Regisztráció Blogot indítok
Adatok
handle

17 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az energiatudatosságnak az előnyei egyértelműen a környezetünk kímélése és a rezsiköltségek csökkentése. A hatékony energiatudatos beruházásokhoz nem árt tudni minden beépítendő rendszer előnyeit és hátrányait. Előnyként az alacsonyabb beruházási összeg jól hangzik, de az üzemeltetési költségeken…..
 Kell-e energia tanúsítvány ha a gyerekeimnek adom a lakásom.Megúsztad, nem kell. Csak adásvétel esetén kell..
Itt aztán mindenféle konkurencia van, fű fa virág csinál ilyen tanúsítványt és hirdeti magát. A legnagyobb csoport, akinek a honlapjáról 10 perc alatt sem derül ki, hogy mennyiért csinálja. Na ez rögtön felejtős. A következő csoport, aki a követhetetlen árazást választja:…..
Ma már a sokadik ügyvéddel vesztem össze, hogy szerinte nem is kell energia tanúsítvány, mert a földhivatal nem is kéri. De kell. Egyrészt azért, mert a tanúsítás készítőinek le kell adni az anyagot a mérnöki kamara nyilvántartási rendszerébe, tehát egyszerűen vissza…..
 Ma is készítettünk több energetikai tanúsítványt. Több helyen is felmerült, hogy érdemes e a tanúsítvány alapján energetikai beruházást végrehajtani a lakáson. Mi főleg hőszivattyú specialisták vagyunk, de egyéb energetikai tanácsadást is tudunk…..
Ma egy újabb érdekes kérdés merült ma fel, kell-e energia tanúsítvány műemléki ingatlanokhoz. Hát nem. A jogalkotó szándéka szerintünk az volt, hogy az energetikai tanúsítványt ne kelljen olyan  házakra megcsinálni, ahol nem feltétlenül javítható az ingatlan, vagyis nehéz…..
 A legtöbbet feltett kérdés most, hogy kell-e energia tanúsítvány 50m2 alatti lakáshoz. Hát kell. A törvény 50m2 alatti ingatlanról beszél, ahhoz nem kell lakás zöldkártya. (másnéven energetikai audit vagy energetikai tanúsítvány). De egy bérházhoz,amiben van egy lakás, ahhoz…..
 ma is készítettünk több energetikai tanúsítványt. Több helyen is felmerült, hogy érdemes e a tanúsítvány alapján energetikai beruházást végrehajtani a lakáson.Mi főleg hőszivattyú specialisták vagyunk, de egyéb energetikai tanácsadást is tudunk…..
Ma egy újabb érdekes kérdés merült ma fel, kell-e energia tanúsítvány műemléki ingatlanokhoz.Hát nem. A jogalkotó szándéka szerintünk az volt, hogy az energetikai tanúsítványt ne kelljen olyan  házakra megcsinálni, ahol nem feltétlenül javítható az ingatlan, vagyis…..
 Csinálunk már energia tanúsítványt is a zöld webshopunkon keresztül.http://www.enesabarataim.hu/energetikai_audit_es_energetikai_tanusitas_lakas_zoldkartyaA legtöbbet feltett kérdés most, hogy kell-e energia tanúsítvány 50m2 alatti lakáshoz. Hát kell. A törvény 50m2 alatti…..
Mi ez az ingatlan zöldkártya, mire jó és mennyiben érint ez engem? Ezt kérdezi a legtöbb ember, amikor először találkozik ezzel a fogalommal. Félre tehát a jogi maszlaggal, jöjjön egy közérthető meghatározás kérdezz-felelek formában.   A 20. századi róka helyett az…..
Idén télen már tilos konyhasót (nátrium-kloridot) használni a parkok, terek és járdák fagy- és csúszásmentesítésére egy kormányrendelet alapján. Ezzel a fákat és egyéb lágyszárú növényeket kívánja a törvényalkotó megvédeni. Bár az úttesteket ugyanakkor továbbra is…..
Mi mindent kozzeteszunk! Ugyanakkor eliteljuk a tragarsagot! Legjobb szakítószöveg fél éves boldog kapcsolat lezárására:"Jövő héten már úgyis más szopja a faszom"Elnézést a trágár szövegért, de ez így hangzott el a valóságban, a meghökkenéstől nem jutottam…..
 Kevin Scott hajlítható bicikli koncepciója révén könnyebb az oszlophoz láncolás. link..
Lassan mindenki környezetbarát módon akar élni. Itt egy jó példa.További jó példák itt...
Jó kis játékok angolul zöldülő félben lévő gyerekeknek.http://www.ecokids.ca/pub/games_activities/index.cfm ..
http://vimeo.com/1211060 és ez is az egyik lényege az énésabarátaim.hu-nak:)www.enesabarataim.hu..
Én és a barátaim Öko-Piac-Tér 2010.06.15 16:51:00
Az énésabarátaim.hu ajánlja:  Az Öko-Piac-Tér blog 2009 májusában jött létre, elsősorban a tudatos vásárlás, környezettudatos gondolkodás népszerűsítésére.  A blog szekesztője a témaválasztásban elsősorban a vásárlási, fogyasztási szokásokra helyezi…..
Én és a barátaim Pac Man hajó 2010.06.14 12:31:00
Volt már olyan, hogy annyit Pac-man-eztél, hogy este amikor becsuktad  szemed is csak azt láttad, ahogy megy a kis gömböc és nyitogatja a száját?    Ez a német hajó kettényílik és mint Pac-man, 65 fokos szögben, szívd fel begyem a sok vizet (790m3), szétválasztja a…..
 http://www.youtube.com/watch?v=PjPdEw4MWTc&feature=player_embedded#!Szeretnéd látni, ahogy egy 137 méter magas és 105 méter széles hűtőtorony fenntartása már nem kerül több pénzbe?Ez a Te napod.énésabarátaim.hu..
http://vimeo.com/8269106 ilyet szeretnénk csinálni, újra hasznosított anyagból. Akinek van ötlete, írjon nekünk.Egyéb újrahasznosított termékek itt.énésabarataim.hu..