Regisztráció Blogot indítok
Adatok
DreamLiner

22 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 A karácsonyi ünnepek nagy kihívást jelentenek a lisztérzékeny gyermeket nevelő édesanyák számára. A diétát karácsonykor is éppen olyan szigorúan be kell tartani, mint az év többi napján, de sokkal nagyobb…..
Lisa Smith tinédzserkora óta retteg a karácsonytól, és nem véletlenül. Amíg sokunknak a fa feldíszítése és az ajándékok kibontása jelenti az ünnep csúcspontját, a 26 éves, Londonban élő lánynak maga a rémálom. A karácsony számára nem jelent mást, mint folyamatos…..
A téli időszakban előforduló leggyakoribb allergiás betegség az allergiás nátha. Egyre több ember szenved ebben a kellemetlen betegségben. Tünetei az orrfolyás, orrdugulás, tüsszögés, orr-, torok-, fülviszketés, melyek gyakran visszatének az őszi téli szezonban, esetleg…..
 A hidegebb időjárás némi enyhülést ad a penész-és pollenallergiások számára. A tél azonban nem jelenti a taknyos orr, a viszkető szem és a fuldoklás végét az allergiásoknak és asztmásoknak. Ha több időt töltünk a lakásban, problémánk adódhat a poratkákkal, az…..
Mikor gyanakodjunk egyszerű nátha helyett allergiára? - a kérdés néha nem is olyan egyértelmű.  Az egyik legfőbb jel, hogy az allergia a célszervtől függően általában mindig ugyanazt a szervet érinti. Ezért ha valakinek orrdugulása van vagy folyik az orra, illetve…..
POLLENHÁBORÚ Ősz vége! 2010.10.31 09:13:00
Október vége van , a természet nyugovóra tér, de te még mindig szenvedsz? Nézz körül a lakásban! Előfordulhat, hogy allergiád hátterében a poratka áll. Nem, nem hiszem, hogy nem takarítasz eleget, sőt lehet, hogy takarítás közben jelennek meg tüneteid! Próbálj meg…..
A gyermekkorban jelentkező horkolás hátterében allergiás megbetegedés állhat, hívja fel figyelmünket egy napjainkban végzett ausztrál vizsgálat. A vizsgálatban résztvevő 219, 5 éves, vagy fiatalabb korú gyermek kivétel nélkül a rhinitis allergica, vagy másnéven szénanátha…..
Az allergiás tünetek nem csupán zavaró tényezők az életünkben: jelentősen befolyásolhatják az alvást, a koncentrációs képességet és a napi teendőink végzésének hatékonyságát. Ebből adódóan a tünetek megjelenése könnyen rosszkedvre hangolhatnak bennünket. Az utóbbi…..
 Szeptemberben még javában tombol a parlagfű és fekete ürüm pollenszezonja, így az allergiás asztmások és allergiás rhinitisben szenvedők számára ez nem könnyű időszak. Az orrfolyás, orrdugulás, tüsszögés és az asztmás rohamok megfelelő és időben elkezdett…..
Már két hete nehéz napokat élnek a parlagfű pollenjére érzékenyek, és a csúcsértékek még csak most jönnek. Aki teheti, menjen nyaralni a magas hegyekbe.   "Magyarországon a parlagfű szezon rendszerint július végén, augusztus legelején kezdődik, ám az…..
Napsütés, átlagos nyári hőmérséklet és gyenge légmozgás jellemzi az idei augusztus huszadikai időjárást. A hosszú hétvégén a kánikula is visszatér. Egyedül a növekvő pollenkoncentráció miatt nem lehet mindenki elégedett az ünnepnappal.Többórás nyárvégi napsütés…..
  Néhány jó tanács parlagfű allergiásoknak Lehetőség szerint este mossa meg a hajátGyakran porszívózzon a lakásbanA nedves törlést, lemosást részesítse előnybenCserélje, és mossa gyakran ágyneműjét Magas pollenkoncentráció esetén kerülje a nehéz…..
Elsőként Ausztriában bizonyult eredményesnek a Greenpeace környezetvédő szervezet tiltakozó akciója: egy ottani üzletlánc már ősszel eltüntette polcairól a kifogásolt kozmetikumokat. A veszélyesnek kikiáltott termékek "bűne", hogy metil-dibromo-glutaronitrilt (MDGN)…..
Egy friss tanulmány szerint a gyermek allergiakockázata összefügghet azzal az évszakkal, amelybe a terhesség első három hónapja esik. A kutatók 5920, 2001-2006-os születésű gyermek egészségügyi adatait elemezték a finnországi Dél-Karelia tartományban, közülük 961 négy éves…..
A Nasa kiadásában megjelent Gaia elmélet című munka azt írja, hogy Földünk élőlény, melynek a szív csakrája a Kárpát-medencében található. A Föld 7 energetikai központja közül a Pilisben található a Föld szívcsakrája. A kozmoszból ide érkezik az az energia, melyet a…..
HÁZ A VÖLGYBEN Építkezés 2010.07.14 11:13:00
 Hogy is lett ebből építkezés?Sokáig el akartunk (leginkább én) költözni a Völgyből. Gergő fiúnk kijelentése erősen befolyásolta a terveinket: Én pedig nem költözök sehová, nekem itt vannak a barátaim! - és milyen igaza van, gyerekként ennél ideálisabb helyet…..
Az allergiát a korunk népbetegségének is nevezik, szinte minden 3. ember érintett. Maga a hajlam a lakosság 30-50%-ban jelen van, ami csak az esetek egy részében nyilvánul meg betegség vagy tünet formájában. Az, hogy mikor kinél miért jön elő, sajnos nem tudható. A leggyakoribb…..
Bevallom őszintén, a ducduc emeletes ágya szívemhez közelebb állt, mint ez a Zaphodbb kollegina jóvoltából a képen látható - egyébként igazán mutatós - galéria. A lépcső alápolcozása például kifejezetten remek ötlet, jöhet. Való igaz az is, hogy rengeteg helyet lehet nyerni…..
DreamLiner 2010.06.21 14:03:16
@Cyr:
Jól hangzik, amit írtál!Leginkább az hogy egyedül alszik el!Nálunk a kis tesó születése óta (3éve) újra együtt elalvás van, bár az elalvási idő szerencsére egyre rövidebb, de azért ezt már szívesen kihagynám....még egy erős motiváció a szuper ágy megalkotására!Ha kész légyszi rakj fel fotókat róla!
Köszi!
A klórral fertőtlenített medencékben való fürdőzés növelheti az esélyét annak, hogy a gyermeknél asztma vagy különböző allergiák alakulnak ki, állítják a kutatók.  A tanulmány szerint azoknak a tinédzsereknek, akik több mint 1 000 órát töltenek…..
SABLON PUBLIKÁLÓ OLDAL: www.sabbblon.blog.hu A SUNSET talán a leg egyszerűbb sablon, amivel valaha is találkoztam. Mégis van neki egy két érdekes tulajdonsága. Ilyen például változó fejléckép. Az oldal minden egyes letöltésekor új kép töltődik be (Persze előre…..
Kutakodásaim színtere főként az internet volt.  A magyar oldalak legtöbbje elméleti magyarázatokkal szolgált ugyan, de gyakorlati útmutatással nem. Belefutottam jó pár „mindent gyógyító csodaszereket” ajánló oldalba, valamelyik MLM rendszer képviseletében.…..
Kislány koromban létezett egy tábla, s talán elvétve még ma is lehet látni: TISZTA UDVAR RENDES HÁZ, ez mostanában át lehetne írni a következőre: ALERGIAMENTES, ENERGIATAKARÉKOS HÁZ. Jobban takarná a valóságot, no és persze trendibb is . A szép az lenne, ha mindezt tényleg…..
POLLENHÁBORÚ ALLERGIAMENTES HÁZ 2010.05.08 18:17:00
Kislány koromban létezett egy tábla, s talán elvétve még ma is lehet látni: TISZTA UDVAR RENDES HÁZ, ez mostanában át lehetne írni a következőre: ALLERGIAMENTES, ENERGIATAKARÉKOS HÁZ. Jobban takarná a valóságot, no és persze trendibb is lenne. A szép az lenne, ha mindezt…..