Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Morello

28 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Indítsuk a hetet egy újabb játékvadászattal, mert még több tucat várakozik a levelesládámban. Ezúttal egy játéktermi gépet keres az 0motig0 nick mögé bújó olvasó, át is adom neki a szót: Réges-rég a 90-es évek elején vidéki játékteremben volt egy autós gép. Amire…..
Morello 2014.01.15 00:16:09
@0motig0: Emlékeim szerint olyan is volt benne, hogy a szirénát is be lehetett kapcsolni valamilyen gombbal, és akkor a többi autó (valamennyire) lehúzódik. Én még kicsi voltam, nem tudtam hogyan kell bekapcsolni, és irigykedtem a nagyokra, akik tudták :)
Tehát rendőrös üldözős volt, a rendőrtárs állt fel az anyósülésen és lövöldözött.
Erre a témára külön bejegyzést szentelek, mert elég érdekfeszítő terület, és magam is sokat olvastam a témakörben. Előrebocsátom, hogy a mindez csak teória, senki nem mondta, hogy ez a kőbe vésett igazság, mindenki azt gondol, amit akar. Lehet akár komplett baromságnak,…..
Kairó mellett a másik kihagyhatatlan látnivaló Luxor, az ókori Théba, és a Királyok Völgye, persze ezeket is meg kellett nézni. Az utazás most jóval kellemetlenebbül zajlott, mint Kairóba, és ez sajnos rányomta a bélyegét az egész napra, függetlenül attól, hogy a látnivalók…..
Ha már itt jártam, természetesen nem lehetett kihagyni a legfontosabb nevezetességeket. Kairó és a gízai piramisok alapvető látnivalók, bár Hurghada-tól Kairóig borzasztóan hosszú az út. Ez nem ingatott meg, szervezett programmal, buszos utazással beneveztem a kairói utazásra.…..
Az amerikai blogom sikere után úgy döntöttem, hogy ha tehetem, máskor is írásba foglalom élményeimet, tapasztalataimat hasonló utazásokkal kapcsolatban. Egyrészt egyfajta felüdítő nosztalgiaként, másrészt így a legkönnyebb beszámolni az élményekről minden érdeklődőnek,…..
A végére itt egy kis összefoglaló, némi segítségnyújtás és támpont az egyes témákat illetően. Hátha valakinek hasznos infók lesznek ezek. Felhívom a figyelmet, hogy az itt leírtak kifejezetten SZUBJEKTÍV tapasztalatok, illetve mivel mi Kaliforniában, Nevadában és Arizonában…..
Americon Újra itthon 2011.05.25 22:43:00
Na ezt a bejegyzést már itthonról írom. Sikeresen hazaértünk. Szerencsére nem kavart be a vulkánhelyzet, Izlandon és Észak-Európában voltak zűrösebb helyek. Los Angeles-ben kb. 3/4 órát csúszott a Frankfurtba induló járat, de ez teljesen elfogadható, ahhoz képest, hogy 3 nap is…..
Americon Indulás haza 2011.05.24 19:29:55
Rövidesen elindulunk, elhagyjuk a szállást, leadjuk a kocsit. 14.55-kor indul a gépünk helyi idő szerint, idefelé az időeltolódás miatt nyertünk egy napot, hiszen még aznap ideértünk, mint amikor elindultunk :) Most fordítva lesz, magyar idő szerint másnap, 25-én 14 óra felé…..
Americon Los Angeles II. 2011.05.24 10:50:00
Ez volt az utolsó teljes értékű napunk az Egyesült Államokban. Szóval várhatólag ez lesz az utolsó érdemi bejegyzés is ebben a blogban. Ma még igyekeztünk eljutni minden olyan pontjára Los Angeles-nek, amit mindenképpen látni kell. Először délnek vettük az irányt, hogy…..
Americon Los Angeles I. 2011.05.23 10:24:00
Ahogy az várható volt, a mai nap az Universal Studioról szólt. A SeaWorld-ben váltott kombinált jegyünk miatt sorban állni sem kellett, mindössze a kocsi helyét volt szükséges megjegyezni az óriási parkolóházban. Adnak hozzá egy kártyát, ami segít. A parkolóból kijutva még…..
Eljött az a nap is, amikor elhagytuk San Diego-t, és Los Angeles-be utaztunk. San Diego-ban igazából mindent megnéztük, amit fontosnak tartottunk, talán egyedül az állatkert maradt ki, amely pedig az egyik legnagyobb és legismertebb a világon. Ez a nevezetesség a Balboa park területén…..
Americon San Diego II. 2011.05.21 09:33:00
Újabb nap San Diego-ban, ezúttal az USS Midway anyahajót céloztuk meg. A hajót röviddel a II. világháború után állították hadrendbe, részt vett a hidegháború konfliktusaiban, az 1990-es Irak elleni Sivatagi Vihar hadműveletben, végül kivonták a hadrendből, San Diego-ba…..
Americon San Diego I. 2011.05.20 11:58:00
Ha már ilyen közel sikerült megszállni, az első nap a SeaWorld-é volt. Igen ám, de közben kiderült, hogy az odavezető hídon nincs gyalogosforgalom. Annyi baj legyen, pont innen megy egy megfelelő busz, váltottunk rá napijegyet, ami a mai nap bármelyik tömegközlekedési eszközre…..
Americon Úton San Diego-ba 2011.05.19 08:44:00
A mai napról nincs túl sok mondanivaló, ugyanis szinte kizárólag az utazásról szólt. Phoenix-ből San Diego-ba kellett eljutnunk, út közben pedig nem voltak olyan látnivalók, amelyek kihagyhatatlanok lettek volna. Érdekes szakaszok viszont így is adódtak. Phoenix környékén, sőt a…..
Ma tehát pótoltuk, ami tegnap elmaradt. Flagstaff-ből a Petrified Forest National Park felé indultunk, ami egyenesen elérhető a 40-es autópályán, kelet felé. Ez az út más miatt is nevezetes: erre húzódott ugyanis a híres Route 66, ami Chicago-tól Los Angeles-ig szelte át az…..
Sikerült! Ma reggel kellemes napra ébredtünk, egy kis szellőtől eltekintve nem volt gond az időjárással. Végre felszállhattak a helikopterek, így szerencsére beteljesíthettük a tegnapi tervünket. Már reggel 10-re be tudtak osztani minket, szóval izgatottan vártuk az indulást. A…..
Las Vegas-ból a Grand Canyon felé folytattuk az utunkat, de mivel a Hoover-gát is pontosan útba esett, természetesen ezt is meg kellett nézni. A főút egy hatalmas viadukton vezetett át, a nevadai oldalon lehetett lemenni a gáthoz. Aki meg akar spórolni magának 11 dollár belépőt+7…..
Americon Las Vegas II. 2011.05.15 12:25:00
A máról megint nem lesz sok írnivaló, mert ezt a napot is szinte átaludtuk. Csak valami délután 2-3-ra sikerült úgy normálisan felébredni és induláshoz elkészülni. Annyira nem gáz, mert Las Vegas-ban olyan túl sok mindent úgysem lehet megnézni, és este indul be minden. Mint…..
Mégis sikerült. Delano-i szállásunktól Las Vegas igen távolinak tetszett, a GPS sem kecsegtetett sok jóval, de végül mégis sikerült a mai nap eljutni a városba, sőt még sötétedés előtt. Az út a Death Valley-n keresztül vezetett, de addig eljutni is jópár óra autózást…..
Morello 2011.05.15 12:08:24
@Zeeman: De, az lesz a következő célpont. Vegas-tól tényleg nincs már messze.
A bűnbarlangban való részvételünk meg annyiban kimaradt, hogy feltettünk 1 dollárt a félkarú rablóra, és el is vesztettük :D Illetve találtunk egy ottfelejtett, felhasználatlan játékbilétát valami 12 centről(lúúúúzer! :D ), azt is feltettük, és 4 pörgetésből azt is elvesztettük :D Ennyi! :D
Morello 2011.05.15 12:09:49
Americon Las Vegas I. 2011.05.14 13:38:00
A mai nap kissé lazábbra sikerült, az előzőekkel ellentétben. Jó későn keltünk fel, és napközben is nagyrészt otthon fetrengtünk. Valószínűleg ki is jöttek az előző napok fáradalmai, a sok utazás, mászkálás, stb. Szóval a nap nagy részében nem sok aktivitást mutattunk,…..
A mai napot is a nemzeti parkoknak szenteltük. Yosemite után következett a Kings Canyon és a Sequoia National Park. Fresno-ból egyenes út vezet idáig, szóval jól választottuk meg a szállást. Pontosabban az indiai menedzserrel kellett egy kicsit küzdeni. Reggelire kihozott pár darab…..
Ma elhagytuk San Francisco-t, és elindultunk északkelet felé. SF óriási élmény volt, szállásunkkal, a Mission Inn-nel is teljesen elégedettek voltunk. Semmi extra, de amire kell, teljesen megfelelő volt. Aki nem vár nagy csodákat, csak a fárasztó városnézés után nyugodt pihenésre…..
Morello 2011.05.12 08:17:11
@Zeeman: Éééés igeeeeen!!! Ma sikerült medvékkel találkozni. Vadon és szabadon! Egy medve anyát láttunk két apró medveboccsal. Hihetetlen! Rövidesen rakok fel róla képet. És még grillezni sem kellett :)
Americon Yosemite Park 2011.05.11 08:58:00
Ez a nap (végre) merőben más volt, mint a tegnapi. Jamestown-ban tiszta volt az ég, sütött a nap, egyetlen felhőt sem lehetett látni. Mielőtt továbbáltunk, megnéztük a Railtown 1897 múzeumot. Itt rengeteg vasúti kocsi és mozdony van kiállítva, a gőzmozdonyok korából.…..
Americon Kalandok a hóviharban 2011.05.10 07:34:00
Ma amikor felébredtünk, ezt láttuk:   A Lake Tahoe-nál tehát elkezdett havazni, ami itt egyáltalán nem szokatlan. Hamar elállt, de azért úton-útfélen látszott a nyoma, hogy ilyesmire errefelé számítani kell. Ez a nap az eddigi legkalandosabb volt, de egyben a legnagyobb…..