Regisztráció Blogot indítok
Adatok
zulfi

11 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A táskámból egy füzetkét húzok elő, a pár napja véget ért playback színházi konferencia résztvevőinek címlistája. Aki nem tudja, hogy mi a playback, azok kedvérét elmondom, hogy egy ilyen előadás úgy néz ki, hogy a közönségből bátor vállalkozók történeteket mesélnek…..
Na akkor mi is lehet a célod egy csoportban még mindig Gus Kaufman, Ph.D. és Stephanie Ezust, Ph.D szerint:Gyerekkorunkban megtanulunk egy sor módozatot arra, hogy hogyan kerüljünk közel másokhoz, hogyan beszéljünk másokkal, hogyan oldjuk meg a problémáinkat. Ennek ellenére amikor…..
 Egy érdekes módszer az, ha a csoport indulása előtt a vezetők a csoport-terápiáról, az abban való részvételről szóló levelet írnak a jelentkezőik számára. Mi ugye azt tanultuk, hogy a csoport indulását megelőző egyéni interjúk során van lehetősége a jelentkezőnek…..
var linkwithin_site_id = 955437;  Ha arra kérnélek, hogy pakold ki a táskád, és mutass meg mindent ami benne van, akkor biztos lenne valami, amit nem szívesen vennél elő. Mert a kulcstartó az ok, a telefon is, mindenkinek van. De például egy csomag óvszer, vagy egy orvosi…..
„Menj a francba! Szedd már össze magad teee, szerencsétlen! Mit képzelsz te magadról??  Normális vagy????!!! Normális az ilyen ember, takarodjál innen!” - Ezzel a pultos hozzávágja a korsó sört a vele szemben álló nőhöz.  Korsó darabokban, nagy csörömpölés,…..
zulfi 2011.10.17 10:01:29
Spotnitz doktor az agresszióról: az analitikus pszichoterápiának az a különlegessége, hogy "a természet démoni részét kutatja, nagy szenvedéllyel a lélek éjszakai oldalát" ahogy Thomas Mann is megfigyelte... Az a szakember, aki kezeli ezeket, meg kell hogy oldja a szakmai kötelezettsége és az állampolgári felelőssége közötti konfliktust, ... Amikor egy kliens jóllétét helyezi fontosságban magasabbra, úgy tűnhet mintha szociális kötelezettségeit elmulasztaná. Szabad egy olyan valakit tovább kezelnie, aki kifogásolható módon viselkedett vagy úgy tűnik, hogy valami ilyesmit fog elkövetni a közeljövőben? Hogyan reagáljon a terapeuta egy olyan feltárulkozásra, ami valamiféle sok erőteljes társadalmi tabuval körülvett perverz viselkedésről szól? .. Amikor én pillanatnyilag felfüggesztem társadalmi kötelezettségemet, akkor ezt azért teszem, hogy egy páciensnek segítsek hogy meghaladja anti-szociális késztetéseit, és elfogadhatóbban viselkedjen a társadalomban.
Dr Spotnitztól függetlenül: mindig nagyon nehéz dolog agresszióval találkozni, agresszióval szembe kerülni. Egyszer a hetes buszon utaztam és egy nagyon horogkeresztesre tetovált, nagyon egyenruhába öltözött emberrel utaztam együtt. Otthon meséltem a páromnak, hogy én féltem. Erre ő azt mondta, hogy inkább próbáljam megérteni, hogy ez a7z ember mitől olyan amilyen, és ne ítéljem el őt azonnal. És igaza van. De vajon miért olyan nehéz ez?
A Fény utcai piac felé bicikliztem, és a bejárathoz legközelebb a mézárus van. Otthon épp elfogyott a méz, és beteg az egész család, na és jobb a termelői mint a bolti. Jó egy kiló plusz az üveg súlya húzta le a táskámat. De mielőtt haza érhettem volna, úgy alakult, hogy…..
Ma megint a WC-n lettem gazdagabb egy sztorival. És ezt megint nem én találtam ki, hanem Dr Spotnitz The Couch and the Circle című remekművében olvastam. A lányról, akinek tele van a táskája rágógumival. A kérdés persze az, hogy mikor nyúl a táskájába azért a bizonyos rágóért,…..
Ha a táskám magamhoz szorítom, akkor nem vagyok egyedül. Hát ez persze nem igaz, de azért egy kis biztonságot ad. Nem nagyon szeretek egyedül lenni, de a többieket még kevésbé bírom elviselni. Sokszor kerülök olyan helyzetbe, hogy azt veszem észre, hogy már megint idegesít…..
 Mielőtt mentünk volna a várba, csináltam teát, meg eltettem kalácsot, meg sajtos stanglit, hogy ne ott kelljen venni. Így szoktam. Spórolás is meg akkor méz van a teában meg igazi citrom, és nem IceTea a boltból, amiben meg isten tudja, hogy mi van, de állatira rá lehet…..
 Van a táskámban két telefon. Az egyiken csak ő hív. Ő adta. Mert akkor ingyen tud hívni. De néha otthon hagyom. Szerintem véletlen. Szerinte nem. Szerinte ha otthon hagyom "azt" a telefont, akkor nem akarok vele beszélni meg találkozni. Pedig én csak elfelejtettem…..
Rendhagyó osztályfőnöki órákra kérnek fel iskolák és rendezvények szervezői hajléktalan embereket, többek között A Város Mindenkié tagjait is. Ők pedig nagyon szívesen vállalják, gyakran szabadidejüket feláldozva. Nyíltan beszélnek sorsukról. Elmesélik, hogyan lettek…..
PPP/Bakos Gábor képzőművész tervezte logóval indult útjára az Irány a piac! mozgalom Facebook-os oldala, Szeretem a piacot! néven. Már 76 tagja van, csatlakozzatok Ti is!  ..
zulfi 2010.05.06 19:28:01