Regisztráció Blogot indítok
Adatok
valaminev

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Bizonyára sok Zugügyvéd blogfogyasztó örülne, ha valaki pontosan megmagyarázná, mit jelentenek az alábbi tételek.Tisztelt Zugügyvéd! Fel vagyok háborodva a parkoló társaságok tevékenysége miatt.Mellékelten küldök egy-két parkolójegyet, ahol bizonyítottan be van fizetve a…..
valaminev 2010.05.11 23:44:03
@Pista bá':
Elnézést, ha gyors leszek...
1.
Nem talán, hanem biztos. Ráadásul jogi diplomához sincs kötve, elég hozzá egy "igazgatásszervezői" gyorstalpalón szerzett oklevél.

Ez így nem igaz. Most már minimum főiskola kell.

2.
A kinevezés lényegében egyenlő egy lottó 5-össel. Majdnem azt csinálnak, amit akarnak és ronggyá keresik magukat sokszor önhibájukon kívül tönkrement emberek teljes ellehetetlenítésével.
A kapcsolati hálójuk óriási.

VAN ilyen is, aki nem tartja be a törvényt, de tisztázzunk egy két dolgot, mert tisztelet a kivételnek, mert itt sikerül félrebeszélni...

Azt csinálnak amit akarnak...
Hát ez egy hülyeség...
ÉRVÉNYES bírósági végzés szükséges ahhoz, hogy a végrehajtó bármit is tehessen.
Hogy nem lehet részletfizetés ? Azt nem a végrehajtó dönti el, hanem a végrehajtást kérő.

Lehet irigyelni a pénzüket.
Aki irigyli, gondolom szívesen kipróbálná, milyen érzés az, amikor üvöltöznek velük, csapkodják az asztalt, vagy szidják a kurva anyját...

Ja, majd el felejtettem. Ez mindennapos.

Rajtuk kívül én még jó pár embert, szakmát feltudnék sorolni, ahol aztán marhára "megérdemelten" keresik magukat halálra...

A félreértések elkerülése végett nem vagyok végrehajtó, sem végrehajtó pereputtya, csak egy pár alkalommal volt szerencsém látni, mi megy ott.
valaminev 2010.05.12 19:09:32
@Pista bá':
1.
Én véletlenül egy kicsit többet tudok a dologról, mert a munkatársam fia egy ilyen irodában dolgozik jelenleg is...

Válasz:
-

2.
Egy levelezőn elvégezhető gagyi főiskola okleveléről van szó, annyi elég. De: anélkül is lehet dolgozni egyébként egy darabig.

Válasz:
Pl: egy komoly cégnél,- jogász felvételekor,- első kérdés: hol végzett ?
Ha Pécs, hiába a Dr., elküldik a francba.
Egyébként vitatkozhatunk a magyar felsőoktatás elkurvult színvonaláról. Melyik iskola szar, s melyik nem.
Ha tudod, hogy az ÖVBH, hogy alakult ki, akkor azzal is tisztában lehetsz, hogy a tanulatlan emberek rövidesen kikopnak.
Nagyon helyesen.

3.
Ehhez a melóhoz jogi diploma kellene és akkor még szakvizsgáról nem is beszéltem.

Válasz:
Elfogadom, nem is vitaalap, de egyik pillanatról a másikra nem lehet átállni, idő kell, lásd fentebb.
Egyébként itt az alap a VHT. Ez szabályozza le a ÖBVH tevékenységét.

4.
Nem végzés, hanem végrehajtási lap vagy végrehajtási záradék alapján járnak el. Ennek - és a törvénynek (1994. évi LIII.) keretei

között azt tesznek, amit akarnak....

Válasz:
Bocsánat, ha nem voltam teljesen pontos,- a válaszomban nem is ez volt a lényeg,- hiszen nem csak bírósági végzés - ítélet -, hanem végrehajtási záradék is elég. Ha nem haragszol meg,- bocs a tegeződésért,- itt a PONTOS részletekbe ne menjünk bele.

Behajtás : a végrehajtó feladata, hogy BEHAJTSON. Nem tudom, tudod-e, hogy hogy legtöbbször a végrehajtónak is egyszerűbb lenne a

részletfizetés, csak éppen a vh. kérő nem engedélyezi, aztán meg mutogat a végrehajtóra, hogy Ő a tetű. Egyébként, ha találkoztál

személyesen adósokkal, 10 eset közül 8-ban mindenki hibás, csak az adós nem. A Végrehajtó a sátán aki elveszi a kis pénzt.

Persze nem a bankok a hibásak példa okáért, akik aztán totálisan etikus üzleti magatartást folytatnak.

Természetesen rengeteg szerencsétlen embert látni, aki saját hibáján kívül jutott ilyen helyzetbe.
Ilyenkor mit kellene csinálni ??????????
A végrehajtó kérdőjelezzen meg egy bírósági döntést ???
Vagy egyszerűen azt modja: ezt én ne hajtom be, mert nem etikus... !

Kiváncsi lennék az arcodra, ha éppen te lennél a vh kérő, aki mondjuk ötödik éve nem jut a pénzéhez.......

5.
Másoktól azt hallottam, hogy a leggyakoribb visszaélés: kamu készkiadásokat tüntetnek fel néha tízezres nagyságrendben is...

Válasz:
Sorry, lehet, hogy van ilyen, erről nem tudok nyilatkozni. Azért, mert te láttál ilyet, azért még nem lehet általánosítani.
Másik, amit nem tudsz: a készkiadások mértéke törvényben van meghatározva.

Egyébként remélem, mindenki tisztában van azzal, mibe kerül egy ajánlott v tért. levél.
Akkor el lehet kezdeni szorozgatni, ha ki kell küldeni a levelet x-helyre, y-esetben.

6.
Ezenkívül végrehajtás alól mentes jövedelmeket (pl. családi pótlék) inkasszálnak, ha a fizetés bankszámlára érkezik, ott sem nagyon érdekli őket, hogy 33 v. kivételesen 50%-ot tilthatnának le munkabérből, a tartozás teljes összegére inkasszálják a bankszámlát.

Én:
Bocs, itt egy "kis" tévedésről van szó. A "számláról leemelés", azaz inkasszó, az nem letiltás. Itt felejtős a 33%, illetve az 50%. Ha megengeded, itt a részletekre nem térnék ki, a törvény egyértelműen szabályoz. Javaslom, nézz utána.

7.
Én azt hallottam, hogy a kisebb területtel rendelkező vidéki ÖBV-k talán maguk (is) dolgoznak, a nagyobbak viszont sokszor be sem járnak az irodájukba.

Te, azt hallottad... Olyanról nyilvánítasz véleményt, amiről van tapasztalatod, akarom mondani halottál.... egy-két, pár esetet, és ebből szűrsz le messzemenő konzekvenciákat.....

Voltál te már olyan helyzetben, hogy egy nap egymás után a tizedik ember verte az asztalt, meg szidta a jó kurva anyádat, mert be merted hajtani a tartozást, és mondjuk még törvényesen is jártál el.... Hidd el, főleg nem a általad droidnak nevezett emberekkel, hanem a végrehajtókkal üvültöznek épp eleget, úgyhogy kap rendesen az idegrendszer.

Még mielőtt azt hinnéd, hogy én aztán szentté akarom az ÖBVHkat avatni, tévedsz. Köztük, mint bárhol máshol, is előfordulnak tisztességtelen emberek, mint mindenhol máshol. Ők választották ezt munkát. Ennyi.
Egyszerűen,- ne haragudj,- nem vagy tisztában a végrehajtás sem törvényi, sem gyakorlati hátterével, de hát honnan is lennél....

Tovább is van, de ha nem haragszol nem mondom....