Regisztráció Blogot indítok
Adatok
paprika jancsi (törölt)

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szívatós 42%-os THM az OTP-ben 2010.05.06 08:30:00
A Pénzcentrum.hu azt vizsgálta, hogy a hazai kereskedelmi bankok milyen személyi kölcsönökkel várják az ügyfeleket. Az ajánlatok között jelentős eltérések mutatkoznak, a CIB Bank 26,11%-os teljes hiteldíj mutatójával szemben az OTP Bank például 42,04%-os THM mellett ad…..
paprika jancsi (törölt) 2010.05.06 12:31:06
@Lord_M_:

Nekem 3 bankban van számlám, AXA, CIB és Unicredit. Az össz éves költségem kevesebb, mint ami korábban az OTP-ben volt :)

Az AXA-s a látra szóló kamat miatt nagyon jó. Innen mennek a rendszeres átutalások, közüzemi számlák, plusz a kártyás vásárlásaim (mindez 0 Ft-ért). Ha kp-t akarok fölvenni, a CIB-esre átutalom, innen havi 1x ingyenes bármely automatából, egyébként cib-esből 100Ft.

A fizum a CIB-es számlára érkezik, mert így netes számlacsomag havi díja jóval kedvezőbb, de itt (a kp felvételen kívül) nem tartok pénzt, átutalom az AXA-ba a magas látra szóló kamat miatt.

Az unicredit-est a cib-essel együtt használom a lekötések miatt. Ha lejár az egyik helyen a 2-3 hónapos akciós betét, átutalom a másikba, és igénybe tudom venni az ottani akciókat. A kedvező kamatot ugyanis mindig az új lekötésekre adnak. Emiatt érdemes két számlát fenntartani, az akciós és nem akicós kamatok közötti különbség már minimális lekötött összeg felett is több, mint a plusz számla fenntartási költsége.

Elég sokat nézegettem a különböző bankok konstrukcióit, a saját részemre ezt találtam optimálisnak (és nincs vele sok dolgom).