Regisztráció Blogot indítok
Adatok
bumburi

0 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nekünk addig jó, míg Orbán él. Mondtam már, ugye? Mert mit ad nekünk Orbán? A gyűlölet szabadságát. A gyűlölet szabaddá tesz. S szabad ember tesz csuda dolgokat. Például megveszi a Mátrai hőerőművet, mert üsd a vasat és a fémet ezzel is a pénzed véded. A mi emberünk, a mi közbeszerzésünk. Épül az…..
       Naponta alakulnak, jönnek létre új szervezetek, társadalmi kezdeményezések, amelyek, érzékelve hazánk morális, politikai, gazdasági, kulturális válságát, lassan harminc éve tartó helyben járását, jószándékkal keresnek új megoldásokat az áldatlan helyzetre. Erőforrások, tapasztalat, a…..
bumburi 2015.06.22 15:35:25
"Menj el szavazni! A Te voksod pont annyit ér, mint a miniszterelnöké!" - szól a címe az írásodnak. Mindaz amit itt leírtál,fájdalmasan igaz. Éppen ezért gondolom (lehet hogy csak egyedül) hogy ennek megoldása sosem lesz egy szavazáson való részvétel.Ennek a megoldása, és a további életünk változásának a feltétele, hogy aki demokrataként gondolkodik, az nem megy még a szavazókör közelébe sem!Mindannyiunknak azon kéne munkálkodnunk, hogy megértessük a zemberekkel, hogy ha belemegyünk egy választásba e kormány alatt, akkor tudomásul vesszük a NER ránk is kötelező voltát.Ami egyenlő lenne a kormánnyal való együttműködéssel.Mint tették azt az ellenzéki pártok az elmúlt választások alkalmával.EZT AKARJUK? Mert én nem! Tiszta vizet akarok a pohárba, megalkuvások nélkül, egyenes gerinccel!Tudatosítani kéne végre már az emberekkel az alávetettségük miatti kiszolgáltatottságukat, amit jogszabályokkal bástyáztak körül, hogy a hatalmon levők, és a velük együttműködők (ellenzék)sérthetetlenségét biztosítsák annak érdekében, hogy a látszat demokráciát továbbra is vetíteni tudják kifelé. Valljuk már be végre, hogy a demokrácia játékszabályait nem lehet alkalmazni diktátorral szemben, mert annak csak elhúzódó rémségek lesznek a következményei, de kilábalás nem lesz ebből a nyomorult rendszerből. Ne gondolja senki, hogy a cirkusz, vagy ezeknek az eseményeknek bekövetkeztekor fennálló rémségek híve vagyok.Mert nem vagyok az. Azt viszont látni kell,hogy itt változás addig nem lesz, amíg a nép nem veszi kezébe a sorsának intézését,mert úgy a hatalom, mint az ellenzék, nem érdekelt a helyzet gyors,és sikeres megváltoztatásában.Az hogy beszélünk róla jó. Mint ahogy a megoldáson töprengő párbeszédek is hasznosak... Csak közben megy az idő, és az emberekhez megint nem jut el a lényeg, AHOGYAN változás állhatna be.
Már a videomegosztókra pr-célból felkerült asztalcsapkodásból sejteni lehetett, hogy a Story Tv-n újjáéledt A la Carte nem az az értelmiségi beszélgetős műsor, aminek szánták. Végül is érvek ütköztetésének, meg értelmes párbeszédnek elég gyenge, hogy Dessewffy Tibor…..