Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Pfdd

0 bejegyzést írt és 75 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ingatlan eladás: egyedül, vagy segítséggel? A tulajdonosok véleménye megoszlik, viszont én azt mondom, ha van egy jó értékesítő felbecsülhetetlen! Először is, adok néhány tanácsot, amennyiben úgy döntesz, hogy mégis egyedül szeretnél eladni. Figyelj arra, hogy nem mindegy, hogyan jelenik meg…..
Pfdd 2022.01.15 11:55:45
@Raymond Józsa: Az ingatlanosnak nem érdeke a legmagasabb áron eladni, mert ő 4%-ot bukik a különbözeten, ami még 2-3 milliónál is aprópénz, az eladó pedig valóban bukott 2-3 milliót.
Az nekem nem előny ha az ingatlan ahol élek odahoznak nekem tucatszámra érdeklődőt. Minden alkalommal szabadidőt kell csinálnom, kitakarítani, rendet rakni. Nekem az előny ha olyan hirdetésem van, szemben az ingatlanosok hiányosaival szemben, hogy minél jobban kiszűrjem azokat akiket valóban érdekel is.
Az utóbbi években az ingatlanos szitokszóvá vált. Egy izzó, pörgő ingatlanpiacon a balfékek szimpla megvámolása történik, pofátlan megbízási árakon. Amikor eladtam a lakást a legtöbb jelentkező kifejezetten eladótól keresett lakást, és ez már jellemző a piacon hogy azokat az ingatlanokat keresik jobban amelyiket még nem vett szárnyai alá közvetítő. Közben a földből is ingatlanosok nőttek ki, készpénzes vevő csalival, lerázhatatlan módon.
Elismerem hogy vannak jó ingatlanosok, a szakma is fontos, de az elmúlt évek felhígulása, mert mindenki a felfűtött ingatlanpiacon akar nyerészkedni, ennek a szakmának a hírét is alaposan lerombolta.
    Egy hete jelent meg Vági Márton Miért nekem kell fizetnem azt, ha te gyereket akarsz? című véleménycikke az Azonnalin. A jobboldali sajtó azóta is epét hány. Vajon mennyire jogos ez a felháborodás?   "Biztos, hogy a partnerem a megfelelő személy erre a célra? Nem csak azért akarunk…..
Nem tudom magamban tartani tovább mindazt, melyet nap, mint nap megélek női létem által. Csodálatos érzés aktív résztvevőnek lenni abban a folyamatban, melyben a férfiakhoz való viszonyulásunk, elhelyezkedésünk az alárendeltből mellérendeltté válik, szépen lassan. Boldog vagyok, hogy ebben a női…..
Pfdd 2019.10.07 09:51:21
@GiaMarie:
Elmondom hogy megy ez a lámpaszerelés általában.
A nő a lámpát ami éppen megtetszett, lehet hogy egy ipari hulladék vagy erősen túlárazott, de hát milyen szép. Természetesen a férfit véletlen sem kérdezzük meg, a közös döntés jelentősége addig tart amikor a férfi öncélúan tesz valamit és a nőt kihagyja a buliból. De lépjünk túl ezen.
Hazaviszed a lámpád, a férfinak abban a pillanatban fel kell hagynia az elfoglaltságát, mert szerelni kell. Most!
Természetesen egy még nem elpapucsosodott férfi visszaszól hogy minek hoztad ide ezt a szert, mennyi pénzt adtál ki rá, meg amúgy a fasznak sincs kedve most lámpát szerelni. Persze a női lelkedben ott van a folyamatos inger hogy neked ez most azonnal kell, nem holnap, nem jövő hét végén, most.
Tehát mivel semmivel nem sikerült rávenni a faszit hogy szerelje fel, jön a női adukártya, jó akkor megcsinálom ÉN. Itt kétféle kimenetel várható. Az első hogy talpraesett nő vagy, megcsinálod magadnak és még 10 év múlva is ezt hallgatja a párod (ha addig nem dobtad ki). Második opció hogy átlag nőként, kicsit feminimebb jellem vagy, és az első akadálynál: "DRÁÁÁGÁÁÁM!!? :( Segíts már a nyuszikádnak, a régi lámpa leesett és összetört ezt a szart meg nem lehet ide feltenni". Ha meg átlag nem feminimebb nő vagy: "Azonnal gyere ide te lusta disznó, nem látod hogy mindjárt leesek!!!? Nem igaz hogy te semmit nem csinálsz sosem, úgy kell könyörögni mindenért! (értsd: ami nekem akkor azonnal kell).
Pfdd 2019.10.07 10:47:54
@GiaMarie: És az egyedül nevelt kamaszfiad ha képtelen anyu nélkül kicserélni egy izzót, azt nem a saját kudarcodnak érzed esetleg mintsem a fiad generációs problémájának (mintha az csak úgy belekerülne a gyerekbe persze a szülő soha nem hibás)?
Sajnos pont sikerült megerősítened hogy milyen életképtelen emberek kerülnek ki egyedülálló anyák keze alól.
Pfdd 2019.10.07 11:05:24
@axel2552: Ez is csak ennek a hisztinek a része. Nőnek alantas és megterhelő mosógéppel mosni, de nem kötelessége érteni férfias dolgokhoz. Közben a férfi vegye ki a részét a háztartásból, de legyen mellette férfias feladatokban is jártas, magyarul pl. értsen min. középszinten a villanyszereléshez, vízszereléshez, bírja a cipekedést, mert hát azért legyen már férfi.
A fiatalok jelentős része már nem saját lakásra vágyik, hanem utazna, élményeket szerezne? Vajon miért?..
Pfdd 2019.09.06 14:20:37
@Andy73:
Két kisgyerekkel vígan meg lehet lenni kétszobás 54nm2-es panellakásban. Ha meg már nagyobbak, 10 év felettiek külön szoba igényével, és még mindig annyit keresel hogy nem tudsz egy szobával nagyobb lakást bérelni akkor valamit nagyon szarul csináltatok.
3 gyererknél meg valóban kicsi a 2 szobás panel, de ott meg kapásból megdobnak jelentős csokkal, babaváróval hogy valóban el kell gondolkozni saját ingatlanon.
Kertesház meg ráér, úgysem lesz időd rendben tartani. Majd ha a gyerekek kirepültek. Addig hétvégén meg el lehet ugrani ősökhöz a kertesházba, vagy elmenni kirándulni, ahelyett hogy a kis szabadidődben gazolsz meg füvet nyírsz.
Pfdd 2019.09.06 16:13:37
@Andy73: Nem a panelt preferálom, hanem az életet amikor nem vagy 20 évre komolyan eladósodva, kiszolgáltatva, röghöz kötve. Egy ház most alaphangon 35 millió, de inkább berendezve, felújítva vagy ha új építésű 50. Már ha nem 30km-ről jársz be dolgozni minimum. Nagyon jó hogy ti még akkor szereztetek segítséggel amikor pár éve úgy fél áron kaptál ingatlant. Az egy kicsit más szituáció.
Most megveszel, berendezel egy házat 40-50 millóból, már ha van mondjuk 10 milliós önerőd, 20 évig fizeted a havi 160 ezres törlesztőt, ami nagyon fog fájni úgy az első 10 évben. 160 ezer, + 40-50 ezer rezsi, a félmilliónak majdnem a fele elszállt és még a nő el sem ment szülni. És ha a férfi elveszti a munkáját, és esetleg 150km-re kap rendes fizetéssel másikat, akkor adsz neki egy nagy puszit, mert a következő 20 évben nem fogod látni sokat. Ja és a 20 év alatt mondanom sem kell de festésre, ilyen olyan felújításokra, 20 év után komolyabb felújításra lehet bekészíteni mostani értékben egy 5 milliót.
Anita nem érti, miért lécelnek le a férfiak mellőle 1 hónap után, és miért nem képesek gerincesen elmondani a problémájuk valódi okát? Ő tisztán játszik, már az elején elmondja, hogy gyereke van, és azt is, hogy ettől még nem halt ki belőle a romantika.   Ha esetleg nem tudtad: a Csajok és…..
Pfdd 2019.08.02 13:32:21
@Almandin: Akkor ne feküdjön le 2 hónapig, aki kibír vele annyit az már nem csak a szex miatt lesz vele.
Boldogság meg nincs. Legfeljebb a fejében van egy elképzelés hogy mi az amitől majd ő boldog lesz, és persze a valóságban nincsenek színészek akik eljátsszák egy életre azt a szerepet. Egészséges érzelmi kötődés meg nem alakul ki csak évek alatt. Ő legfeljebb az illúzióhoz kötődik a másik személyt illetően pár találkozás után.
„Bír engem és néha úgy érzem, máshogy is néz rám, mint a többi nőre” – Újabb bizonyíték arra, hogy a férfi-nő barátságok nagyon ritkán működnek. Posztolónk belezúgott egy pasiba, akivel eddig csak barátok voltak, és nem tudja, hogy 1 év után lehet-e még valami…..
Pfdd 2019.05.14 10:08:29
@Daenerys Targaryen:
Ez a mai pasik félnek kezdeményezni valami mítosz. Biztos van olyan, mondjuk 10%, legrosszabb esetben 20. A valóság meg az hogy az adott nőnél nem kezdeményeznek, de nem azért mert félnek hanem mert nem is akarnak. Akik meg akarnak azok láthatatlanok maradnak, első próbálkozásnál gyorsan lepattannak. Egy csinos, nőies 17-26 közötti nőnek inkább az a gondja hogy ma is kedvesen kell lepattintania 2-3 önjelöltet. Ha valakinél ez nem áll fent az vagy nem ebbe a csoportba tartozik, vagy 4 fal között él beburkolózva.
Míg a pasi külföldön robotol, a magányos nő kreatívan kihasználja a szabadságot és beújít egy csődört. Amikor borul a bili, nem akar szakítani a szeretőjével, inkább arra kéri párját, hogy költözzön el. A visszahúzódó, csendes nő új oldalát mutatja meg, a röhejes…..
  Reggeli rádióműsorukban Bárdosi Sanyiék pár napja vérre menő csatát vívtak annak kapcsán, hogy kié a felelősség, ha mosásnál papírzsebkendő, húszezres, vagy bármi egyéb a ruhazsebben marad. Megmosolyogtató volt az a sziklaszilárdnak vélt erkölcsi alap, amelyről a felek érveltek, tökéletesen…..
Pfdd 2019.04.26 12:39:40
@SD9: Nem kell a nőnek minden nap vezetnie a háztartást, semmi sem kötelező. Majd talál olyan faszit aki megcsinál mindent helyette, kiszolgálja. Van olyan férfi aki szeret hetente kétszer porszívózni, ki kell fogni egy olyat.
Tőlem sem várta el senki hogy beletoljam a többéves megtakarításom egy régi lakásba, több száz munkaórát, ideget, koptassam az ízületeimet. Megcsináltam és kész, élvezem a munka eredményét. Én nem vártam el nőtől soha hogy mosson, főzzön, takarítson rám. Megcsinálom magamnak, amikor én akarom.
Bőven van oka a kétségbeesésre annak, aki a legfejlettebb technológiákat szeretné használni, mégis maradna az Apple termékeinél. Vannak eszközök, amiket évekig nem fejlesztenek, míg másokat frissítenek ugyan, de az meg nem hozza el a várt fejlődést. Vajon mi kellene ahhoz, hogy nyugodtan üljünk le…..
Pfdd 2019.02.01 09:10:14
@Kolompár Magneto: nem kell nekem negyed milliós telefon, SE-t 90-ért vettem. És nem azt írtam hogy csak telefonálásra használom, hanem hogy főleg arra. 10-20%-ban használom netre, gps-ként, különböző alkalmazásokat (netbank, parkolás, matricavásárlás), fényképezésre amikor nincs nálam fényképező. Erre teljesen jó az SE mérete, kicsi, könnyű, az új tepsiket nem tudom zsebre vágni.
Nyilván nem 90-ért várom az utódját, inkább azért várom hogy legyen mire cserélni majd a jövőben.
Pfdd 2019.01.25 13:31:39
@Mankel:
Nem kell ingyen semmi. Azért nem kell seggük alá tolni az életet, csak lehetőséget adni hogy 20 évig ne egy helyben vergődjenek hónapról-hónapra. Fizetik ugyanúgy a havi 50-60 ezret a bérlakásra, amit hozzáadnak a későbbi kivásárlási árhoz kamattal, anélkül hogy röghöz lennének kötve hitelkényszerben. Ha megszűnik a munkahely még mindig lehet költözni, és mégsem a főbérlő zsebét tömik havi 100-150 ezerrel amiből soha nem lesz saját ingatlan.
Pfdd 2019.01.25 13:58:24
@kmera:
1 milliós fizu felsővezetőinek számít, ott már nem abban kellene gondolkozni hogyan veszi meg a 80nm2.es gyorsszerkezetes házat 3 kölökre.
Férfi blog Nyugdíjpara 2018.04.27 09:32:07
Régóta nem értem, hogy vajon jól képzett, tanult emberek miért hazudnak maguknak és másoknak alapvető emberi-társadalmi kérdésekben. Persze, tudni tudom az okát, a motivációt, hisz láttam elégszer. Valamilyen megmagyarázhatatlan oknál fogva az alapvető emberi önzés faktora szemernyit sem változik…..
Pfdd 2018.04.28 16:02:38
@Hozzászólok: Ezegy utópisztikus elgondolás hogy mindenhol kedves, megerto nagyik es gyerekek, unokak együtt boldogan elnek. Szükség van eletterre mert megbolondulsz.
Hiába termeli meg egy ember 4 szükségletét ha 6-ot kell eltartani. Soha nem erjuk utol magunkat.
A pornográfia népszerű téma. Az internet által könnyebb hozzájutni, mint valaha, elérhetőségének, megfizethetőségének, és anonimitásának hála. A szexuális tartalmú média, beleértve a pornográfiát is, aggályokat szül a gyermek- és felnőtt szexualitására nézve is. A szűretlen pornográf tartalmakhoz…..
Tombol a kánikula, és még előttünk a neheze: a következő napokban a 40 fokot is meghaladhatja a hőmérő higanyszála. A forróságot szinte csak a klimatizált helyiségekben lehet elviselni, csakhogy egy klíma rengeteg pénzbe kerül. Egy alapmodell nagyjából 200-250 ezer, ha pedig egy kicsit komolyabb…..
Az első három rész után az év eddigi legjobb és legfontosabb sorozatának neveztem A szolgálólány meséjét (The Handmaid's Tale), és ezt most, hogy véget ért az évad, simán fenntartom. Az utolsó, tizedik rész csütörtökön került fel az HBO GO-ra, Magyarországon egyelőre csak itt lehetett megnézni a…..
Vallomással kell kezdenem, ugyanis elgyengültem picit, és bár másik posztot terveztem mára, nem tudtam megállni, hogy ne változtassak. A magyar parlamentben ugyanis vitanap zajlott, aminek a témája egyébként a határátkelők szempontjából nagyon érdekes volt, de aztán menet közben kiderült, hogy nem…..
Azt gondolod, hogy nehéz egy filmet a bemutatása előtt kritizálni? Ha igen, nincs igazad. A Star Wars legújabb epizódjával kapcsolatban már bőven rendelkezünk elég információval ahhoz, hogy összerakjuk a történetet, következtessünk a látványvilágra, legyen néhány elég jól…..
Azt hiszem nem is lehetne jobban lezárni a párkapcsolatok hetét. Egy nagyon érdekes kérdést tett fel nekem valaki. Miért panaszkodik arra egyre több nő, hogy bár még nem is szült, mégis úgy érzi, hogy van egy 25, 30, 40 éves gyermeke?  Azt hiszem azzal nem mondok újat, hogy a…..
Az utolsó hét indul, feleim, elválik hamarost a szar a májtól, és kiderül, ki vagy kik nyeri(k) a húszmilliót. Tengerparti képpel kezdünk inkább, és ezen a héten nem baszogatjuk szegény Gólemet tovább, mert teljesen értelmetlen, viccesnek meg már a harmadik hogyvolt óta nem volt…..
  A medence partján nem lesz kegyelem, nyit Gólem egy szabadnap feliratos pólóban, baszki, erről álmodozom már 61 adás óta, mármint nem Gólemtől vagy a mödanszié partján elkövetett rémes atrocitásokról, hanem a kibaszott szabadnapról. Már csak nyolc adás, feleim,…..