Regisztráció Blogot indítok
Adatok
juliusceasar

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Krisztina egy érdekes paradoxont fedezett fel a végeken. Kiderült, hogy az autópályadíjtartozással rendelkező külföldi állampolgárok csak azután léphetnek az országba, hogy rendezték tartozásukat. A tartozást kizárólag postán feladott csekkel lehet rendezni. Ravasz.…..
juliusceasar 2010.05.08 15:59:38
sziasztok!

új kommentelő vagyok, általában csak olvasni szoktam, most viszont egy kicsit sok demagógiával találkoztam, sietek tisztázni:

1. aki megállította a 26 nyelven beszélő 14 diplomás urat, nem vámos volt, hanem rendőr (volt határőr)
a vámosok nem kezelnek útlevelet

2. az ott dolgozó rendőr nem mérlegelhet, nem bunkóságból csinálta, amit csinált, hanem mert a külföldi, aki nem fizeti meg a helyszíni bírságot, beutazási és tartózkodási tilalmat kap (addig, amíg nem igazolja, hogy befizette a csekket)

meggyőződésem, hogy az utóbbi időben ez a lehető legjobb dolog, amit kitalálhattak, és csakis így lehet rákényszeríteni az embereket, hogy a büntetést fizessék ki (a magyarokról ugye van nyilvántartás, ki tudja küldeni a lakcímre, de külföldinél ez nem lehetséges)

azt látom, hogy ma Magyarországon a legtöbb ember sunyizni akar, és fel van háborodva, ha ezt nem az egyébként LASSÚ és ROSSZ bürokrácia meg akarja akadályozni

azt sem értem, mi a probléma azzal, hogy csak az országban tudja befizetni. igenis oldja meg, ahogy tudja! hagyjuk már ezt a komcsi beidegződést, hogy az állam oldja meg, állítson postát minden átkelőre (úgy hogy közben a falvakban sorra zárják be őket).

A megoldás:
- nem kell gyorsan menni (pláne külföldön)
- ha tudom, hogy száguldottam valamelyik országban, megkeresem a konzulátust, ahol megmondják, van-e tartozásom, így van időm rendezni, nem a határon kell ezzel szembesülnöm
- csekket szintén tud kérni a konzulátuson, és az átkelőkön is
- meg lehet kérni rokont, üzlettársat, hogy fizesse be (macerás, persze, de így jogos)
- ha meg nincs rokon, ismerős, ilyenek az adott országból, meg lehet bízni szépen egy ügyvédet

ilyen egyszerű, nem kell felháborodni, pláne külön elbánásért sírni, csak mert valaki nagyon fontos, iskolázott ember.

olyan Magyarországon szeretnék élni, ahol a kórházigazgatót, rendőr-főkapitányt, polgármestert ugyanúgy, későbbi fenyítések, büntetések nélkül ugyanúgy előállítja a rendőr, ha olyat tesz

fentiekkel egyébként nem a rendőröket akarom védeni, mert pl. a nyelvismeret hiánya, kultúrálatlanság tényleg probléma, de itt is meg kell jegyezni, hogy korántsem csak az egyenruhásoknál!