Regisztráció Blogot indítok
Adatok
peterfrångbg

0 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Pár napja meglehetős kommentözönt okozott az a vitaindító poszt, mely a nemzetgazdasági miniszter félmillió külföldön élő magyar munkavállalóról szóló szavai kapcsán született. Ennek kapcsán érkezett az alábbi írás Ciprusról, László tollából. (A kép…..
Van ok örülni, mert a Lion jól sikerült, az Air bővítése majdnem hibátlan, legfeljebb a 3G-s modem hiányzik belőle, a mini meg gyorsabb és olcsóbb lett, még ha ki is került belőle az optikai meghajtó.Ezzel együtt a fehér kis MacBook kurvára fog hiányozni.Nekem is volt egy ilyen…..
tizenegyker Elindult a tizenegyker 2010.11.02 07:39:00
Köszöntök mindenkit Újbuda legújabb blogján. A tizenegyker őszintén, objektíven vagy néha nagyon is szubjektíven feltárja a valóságot a főváros XI. kerületéről, legyen az a jobbik (tán még politizálás is lesz) vagy a rosszabbik oldala. Bátran írj véleményt, hiszen a célom…..
Illedelmes lány, izgalmas horror, igazi sznob, makogás, globális rálátású ember. Ezek Hybrid szomorú történetének kulcsszavai. Olvasónk barátnője a moziülésben hagyta két lehalkított mobilját, emlékeik szerint utolsónak hagyták el a termet, pár perccel később mégsem voltak…..
peterfrångbg 2010.06.05 11:13:30
Én egy másik mozihálózatnál dolgoztam, és szerencsére nálunk az ellenkezője szokott előfordulni. A figyelmetlen vendég persze általában rosszindulatúan érkezik vissza az általa már egyből feltételezett lopás helyszínére, de milyen jó érzés is látni a "csalódottságot" és megkönyebbülést az arcán, mikor az asztalon hever a telefonja, vagy akár a pénztárca több tízezer forinttal. Mert adtam már vissza énis 110 ezer forint készpénzt, sőt több ízben akkor még újnak számító iPhone-t is. Persze a legtöbbje hálás és mi meg örülünk, hogy segíthettünk, mert mi is lehetnénk hasonló helyzetben. Sőt, általában a talált telefonokról felhívtuk az "Apa", "Anya", "Egyetlenem" típusú számok valamelyikét, hogy ne otthon vegye észre, hogy nincs meg, a parkolóból még vissza tud jönni érte. Mondjuk ebből volt is vicces eset, mikor délután 2-kor az anyja nem értette, hogy a kislánya mit keres a moziban, miért nem iskolában van még. :) Nem akarom fényezni a volt munkahelyemet, valóban volt olyan is, amikor nem találtuk mi sem a telefont és hasonló körülmények között kélt lába (azaz ők jöttek ki utoljára elmondásuk szerint), ki is hívták a rendőrséget, aki elmagyarázta a hölgynek, hogy nincs joga rágalmazni egyik dolgozót sem, hacsak nem látta, hogy ki tette el. Feljelentést tehet csak ismeretlen tettes ellen. Ezek a kínosabb esetek, amikor nagyon nehéz kideríteni mi történhetett. Visszanézhetjük a térfigyelő kameráit a mozinak, és ha gyanúsat látunk, akkor számon tudjuk kérni a dolgozót, de szerencsére ilyenre nagyon ritkán volt szükség, mert úgy voltak "betanítva", hogy mindenki tudta, hogy a talált értéket azonnal le kell adni. Örülök, hogy a posztolónak meglett a telefonja, jobb lett volna, ha hamarabb és minden tartozékával együtt történik ez. Hiába mondjuk h "mé' nem figyelt jobban", ez bármelyikőnkel megtörténhet.
Még mielőtt valaki komolyan azt hinné, hogy a fiataloké a jövő, hadd osszam meg mindenkivel az én történetemet, röviden: Elvégeztem az egyetemet. Mérnöki diplomát szereztem. (Amolyan “egyéb mérnök”, tehát nem kifejezetten gépész kategóriában). Gyakorlatilag szóba…..
peterfrångbg 2010.05.12 09:57:33
érdekes, szomorú, de időszerű és érthető poszt. én konkrétan 2 nap múlva hagyom itt ezt az országot és ugrok fejest a munkakeresésbe svédországban. felszámoltam mindent, egy biztos, jólfizető állást és megyek szerencsét próbálni, remélem vissza csak látogatóba kell jönnöm. és ez nem pénz, alaptőke, hanem elhatározás kérdése. én is kb 200ezer forinttal indulok neki. 56-ban kevesebbel is vándoroltak ki a zsebükben és élnek azóta szépen. friss házasként nem akarok ebben az országban és társadalomban gyereket felnevelni. itt, ahol anyám 30 évig dolgozott pedagógusként, több generációt felnevelt és fele annyit keres (kb 100 ezer forintot), mint én az érettségimmel, ahol apám a nyugdíjából alig tudja fenttartani az albérletét és saját magát. én is úgy érzem, ha az ország nem tiszteli ennyire a polgárait, hogy ad nekik esélyt dolgozni és egy - nem gazdag , de - élhető életre, akkor nem érdemli meg, hogy gyarapítsam a népességét, hogy befizessem neki az adómat és esetleg ami tapasztalatom, értékeim vannak, azokat az ő javára kamatoztassam. éltem már londonban 2 évig, soha egy percre nem volt honvágyam és nem hiányzott innen senki és semmi. tudtam, hogy a családom jól van, ha nincs, akkor sem tehetnék semmit, ha ott vagyok. én azt tekintem otthonomnak, ahol jól érzem magam és ahol befogadnak. ez londonban megvolt, svédországban is megvan, magyarországon nincs meg. valaki nem születik magyarnak, németnek, angolnak, stb... embernek születünk. és ha nem jó ott, ahol vagyunk, akkor merjünk változtatni, elindulni és megkeresni, hogy hol jobb. árpádék is ezt tették, kérdés, hogy nem kellett-e volna még tovább menniük egy kicsit...
én nem akarom szidni magyarországot, de sok jót sem tudok felhozni mellette sajnos...
minden tiszteletem azoknak, akik ennek ellenére ittmaradnak és folytatják. remélem ha életük végén visszanéznek, azt tudják mondani, hogy megérte.
Nki&b története praktikus figyelmeztetés mindenkinek, aki hónapokkal előre megrendelte a fapados jegyét, és még egy kicsit is hisz a hazug magyar cégeknek. A sztori lényege, hogy az utasokkal való fair bánásmódjáról ismert vállalat bejelentette, április elsejétől…..