Regisztráció Blogot indítok
Adatok
harfamuvesz

0 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sárdobáló Mentők 2009.01.02 06:00:00
Ma este mentőt hívtam a Nyugati aluljáróban egy hajléktalanhoz. Mielőtt odaértem hozzá próbált bekúszni a jóval megelegebb metróba, de onnan az egyik ellenőr egy egyszerű kézmozdulattal kiküldte.  Nem tudtam megállapítani a korát, általában nem is lehet ilyen esetekben.…..
harfamuvesz 2009.01.03 01:33:29
@ratman_: ott a pont! Jönnek, özönlenek vidékről, a jófajta pesti ellátásért. Meg követelőznek, meg nekik az egész társadalom tartozik, mert nagy részük életében sza*t tenni valami értelmeset.

Fa*szért a központban kajáltat a Krishnás egyház, meg a Vöröskereszt (asszem az van a Deákon...)

A napi 0 órát melózó hajléktalannak, aki ingyen utazik a BKV-n, mert "neki jár", nyilván nincs ideje kimenni egy külső kerület egy elhagyatott részére.
Nagyon szép turista látványosság a Blahán, meg a Deákon a kigyózó hajléktalansor..., akik nagy része nem is pesti.
(tényleg nagy. max.30% ha pesti.)
harfamuvesz 2009.01.03 01:58:24
@vincemate: igen. Akik arról irnak, hogy a hajléktalan nem maga választotta ezt az életmódot, azok nyilván a ma oly' divatos szociális munkás - ruhatáros szakon végeztek, vagy épp tanulnak. Mert ma ebben van a pénz, oszt akinek van hozzá gusztusa, az elvégzi. (vagy olyan hülye, hogy máshova már nem került be...)
Még mielőtt megkérdeznéd: igen, volt dolgom szocmunkással. Az én igen alacsony szociális érzékenységemhez képest neki, akinek ugy kéne lennie, hisz ez a szakmája alapköve, nem volt. Gondolkodni sem nagyon tudott, csak a sablont próbálta ráhúzni ránk, anyummal, azt a sablont, amit a 8 általánost sem végzett, "szegény sorsú" emberek megsegitésére tanult a főiskolán. Nem sikerült neki, kérdéseink voltak, amire sajnos nem tudott válaszolni..., mert az nem volt tananyag. Meg nem tehet arról, hogy hülye, de átcsúszott a ZH-n.

Te sem éltél nyilván köztük (nekem megadatott ez a tapasztalat, még mielőtt kioktatódnék általad), szóval nem kell a rizsa. Nagyon nagy részük tehet arról, hogy "hajléktalan". Már irtam, hogy sokszor ez sem igaz.
És még valami: a kint élők 98%-a férfi...
Ajjjaj, ez meg hogy lehet? Mert ma nem a családon belüli erőszak folyik a csapból is, ahol a nők az áldozatok, ugye? És hol vannak a nők a hajléktalanok között? Azoknak hogy sikerül talpra állni? Talán, mert akarnak? Talán, mert nem az ivást tekintik a problémájuk megoldásának...
harfamuvesz 2009.01.03 02:03:31
@harfamuvesz:
"Nagyon nagy részük tehet arról, hogy "hajléktalan". Már irtam, hogy sokszor ez sem igaz."

Mármint az nem igaz, hogy hajléktalanok. Papiron van házuk (igaz, egy tanya), de lakható. Jah, hogy ott kéne dolgozni azért, hogy legyen mit ennyi...? Hát igen kérem. Ez szomorú. Hagyjuk a pics*ba, jöjjünk inkább Budapstre, ott tejjel-vizzel folyó Kánaán van...
Gábort meggyőzte a Másolófutár honlapján olvasott 130 Ft-os ár, végül mégis 750 Ft-ot fizetett a karácsonyi ajándéknak szánt naptár bespirálozásáért. Az ár növekedését az akasztóval, az elő- és hátlappal, valamint az 50 %-os ÁFA rászámolásával magyarázták.Saját…..
Gabbró nem sikeres karácsonyozó: fingja sincs mi az, amit egy fehér dobozban kapott, ráadásul majdnem megvezették egy zacskó leértékelt gumimacival. Igazi mikrotörténetek nanotanulságokkal. Az ismeretlen ajándék pedig nyilvánvalóan Gyurcsány Ferenc "Klára és én" című…..
harfamuvesz 2009.01.02 07:56:58