Regisztráció Blogot indítok
Adatok
wolfyattila

0 bejegyzést írt és 57 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ahogyan a magyar mondás tartja, az élet nem fenékig tejfel…Különösen nem Vietnamban, ahol eleve nincs is tejfel. Illetve van, tudunk is pár forrást a beszerzéshez... Az egyik egy orosz üzlet, ahol a matrjoska-babákkal és bundás usánkákkal, rókaprémekkel feldíszített polcok…..
A közelmúltban „Egy pszichológus naplójából” címmel új blogot indítottam.Nem, nem azért, mintha felcsaptam volna blog-gyűjtőnek…:)Egyszerűen csak megfogalmazódott bennem a gondolat, és ahogyan jött, egyre hajtott.A munkám, a páciensekkel való foglalkozások…..
wolfyattila 2011.10.14 19:38:45
Eddig megbízhatónak és hűségesnek hitt társam, egyben munkaeszközöm, a drága kis laptop-om múlt szombaton megmakacsolta magát. Tamás két napig küzdött vele, sajnos, eredménytelenül. Kénytelenek voltunk javítóba adni, ma azonban szerencsére újra a régi formában került…..
Miközben ezt a blogbejegyzést írom, csodálatosan lágy gitárzene szól az alattunk lévő utcából. Szívem szerint belinkelném ide, hogy mindenki hallja, jóllehet gyaníthatóan túl érzelmesnek tűnne sokak számára.A zene egy halottért szól, akit harmadik napja búcsúztatnak.…..
Bocsánat az off-topic-ért, de időközben most vasárnap megünnepeltük Ábel első szülinapját. És most már nem Baba, hivatalosan is átlépett a kisgyermekkorba. Ennek megfelelően viselkedik:)Járni ugyan még nem kezdett el, de ülve-állva is tökéletesen szemléli, felfedezi a…..
Megint külön vagyunk, amit nehéz megélnünk.A megismerkedésünk óta szinte minden nap 24 óráját együtt töltöttük, töltjük.Tamás visszarepült Saigonba, mert várták a feladatok, én pedig itt maradtam Budapesten, itt vannak munkáim, maradok augusztus végéig. Ez alkalom nekem arra…..
Az elmúlt napokat ismét a Dél-Kínai tengernél töltöttük, egy csodálatos resortban. Helyileg Nha Trang közelében voltunk, egészen pontosan Ninh Van Bay-en, egy kis szigeten, mely teljesen lakatlan volt mindaddig, amíg a jelenlegi két resort rá nem épült.Amolyan vietnami módon…..
Kiderült, hogy nagyon is jó dolog szülinaposnak lenni, rengeteg levelet, üzenetet, köszöntést kaptam.Sőt, még egy hatalmas tortát is, igazi, vietnami cukrászatban készült!Szép kis nap ez, és nagyon jól ünnepeltük :)Mindenkinek ezúton is nagyon köszönöm!..
Tegnap végre beállították a Bitexco 49. emeletén, a látogatói szinten azt a hat érintőképernyőt, amelyen a látogatók Tamás panorámafotói alapján tudják beazonosítani, hogy mit is látnak, ha kinéznek az ablakon, abból a szédítő magasságból. Tamás munkájáról több…..
Továbbra is ámulatba ejt a helyi „kislány” hozzáértése, különösen, hogy az igencsak szegényes vietnami nyelvtudásom továbbra sem fedi le a fodrászati szakkifejezések tárházát.Fogalmam sincs, hogyan írhatnám le a közöttünk zajló kommunikációt, hiszen tényleg…..
A munkáim miatt némi lemaradásban vagyok a blogírással, sajnos.Dávid búcsúpartijáról is csak egy hét távlatából tudok írni.Dávid két év vietnami tanítás után Pekingbe megy, és múlt szombaton igazán illően elbúcsúztattuk, egy fergeteges parti keretében kívántunk…..
A resort, ahol voltunk, valójában Da Nang városától kb. 8 km-re délre, a Dél-Kínai tenger partján található. Ennek következtében Da Nangból szinte semmit nem láttam azon kívül, hogy taxival oda-és visszafelé menet is áthajtottunk rajta. Jóllehet Da Nang Vietnám ötödik…..
wolfyattila 2011.06.07 17:50:08
@blackdogone: Ez érdekes erröl hol olvashatnék többet?Hamarosan én is felkeresem Hoi An-t.
Meglehetősen munkás hét van mögöttünk, ezért szombaton elérkezettnek láttuk az időt egy kis lazításra. Erre jó alkalmat teremtett a Dam Sen Kulturális Parkban megrendezett dél-vietnami gasztronómiai fesztivál. A Dam Sen Parkban már jártunk tavaly áprilisban, akkor írtam is…..
Amióta visszajöttem, eléggé eseménydús az életünk.Kedden ismét találkoztunk Ngiaval, az itt meglelt vietnami baráttal.Napközben felvetette, hogy találkozzunk a kerületünkben lévő Boomerang nevű kocsmában este hatkor. Megnézve a Boomerang honlapját, messze nem egy kocsma képe…..
wolfyattila 2011.05.26 14:40:24
@Dusz: London mellet?Akkor közel vagy Én Nottinghamban,Anda remélem aug 16 és szept 6 között Saigonban lesztek és láthatlak benneteket.
Három napja visszatértem Tamáshoz, hátrahagyva otthoni Szeretteimet.El kell fogadnom, hogy ez mindig ilyen szívtörős helyzet lesz…Mielőtt a vietnámi életünkről folytatnám a blogomat, még egy otthoni örömteli hír: Balázst előléptették. S jóllehet, mi ezt már tudtuk a…..
wolfyattila 2011.05.18 11:15:31
Miután Zsófival két nap alatt ismét rendezett kertet varázsoltunk a csaknem dzsungellé burjánzott kővágóörsi kis birodalmunkból, kimenekítettünk közel száz betelepedett pókot a házikóból, fényesre suvickoltunk mindent, és éppen élvezhetővé tettünk mindent, máris vissza…..
Olyan sokan kérdeztétek mailben, hogy nem aggódom-e Tamás Ég és Föld közötti lebegése miatt.Dehogynem, nyilvánvalóan. Konkrétan a frász is kitör!!!!!Tegnap azzal a hírrel jött haza, hogy lerobbant a unit. Próbálták leengedni a szokásos módon, de elakadt... A szerelőfiú meg…..
Ma megint kilógatták Tamást a Bitexco tetejéről, de igazából ez már nem is annyira újdonság. Már szinte úgy jár oda, mintha hazamenne :)Ígértem, hogy írok egy kis beszámolót magamról, arról, hogyan is töltöm az időt Tamás függeszkedős-szabadban lengős kalandjai…..
Közkívánatra akkor most következzék az ao dai-os megjelenésem, de előtte azért néhány szó a vietnámi esküvői szokásokról.Amelyekről sajnálatosan mégsem tudok teljes mértékben saját élmények alapján beszámolni, ezért némi külső segítséget is igénybe vettem. Na, nem…..
wolfyattila 2011.03.23 16:01:53
@sellőlány: szia,csak egy nagyon gyors nagyon kicsi szertartás volt angliában,a családok nélkül.
wolfyattila 2011.03.24 19:43:15
@sellőlány: Haho csak nem vietnamba utaztok?
wolfyattila 2011.03.27 18:09:03
@Sun Flower: Azt ugye tudjátok hogy január 23 az új év Addigra remélem visszaértek.
Amugy a rajongóid már egy hete epekednek az ujjab blogbejegyzésért. :)
A magyarországi Marie Claire áprilisi számában megjelent a Saigonról írott cikkem, természetesen Tamás fotóival illusztrálva.Szép kis összeállítás lett!Már kapható az újságárusoknál.Vegyétek, olvassátok, népszerűsítsétek és gyertek Vietnámba :)És ha már hírek:…..
Március idusa nekem a gyerekkoromból mindig különleges emlékeket idéz. Egyrészről ez volt a tavasz beköszöntének ideje. Amikor a sok-sok téli holmit végre elhagyva, felvehettük a fehér térdzoknit, sötétkék rakott szoknyát, fehér blúzzal. Akkoriban garantáltan beköszöntött…..
A Saigonban működő Consular Club felhívást tett közzé a múltkoriban, miszerint a jótékonysági aukciójukhoz alkotásokat keresnek. Tamás nagyon lelkesen felajánlotta egyik fotóját. Persze mindez azzal járt, hogy saját költségen ki is kellett nyomtattatnunk és bekereteztetnünk a…..
Éppen ma egy éve, hogy megérkeztünk Vietnámba, két bőrönddel. Na jó, eggyel, köszönhetően annak, hogy a Vietnam Airlines az enyémet kicsit elkeverte…:)Izgalmas dolog visszanézni, felidézni a megérkezést, az első benyomásokat és persze az elmúlt év csodáit. Ezekről…..