Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Özimami

162 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
2perc hol lehet ilyet venni?? 2011.05.08 19:47:00
Özimami 2011.06.01 09:35:37
Özimami 2011.06.20 23:37:11
A mai napon úgy döntöttem, befejezem az itteni blogom írását. Sajnos olyan emberek is olvassák, akiket nem tartok erre méltónak. Továbbiakban, csak a lerágott csontokhoz jutnak. Az új blogomhoz nem engedek bárkit hozzáférni.   ..
Drága babácskám, ma TÍZ HÓNAPOS! Szédületes, hogy repül az idő. Ez alatt a tíz hónap alatt, annyi mindent megtanultunk, hogy már nem számítunk kisbabának. Drága ki tündérem nem csak magát "tanítja", hanem engem is. Nagyon sok dolog van, amiben okosabb lettem és…..
Egyik este miközben Vilcsi játékait pakoltam el és készülődtünk a lefekvéshez, megütötte a fülem, Mester Tamás egy mondata a televízióban.-          A legjobb dolog a világon zenélni. Aláírom tény, hogy jó dolog zenélni, főleg aki…..
Na, félre értés ne essék, nem az istennősségre vágyom, hanem inkább a Sivaságra! /Jó – jó, egy kis istennősség is jöhet/ Egyszerűen csak arról van szó, hogy a két kezem nem elég. Általában ez a dolgos hétköznapokon is kimutatkozik, de ha Vilcsivel vagyok, akkor csak…..
A tegnap esti lefekvésnél megállapítottam, hogy már alig van tejem! Miután Vilcsit megszoptattam az egyik mellemből, leraktam aludni. Kis idő múlva, hallom, hogy mondja a magáét. Bementem, ilyenkor van, hogy bármennyit is szopizik, még szomjas marad. Próbáltam megitatni, de…..
Ma babaúszás után elmentünk a Müller drogériába. Nevetséges, de Budapesten egy sincs. A legközelebbi Budakeszin van. Kifejezetten bébiételért mentünk. Egy csomó volt. A HIPP és Nestlé – k közül azokat nem is lehet kapni, amiket a többi boltban. Mivel Vilcsi elaludt az…..
Már több mint 19 éve, hogy nem vagy velünk, de nekem még mindig fáj. Ma lennél 90 éves. Tudom, a sors kegyetlen és nagy valószínűséggel ma már nem lennél velünk, de fáj, hogy olyan hamar elmentél. Nem láthattad egyik dédunokádat sem, pedig biztos sok örömöd telt volna…..
 Azt hiszem, ehhez nem is kell komment.      ..
Na ezt szeretném megtalálni, mármint a démonűző csodafegyvert, de egyelőre hiába keresek, kutatok, nyúlok ehhez és ahhoz, nem lelem. Lehet, hogy nem is létezik?Hazahozol egy háromnapost a kórházból, és nem igazán tudod, hogy mire számíts. A bölcsek és tapasztaltak tudhatják…..
 Bár Vilcsi nem az első babánk, az elmúlt 10 hónap alatt rengeteg tapasztalattal lettem gazdagabb és nagyon sok mindenre újból rájöttem. Rájöttem, amit már a nagyoknál is tudtam, hogy minden gyerek más és más. Bizony vannak olyan foltok, amit még a legintelligensebb Vanis…..
  Mivel Vilcsi lassan 10 hónapos lesz éppen itt az ideje, hogy elkezdje megismerni a fűszerek izét. Eddig kapott kaprot, tökkel: Imádta. Brokkolit fokhagymával: több mint 400 grammot megevett belőle. Karalábét vöröshagymával: ezt már egyszer kipróbáltam, de akkor azt…..
Mikor Zalában voltunk igazán csak egy napunk volt, amikor jó idő volt. Ezt az egy napot gyorsan kihasználva elmentünk Vilcsivel strandolni. Nagyon élvezte a…..
Ma a déli étkezést már etetőszékből ettük. Nem is volt nehéz összeszerelni, bár a rajz alapján előbb csináltam volna belőle bordás falat, mint etető széket. Még jó, hogy van elektromos csavarhúzóm, mert az előre kifúrt lyukak fele akkorák voltak, mint a csavar…..
Vilcsi az igazi ajándék Az első 2010.08.03 22:57:00
Tegnap éjjel volt az első alkalom, hogy Vilcsi tápszert kapott. Van még tejem, a kisasszony még ötször szopizik, de az elmúlt két éjszaka másfél óránként fent volt. Gondoltam az éjfeles evést kipróbáljuk egy kis milumil 3+ - szal. A terv bevált. Éjjel 1kor megivott 170…..
Némi kihagyás után igazán van mit összegeznem az elmúlt időszakról. Vilcsi rettentő gyorsasággal fejlődik. Már kapaszkodva meg, bár a mozgása még igen megfontolt, mászik, mint egy kiskutya, és még mindig mindenkire, mindenkor mosolyog. Kicsit bánom, hogy ilyen gyorsan…..
Múlt héten kipróbáltam egy teljesen új kaját. Zöldbabot főztem, és mellé csirkemellet lepirítottam, majd joghurttal felfőztem, hogy egy kicsit összesüljön. Az egészet együtt összepürésítettem és így kapta az én drága kincsem. Ízlett neki. Mivel tejpépet egyáltalán nem…..
  Vilcsi szombaton betöltötte a 9. hónapot és egyben a 39. hetet. Rettentő gyorsan nő. Akár hová megyünk, mindenki azt hiszi róla, már egy éves. Csodálatos ajándék, hogy ő van nekünk. Rengeteg mindent tud. Egyedül, kapaszkodás nélkül felül és gyönyörű egyenes háttal…..
Vilcsinek az egyik kedvenc étele a cukkini. Eddig bármilyen feltéttel adtam, mindig megette. Bár túróval nem próbáltam, de az valahogy nekem nem illik hozzá. Gondoltam éppen itt az ideje, hogy az én drágám kapjon májat. Természetesen csirke májat. A fiúk imádták, főleg a…..
Az én kis drágám, olyan példás napi rend szerint él, hogy akár ki lehetne függeszteni valahova, mint régen a táborokba. A mi Vilcsi rendünk: 6. 00 Szopi 9.00 Ébredés, öltözködés után, rövid játszás a járókában, a tízórai érkezéséig 10.00 Tízórai elfogyasztása, ami…..
Nagy fiam és Vilcsi féltestvérek. Bár olyan esetekben, amikor nem mind a két szülő azonos, a testvéreknél gyakran elfordul, hogy a gyerekeke nem is hasonlítanak egymásra. Sőt édes testvéreknél sem mindig törvényszerű a hasonlóság. Vilcsi és a Kiki viszont le sem tagadhatják…..
Vilcsi első két fogacskája három nap különbséggel bújt elő. Mikor múlt hét pénteken megjelent a harmadik foga, már akkor nagyon meg volt duzzadva az ínye. Bár az már hetek óta olyan volt. De azért bíztam abban, hogy nem sokára a negyedik foga is előbújik. Így is lett.…..
Vilcsi reggelente, és minden ébredés után mosolyogva, jó kedvűen ébred. Napközben az ágy végében áll, viszont reggel még mókuskodik az ágyban. Csak a gügyögését és az éneklését lehet hallani. Mikor bemegyek ez a kép…..
Pénteken, piacon vettem 2 kg kovászolni való uborkát. Elővettem, téli álmából az 5 literes üvegemet, kimostam, az uborkákat megtisztítottam, és elkezdtem az üvegbe pakolni. A tél folyamán úgy látszik, nem csak az én lába nőt egy méretet, de az üveg is. Eddig mindig elég…..