Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Aurus

0 bejegyzést írt és 25 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nem jegyzünk meg valamit könnyebben azért, mert nagyobb betűkkel van leírva. A betű stílusa viszont számít a memorizáláskor. Igaz, nem úgy, ahogy várnánk - nagyjából így lehetne összefoglalni a témáról szóló New York Times cikk végkicsengését. A Princetonon és az…..
Érdekes, milyen gyorsan össze tudott dobni a Facebook egy átlátható és használható felületet. Az elmúlt években ezt valahogy nem sikerült megugrani. Csak most, hogy már nincs olyan vidéki hetilap, ami ne hozta volna címlapján, hogy a Facebook mennyire alantas, ha felhasználói…..
Garantáltan a "fire in the hole" kifejezést fordítják félre a leggyakrabban. Eddig is már vagy háromszor kitettük (és vagy hatszor visszautasítottuk - tőlük elnézést kérünk), most a hétvége alkalmából ismét egy kisebb csokrot nyújtunk át belőle, a változatosság…..
Lassan mindenkinek frissül a Facebook accountja, és láthatóvá válik pár kisebb módosítás a felületen. Az egyik fontos változás, hogy a bejelölések, az üzenetek és az értesítések felkerültek az egyik legfontosabb helyre, a logó mellé. Igaz csak ikonként, viszont ha valamelyik…..
Az a fajta ember, aki meg van győződve róla hogy a konditermekben a sok tükör azért van mert a testépítők nárcisztikusak és szeretik a saját izmaikat csodálni...
Avagy Zombieland és Dead Snow kritika egyben. Furamód mindkettő zombihorror-vígjáték elegy, érdekességképpen a második ráadásul norvég. Nem tudom miért most jött rá mindenkire hogy ilyen forgasson, biztos divat, csak lemaradtam. Zombieland (2009) - Ez az amerikai megközelítés.…..
Webisztán Itt a Google Feedolvasó 2009.10.27 09:47:00
Igen, ez is eljött végre: a Google élesítette a Reader magyar interfészét. (A Settingsben lehet átállítani a nyelvet.) A keresztségben a Feedolvasó nevet kapta a szolgáltatás. Tegyük gyorsan hozzá, elég béna névválasztás. Szerintem egy átlag magyar netezőt inkább…..
Aurus 2009.10.27 11:36:24
@Terézágyú: Én nem ilyen jellegű elvi hülyeségekre gondoltam, hanem az angol alkalmassabb erre nyelvi szerkezetéből és szavaiból adódóan. Plusz általában angolul fejleszteneke, szóval az eredeti kifejezés is angol lesz valamire (lásd internet).
Aurus 2009.10.27 13:30:29
@Vérnűsző Barom: Például mert a ragok nem a szavak végéhez kapcsolódik, hanem prepozicós és nincs is annyi fajta (magas, mély stb).
Aurus 2009.10.27 15:45:19
@Rung András: Azzal a résszel természetesen egyetértek, hogy ez nem jó (vagy nem a lehető legjobb) fordítás és magyar úgymond nem fontos a Google-nek. Ez mind igaz.
Ugyanakkor szerintem akkor is érdemes elgondolkodni miért szendvedtek annyit például a facebook magyarításával is (eltekintve a személyes vitáktól). Amire én igazából gondolok az az, hogy bár lehet szép és igényes fordítás készíteni, azért a nyelv automatizálása a gép által generál válaszokhoz nehezebb (például vegyük az igen egyszerű a 't' ragot: házAT, épületET, autóT, ez már itt három verzió, míg az angolnál kifejezetten nincs is ilyen).
Alapvetően visszarendeződésnek tekinthetjük a Facebook tegnap kitolt új felületeit. Akik még emlékeznek, korábban pont ilyen leosztásban (live feed, news feed) lehetett nézegetni az ismerősökkel kapcsolatos híreket. Aztán - idén márciusban - megkaptuk azt a felületet, ahol…..
NégyFotográf Mariska néni 2009.10.23 10:17:00
Mariska néni  Mórahalom közelében , egy szerb határ melletti tanyán él. A több mint 100 éves házban nincs villany, víz. Férje öt évvel ezelőtti halála óta  egyedül várja a tanyagondnokot, aki heti 3-4 alkalommal vizet, meleg ételt, gyógyszereket hoz neki.…..
A kipletykált megállapodások lényege, hogy a Microsoft be fogja vásárolni keresője, a Bing alá a Facebook és a Twitter valósidejű frissüléseit. A két dealt állítólag hamarosan bejelentik az éppen zajló Web 2.0 Summit-on. Ha összejön az üzlet, a Bing találati listája a…..
Közel harminc magyar híresség twitteres aktivitását monitorozza a Celebstalk.hu nevű magyar szájt. A rangosorolásból az is kiderül, hogy a legtöbben Papp Timit olvassák. Őt követi Zimány Linda, A bronzérmes magyar celeb pedig Winkler Róbert. A legaktívabb magyar celeb a Twitteren…..
Mint a Netkutatások blogon is írtak róla, a CheckFacebook.com adatai szerint a Facebook magyar közössége felkerült a legdinamikusabban növekvő országok közé. Egészen pontosan a 10. leggyorsabban növekvő ország Magyarország. Jelenleg amúgy az adatok szerint valamivel több mint 373…..
Aurus 2009.09.02 12:12:54
@vonoxhun: Én például így tartom a kapcsolatot a külföldi ismerőseimmel.
Halála előtt mindössze 800 ezer követője volt a popsztár facebookos rajongói oldalának. A tragédiát követő hetekben viszont extrém népszerű lett az oldal. Sőt, mostanra az eddigi csúcstartó Obamát is sikerült megelőznie. A Michael Jackson rajongói oldal a Facebook története…..
Egy francia hekker azt állítja, hogy sikeresen betört a Twitter néhány alkalmazottjának inboxába. A meglesett levelezésekből az derül ki, hogy a Twitter üzletpolitikája végtelenül egyszerű: létrehoznak egy Twitter-accountot egy celeb nevében, amit elkezdenek követni a netezők…..
Aurus 2009.07.16 15:03:15
@kinga_21: Imádom az ilyen hozzászólásokat; látod a lényeget, de mégsem érted "a tulajdonosok csináljanak a semmiből pénzt..." Ők csinálják jól, ha ez igaz a befektetésük előbb-utóbb búsásan megtérül _és_ez_a_lényeg.
Keveredik a brit indie az elektronikus pop zenével [az olcsóbbik fajtából]. A mixtape azért készult, hogy emléket állitson 2009 izlandi nyarának és nem azért, hogy mindenki beleszeressen ezekbe a számokba. A mixtapen felváltva váltják egymást a bulikban sokat elhanzgó [=rádiókon…..
Game, Gadget, TV Digitális Nappali 2009.06.17 16:05:00
Több posztban megígértem már, de mindig halogattam a téma megírását. Jöjjön akkor az elkészült és immár teljesen birtokba vett ház digitális szórakoztató elektronikai rendszerének az ismertetése, avagy a nagy nappali bejegyzés!Nem minden előzmény nélküli ez a post, sokat…..
Magyar idő szerint szombaton hajnali 6 órától lehet nicknevet választani a Facebookon. Első körben ez arra lesz jó, hogy a profil url-je nem egy random számot, hanem egy nicknevet fog tartalmazni. Vagyis ha valakit Larry Page-nek hívnak, akkor könnyebb lesz megtalálni. Hisz…..
Épp jókor jelent meg Richard MacManus postja arról, hogy a Mozilla/Firefox + Google generáció miként váltotta le a Netscape + AOL világrendet az elmúlt négy év során. MacManus szerint a történelem igazolta, hogy az open source fejlesztés (vagyhát: az innovációt komolyan vevő…..