Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ZűrösP (törölt)

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
szerintetek mit jelent szerelmesnek lenni? honnan tudod, hogy szerelmes vagy-e?és szerintetek milyen a szex szerelem nélkül? egyáltalán Te szexelsz/szexelnél szerelem nélkül?..
ZűrösP (törölt) 2010.05.07 19:38:36
Nem tudtam végigolvasni még a hozzászólásokat, így lehet, hogy olyan dolgokat fogok írni, amit mások is leírtak már, lehet, hogy többen is.
A szeretkezés és a szexelés közötti különbséget nem írom le, mert azt megtették már mások.
De erre van még egy sokkal érzelemdúsabb kifejezés, a szerelmeskedni. Mert ugye az ember a barátjával barátkozik, a pasijával pasizik, a szeretőjével szeretkezik, és a szerelmével szerelmeskedik.

Még egy röpke gondolat erejéig nyelvészkednék, aztán abbahagyom.
A szerető, mint alany, inkább pejoratív értelemben ismert, őt tekintik általában annak a személynek, aki a gonosz harmadik, aki tönkreteszi a boldog kapcsolatot, házasságot. De a szerető -szerintem- az a személy, aki szereti a másikat (és viszontszeretik), tehát érzelmek vannak. Szeretőnek lenni régen sem volt azonos a gonosz harmadik szerepével.
Remélem, nem értitek félre, ezzel nem azt akarom kifejezni, hogy egy kapcsolatot szét lehet rombolni, ezzel nem mentegetek senkit, egyik érintettet sem a párokat, sem a Harmadikat (Ezt egyszer már sokkal jobban megfogalmaztam, csak a blog nem jelenítette meg a hozzászólásomat, és most valahogy nem lett olyan érthető.)

A másik pedig, amit fölvetett egyikőtök, hogy a szex szerelem nélkül inkább a pasikra jellemző?
Szerintem ez nem nemfüggő, sokkal inkább egyénfüggő.
Érdekes helyzet alakul ki a Csak szex és más semmi című filmben.
A 32 éves dramaturg Dóra ugyanis az együtt töltött éjszaka után kiadja a színész kollégája, Tamás útját.
Mégsem lehet ezért Dórát elítélni, ez görbe tükör, hogy mit érezhet a másik (jelen esetben Tamás), aki többet szeretne, és reggel Dóra mégis elküldi.
Okai is érthetőek, de ezt nem írom le, mert nem tartozik közvetlenül a blog témájához, és messzire vezetne.
Ugyanakkor azt is láthatjuk, hogy ez lehet fordítva is, és néha érdemes mögöttes okokat keresni, hogy mi motiválja a másik tetteit.
A főszereplő, Dóra ugyanis egy csalódás után úgy dönt, hogy gyereket szeretne, de apa nélkül. Alternatív lehetőségek után kutatva az első rögtön csúfos kudarcot vall: a donorfolyosón várakozó személyek azonban egyáltalán nem olyanok, amilyennek a doki beállította az ideális jelölteket. A hirdetésre jelentkezők között is elég fura fazonok vannak, egy olyan egyén sincs, aki iránt akár csak egy kis szimpátiát érez.