Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Koljaf

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Gyakori vád a hiperek ellen, hogy szándékosan írnak alacsonyabb árat a címkékre, hogy a vásárló megvegye a terméket. Aztán persze a kasszánál többet fizet, de hát nem mindenki veszi észre, és a “sok kis 100 Ft bizony nagy pénzzé gyűlik össze a végén!”Lássuk ezt a…..
Koljaf 2010.05.07 09:21:09
@Perillustris: A hozzászólásokból úgy tűnik, hogy a hiperek a néprontó gonoszok, kisboltok pedig az emberközpontú korrekt kereskedelem képviselői. Sajnos a gyakorlat tapasztalataim nem egészen ezet mutatják. Gyakran vásárolok (én vagyok a családi beszerző) hiperben és kisboltban is. A választékot most tegyük félre, de: sok esetben a kisboltos is a hiprben vásárol, főleg ha akciós termék van,amit azután a hiper árának legalább másfélszereséért ad, márészt gon nélkül odaadja a lejárt szavatosságú terméket, savanyú túrót, felvágattotat, mert nehogy már ezt a veszteséget neki kelljen elviselni. Sok esetben azt látom, hogy a kisboltok visszaélnek azzal, hopgy főleg az idős, környéken lakó vásárlók nem tudnak elmenni a nagyobb üzletekbe, és másfél kétszeres áron is megveszik azt a napi tiz deka felvágottat, egy pohár tejfölt,kefírt, stb. Visszatérve a hiperre, én inkább azt gondolom, hogy a hiper ereje és profitérdeke (ez nem szitokszó, minden vállalkozás erre törekszik) együtt a magyar (vezető és nem vezető)alkalmazottak magyaros kereskedelmi moráljával adja ki ezt a mindenki által szidott helyzetet.
Erre egy példa. Nem lakom messze a budaörsi Auchantól. Nyitás óta vásárolok ott rendszeresen. Az elején azokat cikkeket, főleg a gyorsabban romlókat (sajt, felvágott, stb.) a francia szokásoknak megfelelően a szavatossági idő lejárata előtt néhány nappal jelentősen leárazták. Kifejezetten jó áron lehetett kiváló francia sajtokat venni. Aztán ez a szép szokás eltünt, többségében hazamentek a francia főnökök, kiépült a magyar csapat. Most kezd csak újra visszatérni, elég limitált módon.