Regisztráció Blogot indítok
Adatok
WSJ

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Még időben elköltöztette a belvárosi polgármester a Szent István Általános Iskolát a Bazilika mellől, így akadályozva meg, hogy a műemlék épületet át kelljen adni használatba a Klebelsberg Intézményfenntartónak. A nagy értékű ingatlant már árulja is az V. kerületi…..
WSJ 2013.10.02 17:18:30
Kedves Blogger! Üdvös lett volna, ha ezt a témát még időben bemutatja ezen a fórumon - talán az iskola szégyenteljes kiköltözése így megakadályozható lett volna! Akkor, amikor ez történt egyetlen ellenzéki erő, civil kezdeményezés sem állt ellen ennek a valóban felháborító vagyonlopásnak! Mint érintett - azt tudom a fentiekhez hozzátenni, hogy az egész ügyről akkor szereztünk tudmást, amikor az iskola átköltöztetéséről szóló rendelet megjelent - ekkor ugyanis az egyik osztálytársat felháborodva vitték el a szülei az iskolából. Az iskolavezetése semmiről nem tájékoztatott minket. Írtam az igazgatónak méltatva a régi épületet és a környezetet, valamint őt elmarasztalva, hogy némán asszisztál ehhez. Cinikus válaszában azt írta, hogy az iskola reméli nem csak a téglákból áll. Mint építész mondom, igen a téglákból is. A környezetpszichológia ma már elismert tudományág. Nem mindegy, hogy milyen környezetben nőnek fel a gyermekeink. Az új iskola egy sufni - csak tornaszoba van, ami a réginél kisebb és a mindennapos tornaórák így még nagyobb gondot okoznak. Funkcioálisan az egész épület sokkal rosszabb a réginél és kisebb is. ( A bejárati ajtó például befelé!!! nyílik - ami túzrendészetileg nem is megfelelő, mert veszély esetén a tömeg menekülését akadályozza!!!) Elképesztő, hogy egy közel 150 éves iskolát így tegyenek tönkre! Nem beszélve arról, hogy a b osztály amúgy egyház énekzenei tagozat, akik havonta egyszer szerepelnek a Bazilikában. Logikus lett volna, ha ragaszkodnak a régi helyhez. Az iskola modernizálásról szóló ellenérvek - kegyes hazugságok: néhány digitális tábla és számítógép nem old meg semmit - azt a régi épületben is fel tudták volna szerelni.

Az ingatlan eladásának időzítése valóban az Ön által írtaknak felel meg - erre politikától távol állva is rájöttem, annyira ordít. A pályázatról pedig annyit, hogy a hirdetmény szerint még az ajánlatbontáson/eredményhirdetésen is csak az lehet jelent, aki kifizeti az 500ezer forintos bánatpénzt és megvásárolja a 1.5 millió forintos tendercsomagot: Még véletlenül se tudja meg senki laikus kinek a kezére játszák az épületet. Nesze neked üvegzseb/transzparencia!! Az épület már több, mint 1 éve üresen áll, talán erős összefogással újra meg lehetne menteni és visszaköltöztetni a gyerekeket, de ehhez sajnos egy blog nem elég - erősebb összefogás kellene!