Regisztráció Blogot indítok
Adatok
magaméri

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Varánusz Az erkölcsös bűnsegéd 2010.05.07 15:30:00
Tudom, tudom, még nem alakult meg a kormány, ne szidjam, hisz nem tudható mit fog ténylegesen tenni. Én viszont gyarló vagyok és hiszékeny, simán beveszem amit nyilatkoznak a médián keresztül, nekem.Anyám szorgos, dolgos fajta, mindig figyel mindenre, igyekszik a lehető legjobbat…..
magaméri 2010.05.08 11:09:31
A poszthoz: Most nincs kedvem végigmenni a kommenteken, ezért csak remélem, hogy valaki szólt: a devizahitelesek nem alkotnak homogén egységet, különösen nem olyanformán, hogy mindenki a te anyukád pénzéből akarja eltartatni magát. (Csak egy megjegyzés: tudod, hogy a nyugdíjaknak mekkora hányadát fedezik hitelből? És hogy ez mennyire nincs fenntartható pályán? Mit szólnál ha pl. anyukád, ha csak az általa képezett járulékokból képezett összeg inflációval konszolidált értékét kapná meg? A te gondolkodásmódod alapján én miért legyek vele szolidáris?)
Én is hozok saját példát: nekünk jen alapú hitelünk van. Én nem döntöttem ennek felvételében csak 'megörököltem' a szituációt. Most már ugyanúgy felelős vagyok érte. Hát igen a jen hitel az...szívás. Akár jól is elsülhetett volna, de végül nem így lett. Minden forintját fizetjük. Remélem azért arra már szintén felhívták a figyelmedet, hogy a nem fizető hitelesek helyett sem te fizetsz, hanem mi. Ha 100%ot romlott volna a jen, akkor sem lennénk ekkora szószban. Egy napon ugyanis a bank (OTP)küldött egy kis fecnit, amelyen közölték, hogy mától nem 20000, hanem 30000 jent kell fizetni, az árfolyam meg csak nőtt magától. Bizonyára ez is a kollektív bűnösség elve alapján van így, amely szerinted az összes devizahitelesre vonatkozna. Egy fizetés simán elmegy erre meg a rezsire, pedig nem egy kastélyt vettünk, hanem egy egyterű szuterént. És kettőnknek 3 munkája van. Mi nem fogunk senkitől házat/lakást örökölni, egyébként meg honnan lenne? Szeretem amikor valaki egy készen kapott lakásból osztja az észt (ez nem rád vonatkozik, veled ellentétben én nem gyártok a levegőből hipotéziseket), hogy ő milyen okos volt, meg csak addig nyújtózott. Albérletben szerinted lehet családot nevelni? Mintha a bérleti díjak alakulása nem lenne kockázatos. Amit elrontottunk, hogy így sem lehet. Ebből a szuper hitelből (ami még mindig jobb, mint a mostani forinthitel) csak ilyenre futja, és ha nem változik valami gyökeresen, akkor sosem lesz gyerekszobánk. (A gyökeres változásokból annyi néz ki, hogy a páromat lehet, kirúgják, de mivel nekem van két munkám rátestálhatom az egyiket, szóval ne aggódj: nem kopogtatunk még nálatok a pénzetekért. Hát ja; az 1 millió új munkahely az nem plusz 1 millió.)
Annyi mindent írhatnék még - hogy miért baromság csak úgy kitenni x100000 embert az utcára (egy évig állami szükséglakás? Igen a te pénzedből.)Az hogy annak a rétegnek, aki még keresett valamit (tudod a hitelt jövedelem alapján adják, még a legnagyvonalúbb "bankok" is) lehetetlenné válik a családalapítás, stb. stb. A körülmények beláthatatlanok. De engem leginkább ez a "minden devizahiteles ostoba léhűtő" sztereotípia akasztott ki: nem szolidaritást várnék ilyen esetben, tőlem nyugodtan pöffeszkedhetsz, hogy milyen okos vagy, hanem némi racionalitást.
magaméri 2010.05.08 13:08:37
@úriparaszt: szereted, de nem érted. Azon kívül, hogy magadat fényezted, végül is mire válaszoltál? Nincs lehetőségem csak a posztra reagálni?
A devizahitelesek jó része nem amiatt kínlódik, mert megváltozott az árfolyam, hanem, mert egyoldalúan megemelték a kamatokat, arra hivatkozva, hogy magas az alapkamat (11.5% volt, amikor ez történt, most a fele sincs, de semmi változás). Gondolom te ezt is előre láttad.
Nem kell velük szolidárisnak lenned, ezt is mondtam. Csak nekem kimondottan rosszul esik, hogy egy kalap alá veszed azokat, akik teljesen felelőtlenek, azokkal akik, rosszul döntöttek, vagy csak nem volt más lehetőségük.
Nem mindenki akar 50+ évesen családot alapítani; én nem azt képzeltem el közös programnak, hogy a gyerek majd segít tolni az oxigénpalackot.