Regisztráció Blogot indítok
Adatok
epruvetta

3 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Bolond világ ez, ami most a pálinkát körül veszi. Ja. Csoda ha néha köd lepi el a szemem és álmodozom. Mit vinnék magammal egy lakatlan szigetre? Mit vinnék? Pálinkát, persze. Mire cserélném le a csajom? Naná, hogy pálinkára. Ja, mit adnék ajándékba annak, aki győztesnek…..
epruvetta 2010.07.05 13:59:46
Többen kértétek a kérdéseket, amelyeket Tibornak szegeztünk. Hát íme:

- Az Agárdi pálinkafőzde az elmúlt évben mindent megnyert a Destillatán, érthető okokból idén nem indultatok, ám meglepetésre beneveztetek a gyulai pálinkaversenyre, amire addig nem volt példa. Igaz, kiállítóként nem jelentetek meg a fesztiválon. Miért a verseny és a fesztivál miért nem?
- Van egy másik fesztivál ahol szintén nem találkozhatunk az Agárdi márkával, ez a Budapesti Pálinkafesztivál, holott az első években ott voltak. Mi az oka a távolmaradásotoknak?
- A brandépítés, vagyis a lédigben megvásárolt és márkanév alatt értékesített pálinka akár a jövőt is jelentheti, ha páldául átlépjük a határokat és jön egy kínai vevő, aki 2 millió palackot akar importálni. Ezt egy főzde képtelen kiszolgálni. Ez ártana a pálinka nevének?
- Mégis mi lehet a pálinka világsikerének az alapja?
- Korábban azt nyiltakoztad, hogy a pálinkát csak egyenes vonalban tudod elképzelni: 40 fokos, nincs ágy, nincs méz. Ettől csak a Szivar pálinkával (Érlelt aszútörköly) tértetek el, ami 45 fokos. Tart még az egyenes vonal?
- Mi a baj az ágyaspálinkával?
- És mit igyon az, aki az 50 fokos pálinkát szereti és azt mondja, számára a 40 fok kevés?
- Nemrégiben az Agárdi Pálinkafőzde három tulajdonosa közül egy kiszállt a vállalkozásból. Bírjátok ketten a tempót, hiszen sok a feladat: az Agárdi sortiment nőtt, az értékesített pálinka mennyisége nőtt, a pálinka, mint ital, mind brand egyre népszerűbb?
- Szinte az egész ország pálinkalázben ég az otthon főzés lehetőségétől. Igaz, a részleteket nem ismerjük, de, aki egy kis felelősséggel is viseltetik a pálinka presztizse iránt, illetve félti a szakmaiságot az minimum aggódik. A sokszor emlegetett osztrák mintát ha valaki ismeri, akkor az Vértes Tibor. De ők osztrákok. Jó lesz- e az, ha magyar ember szabadon főzheti ki a cefréjét, és most tudatosan nem a pálinka szót használtam?
- Kit tart a főzőmesterek közül a legtöbbre?
- Mi a kedvenc nem Agárdi pálinkája Vértes Tibornak?
Békési Zoltán? Amit eddig tudunk: 1990 szeptembere óta küzd a kereskedelmi pálinkapiacon, és 25 éves pálinkafőző múlttal rendelkezik, a fogyasztók kedvelik a Békési pálinkákat, a szakma tiszteli, a Pálinka Nemzeti Tanács tagja, a Magyar Pálinka Lovagrend egyik alapítója és…..
Azt mondják a legjobb öt között van. Mármint Márton János meg az ő pálinkái, a Márton és Lányai. Hát, Ti tudjátok. Aztán lehet, hogy ez nem is legenda. Itt az ideje, hogy elbeszélgessünk Márton Jánossal. Hol, ha nem a Budapesti Pálinkafesztiválon? Még annyit: tegeződünk,…..