját céljaik érdekében bizonyítatlan állításokat írnak le és ezzel azt a látszatot keltik, mintha értenének a témához. Brrrr.
"Pokorni és Hiller féle pragmatikus" na itt dobtam egy hátast a röhögéstől először. Aztán továbbolvastam, "jelentős szakmai háttérre, például az Országos Köznevelési Tanácsra és a minisztérium háttérintézményeire támaszkodott", azaz több pénzért kiszervezték a minisztérium által ellátandó feladatokat olyan cégekhez amiket xy (vagy a testvérének üzlettársa) üzemeltet, vagy létrehoztak másik állami céget erre a célra, ahová milliárdok lettek átirányítva. Ezek jelenleg is üzemelnek, és most éppen a fidesz pénztáraiba folyatnak talán forintokat? Itt már kezdtem tisztelettel adózni a szerző előtt, aki össze nem illesztett dolgokat rak egymás után és ezt azzal a látszattal teszi, mintha logikája lenne annak amit ír. Sajnos azonban a teljes magabiztossággal leírt mondatok nem teszik azokat automatikusan igazzá is. Összefoglalva: a cikk egy hatalmas salátástál tele rothadt zagyvalékkal és hibás meglátással.
Tisztáznunk kell valamit. Természetesen Hoffmann R. nem hibátlan, sőt valószínűleg tényleg alkalmatlan államtitkárnak. Jelenleg épp megpróbálja a saját alkalmatlan embereit beépíteni a rendszerbe, több-kevesebb sikerrel. Ugyanakkor világos jelzéseket kap arra, hogy egy kanyi vasra nem számíthat a kormánytól semmilyen átalakításra, sőt el akarnak vonni a rendszerből. Lehet hogy akkor lesz pénz a rendszerben, ha elfogadják az aktuális lemondását-menesztését? Nem tudni, csak az biztos, hogy a cikk elején leírtak köszönő viszonyban sincsenek a valósággal. A végére maradt egy-két jó gondolat, a KDNP valóban nincs alku és zsaroló szituban...
PTinfo Csiricsáré 2011.07.03 11:43:00
A dél-francia Montpellier-ben az a szokás, hogy minden villamosvonal egyedi, a többivel össze nem keverhető festésű kocsik közlekednek. Hogy ki találta ki ezt, nem tudom, de a helyi villamosspottereknek nagy örömet okozhat, ha egy-egy kocsit más viszonylatra osztanak ki. Montpellier…..
Új fejezet nyílik a Hoffmann meséi című teleregényben. Rózsi néni az utóbbi hetekben helybe ment a sallerért: elbukott a Pokorni Hadjárat, ráadásul egyre másra tüntetnek hol a tanárok, hol a diákok, hol mindketten közösen egy-egy iskoláért. Egy év alatt nem sikerült se…..
Fuck To The Music metál ABC 2010.12.14 09:00:00
 mehet a talágatás :-) jó szórakozást. ( köszi Roki Marcinak érte!!!! )..
gerywood 2010.12.14 18:41:18