Regisztráció Blogot indítok
Adatok
aszkeptikusszkeptikusa

0 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Január végén olvashattunk egy interjút az Index.hu-n Egely Györggyel, majd két héttel később ugyanerről a témáról Hraskó Gáborral. Mind két oldal kifejtette álláspontját, de természetesen egyik sem győzte meg a másikat. A háttérben azért megmozdult valami. Egely György hadat üzent a…..
aszkeptikusszkeptikusa 2010.05.11 22:14:24
Amint említettem a célomat elértem. Végre sikerült felkelteni néhány ember érdeklődését a téma iránt. Ennyit akartam többet nem. Természetesen nem én vagyok a legnagyobb szaktekintéje a témának és ezért ennél mélyebben nem is érdemes bele menni. Lehet, hogy tévedek nincsen kizárva. Viszont, ha ez így van, akkor nem értem, hogy lehet gyakorlatilag az összes fejlett ország lakossága, vállalati szférája, valamint államháztartása eladósodva és pláne ki felé? Hogy lehet, hogy például a magyar országgyűlésnek nincs tényleges ellenőrző hatalma a nemzeti bank működése felett, hogy lehet, hogy az MNB nem finanszírozza az ország gazdaságának működését stb. stb. stb. Sajnos ezekre a kérdésekre nekem még nem sikerült olyan választ találnom, ami a szkeptikusok számára is kielégítő lenne. Éppen ezért kézenfekvő egy olyan okot keresni, amelyik a háttérben húzódik meg. Tudom, hogy ha valami nem bizonyítható, akkor azt a józan ész nem szívesen fogadja el, de jó lenne, ha végre mindenki elkezdene egy kicsit a szívével is gondolkodni, még mielőtt késő lesz. A bizonyítékok hiányáról meg még annyit, hogy attól még, hogy egy gyilkos ellen nincs közvetlen bizonyíték és ennek hiányában felmenti a bíróság, az még nem jelenti azt, hogy ő nem követett el a bűntettet.

Aki pedig úgy véli, hogy az Egely által hírdetett nullpontenergia csupán egy kitaláció, annak érdemes lenne belegondolnia abba, hogy mi fog történni a világgal, hogyha ebben igaza van és ez valójában is csak fikció. Kérdezem én akkor, hogy mi lesz a világgal az olaj után?

De itt van például az egészségügy kérdése is...
Ha jól tudom a tudománynak még nincs egyértelmű válasza arra, hogy miért működnek sok eseben az alternatív gyógymódok, vagy az akkupunktúrás kezelés. Ettől még azonban a hatásuk bizonyítható.
Szerintem azon is el kéne gondolkodni, hogy kinek áll érdekében a nyugati kultúrban, hogy csupán a tüneteket kezelje és nem pedig a betegségek valódi okát, amelyről persze vajmi keveset tud bárki is, mivel tudományosan nem magyarázható meg.

Amúgy meg pont én vagyok az, akinek semmit sem kell bizonyítani, ugyanis a világban zajló események - úgy érzem - engem igazolnak. Persze lehet, hogy megint tévedek, de ebben az esetben nem fog történni semmi sem. Azonban ha ti tévedtek, akkor nagy lesz az ára ennek a tévedésnek.

Ennyit akartam még a témához fűzni. Én megmaradok a mai világ mindenki által ismert működésével kapcsolatban szkeptikusnak és nem fogok mindent elhinni, amit a számba próbálnak rágni. Maradok inkább továbbra is a már bevett "Miért?" kérdésnél, mert az legalább gondolkodásra sarkall.

További jó kommentezést mindenkinek!
aszkeptikusszkeptikusa 2010.05.10 22:13:20
@szemet:

Végre elértem azt, amiért kommentelni kezdtem...
Elértem, hogy valaki végre nyitottságot mutasson az összesküvéselméletek iránt:)

www.youtube.com/watch?v=1JE-IPKzUtY

Ez itt jó indulásnak, ha tényleg kiváncsi vagy a dologra.
Amúgy a képességeidet nem ítélem meg, mert biztos te is legalább olyan értelmes vagy, mint én, de a válaszaidból látszik, hogy nem vagy a terület szakértője és ezért válaszoltam azt, amit.

Pozitív véleménnyel meg sajnos nem tudok erről nyilatkozni. Bár tudnék...
aszkeptikusszkeptikusa 2010.05.10 22:16:54
@tamaskodo:

Az előző kommentem neked is válasz. Nézd meg a vidót, ha édekel.
Ha ez után van valami kérdés, akkor arra szívesen válaszolok.