Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Satya54

5 bejegyzést írt és 33 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Első elektromos kerékpárunkat a feleségemnek egy éve vettük meg azzal a céllal, hogy viszonylag normális utazósebességgel tudjunk még néhány kirándulást tenni, hogy egyikünknek se legyen túl lassú vagy túl gyors. A legolcsóbb kategóriát választottuk, mert 67 éves korban nem tervezünk évtizedekre…..
Most aztán bőven van időnk tervezgetni, amire máskor a nagy rohanásban csak nagyon ritkán jut néhány percünk. Ilyen lehet például az okos otthonunk megtervezése. Mindenekelőtt, szeretném pontosítani a címet. A ’fillérekből’ azt jelenti, hogy kb. 100.000 Ft-ból egy nem professzionális, de mégis…..
Satya54 2020.04.10 14:45:54
@Nazareus: Köszi, hogy elolvastad!
Satya54 2020.06.11 16:50:13
@formater: Szia! Én több mint két éve vettem a kapcsolóimat. Azóta gond nélkül működnek, de lehet természetesen egy új széria ami hibás. Nekem most jön egy 3 utas... Remélem jó lesz. Normál kapcsolás esetén nincs bipp, semmi hang csak világosság. ( Egyes világitótestek transzformátorai ilyenkor bezizzenhetnek de ez a lámpa irányából hallható. )
Csak egy ötlet. Nem a távirányító tanulási funkcióit hallod Te bippelni. Ezek a következők:

Remote Control Learning

1.How to use a button to turn it on & off ?

Press the touch button for few seconds whenrings a beep,

And then press remote any key, power on and off control can be realized.

2.How to use a button to turn it in ?

Press the touch button for few seconds when rings two beeps,

And then press remote any key, power on control can be realized.

3.How to use a button to turn it off ?

Press the touch button for few seconds shen rings three beeps,

And then press remote any key, power off control can be realized.

4.How to cleanup the code ?

Press the touch button for few seconds when rings four beeps,

The code will be cleared.
Satya54 2020.06.11 19:18:43
@formater: Az AliExpressen elég jól lehet érvényesíteni a garanciális problémákat. Küldeni kell egy rövid videót a hibáról. Nekem volt a Sesso kapcsolók előtt egy másik kínai kapcsolóm. Az rellés volt , kattogott a kapcsoláskor és egyszer- egyszer elkezdett ki-be kapcsolgatni. Garban küldtek egy másikat ami jó volt. Sikerült gyorsan eladnom. Ekkor találtam rá a Sessoora...
Szegény horvát barátaink, már legszívesebben alagutat fúrnának a magyar határ és az Adria közé, csak menjünk hozzájuk nyaralni. Aztán ott majd jól a zsebünkbe nyúlnak, hogy a turizmusból származó 20% (!) GDP-t valahogy pótolják a költségvetésükbe. Az eddig is jelentősen túlárazott Horvát-tengerpart…..
Tisztelt Hölgyem, Tisztelt Uram! Ez a levél, vagy "határozott kérés", Önöknek, Önökhöz szól, és hát tulajdonképpen ... Önöktől. Megannyi fórumon hallhatjuk mennyire fontos ebben a mai helyzetben, hogy Önök minél nagyon számban és minél több ideig maradjanak otthon. Az egészségügyi kockázat elemeit…..
Satya54 2020.03.25 08:17:30
@Önállóan gondolkodó: Köszönöm szépen! Az unokámtól azt kérte a Honismeret tankönyv, hogy kérdezzék meg nagyszüleiktől milyen volt, amikor palatáblával mentek iskolába. Felsős koromban egy négy alapműveletes nixicsöves zsebszámológép volt az álmom, amit mindig megcsodáltam a papír bolt kirakatában. Palatábla, mi? Persze ha arról kérdezett volna a kis srác, hogy milyen volt DOS 3.2 alatt dolgozni, arról tudtam volna mesélni. Köszi még egyszer.
Ma éppen Sevillában a Plaza de Espana-n kellene sétálgatnunk és küldeni unokáinknak egy fotót erről a gyönyörű térről, ahol a Csillagok háborújának egyik jelenetét forgatták. De most természetesen nem vagyunk Spanyolországban, hanem a monitor előtt írogatom posztomat. Nagyon szeretünk utazni.…..
Ez az év is jól kezdődött. Januárban Izlandon csodáltuk a természet szépségeit, majd február elején a Magas-Tátrában túráztunk hóviharban. Milyen szerencsések vagyunk, hogy nyugdíjasként 66 évesen ilyen csodákat élhetünk meg! Teljesen el is felejtettem, hogy mielőtt a Tátrába elindultunk kaptam egy…..
Satya54 2020.03.11 08:19:38
@Látens Inszinuáció: Gratulálok a kitartásodhoz, a fantasztikus életerődhöz! Nagyon jó egészséget kívánok!
Satya54 2020.03.11 08:28:34
@morcos68: "bújtatott reklám" Ugyan már! Mit reklámoztam? Orvost? Magán klinikát ? Tudatosan kerültem, hogy sem az intézmény, sem az orvos ne legyen azonosítható. Lehet, hogy csak ártok nekik, ha rájuk szabadítok néhány tucat embert. Bujtatás viszont tényleg volt a posztban : az endoszkóp a fenekembe. :-)
Volt egy nagyon jó ajánlat törzsutasoknak a Wizznél, de sürgősen el kellett rontani. Ha marad, sokkal kevesebben vettek volna a drágább jegykategóriából. Egy laza csuklómozdulattal a duplájára emelte a Wizz Air annak a szolgáltatásának az árát, amellyel éves díj fejében korlátlanul vihet az utas…..
Nem kell szállás, reggel indulunk, este haza is érünk és ízelítőt kapunk néhány igazán zsír európai városból. Télen akár 10 ezer forint alatt kijöhet egy ilyen karika repjeggyel és reptéri transzferrel együtt. Akár gyors kikapcsolódásra vágyunk, akár bevásárolnánk, esetleg csak megismertetnénk a…..
Satya54 2016.10.21 17:24:27
@Erdőtársulás: Természetesen van 5 EUR-os jegy. Mi utaztunk ezen a hihetetlen áron oda és vissza is. ( Neten, elővétel )
Elhiszi bárki, hogy a Videoton gyár egyszer még meghódítja a világot? Hiszen, ha a Széles Gábor által megálmodott energiacellákat nem is gyártja majd a cég - pedig ez lenne az igazi nagy dobás - egyéb műszaki innovációra, értékteremtésre képesek a magyar mérnökök. Másoknak…..
Az elmúlt négy évben ugyan elég feltűnő lett, sokan is foglalkoznak vele, de nem csak mostanában mentek el Magyarországról az emberek. Mentek ők régebben is. Az országot maguk mögött hagyók között pedig voltak szép számban zenészek is, akik nem egy esetben meghatározóak voltak…..
  Nincs is más hátra, mint megkérdezni a padlón vinnyogó Uniót, hogy ezentúl köcsög vagy csicska akar-e lenni. A Magyarok Miniszterelnöke boldog elégedettséggel utazhat hűsölni, no nyilván nem abba a szemét, aljas Európába, amely ki akart minket csinálni, hanem…..
Az Origo által szépen feldolgozott WikiLeaks anyagban van egy kifejezetten érdekes, a kávéházi sztorizáson messze túlmutató mondat. Orbán Viktor az amerikai nagykövetség munkatársaival folytatott beszélgetés során pártja egyik vezető politikusának hibájaként rótta fel, hogy…..
Az orosz-német együttműködés nem kevés aggodalmat okoz Közép-Európa országainak. A német kapcsolat gyengülése miatt kell a magyar kormánynak új irányokba tájékozódnia: Lengyelország több okból is vonzó partner lehet. Tegnap tartották az első kormányülést, ma pedig…..
Satya54 2010.06.03 10:17:29
@Vitéz Kőbányai Világos: Valóban rosszul fogalmaztam, igaz akarattal sarkítottak a témát. A XXI. századi Magyar Köztársaságnak semmi köze Istenhez és a Bibliához. A hit a vallás személyes ügy otthon kell tartani, rosszabb esetben a templomban. Egy lengyel simán 'elbeszélget' egy horváttal, nekünk meg van néhány száz jövevény szavunk.
Anno a cocialismusban párszor jártam Szlovákiába. A boltban kérdezték, magyarból jövök? Magyarország az Amerika mondta a boltos. Miért? Mert akkor hozzájuk képest sokkal-sokkal jobb volt a helyzet itthon. Így is lehet nagy, elismert az ország, ha egyszerűen jobb ott élni. Magasabb az életszínvonal, normális, kulturált emberek, szép gondos környezetben élnek ott. Csak ennek megvalósítása nagyon macerás. Dolgozni kell keményen, tanulni kell keményen, szolidaritást kell vállalni másokkal stb.stb. A bunkónak sokkal egyszerűbb felragasztani egy Nagy-Magyarország matricát. Oszt' Jó napot!