Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Evoryn Carcosa

0 bejegyzést írt és 76 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Eibon által idézett Carcosa őr(Hangulatzenéért kattints ide.)Amióta a Carcosa nemzetség, család csak létezik, mindig volt valaki, aki vagy névleg, vagy erős kézzel irányította azt. A kezdeti időkben, mikor a hírhedt Kar Khosa lovasok a kimmer-szkíta törzsi szövetség tagja…..
Megjegyzés: A kampánykrónikánk legutóbbi installációja olyan régen volt már, hogy érdemes véljük emlékeztetni rá az olvasót: itt találja. Elnézést kérünk a hosszú kihagyásért; reméljük azonban, hogy családunk történetének újabb fejezete nem fog csalódást okozni.…..
  „A gazt akkor is ki kell gyomlálni, ha menekülni próbál!” (Hangulatzenéért kattints ide) Keleten az európai civilizáció peremterületét a gyéren lakott rusz fejedelemségek alkotják, melyek javarészt értelmetlen torzsalkodásra fecsérlik erőforrásaikat, miközben…..
Evoryn Carcosa 2011.04.22 11:09:24
@Humungus Carcosa: "Evoryn néném abban segíthetnél, hogy kiderítsd ki áll a zsoldosok hátterében, ki pénzeli őket?"

Humungus drágám,

Szárnynyeső teljesen eltűnt a látókörömből, Dastardi pedig óvatosabb a legravaszabb rókánál; de a lehetséges közbenjárók közül, akik tavaly megfordultak Marbolesben, szerintem csak Guilevar konstábler és Holm kapitány jöhet szóba. Az egyik Dimetrios Aubes báró embere, a másik Robert d'Eu grófé.

Emmanuel, ezt te nálam gyorsabban és könnyebben meg tudod állapítani: az elmúlt hónapokban mobilizált komolyabb készpénzösszegeket akár a báró, akár a gróf?

Csókol titeket szerető nénétek:
Evoryn Carcosa
Megjegyzés: A napokban újra felvettük a kapcsolatot egy régi játékostársunkkal, akit a munka- és lakhelyváltás viszontagságai szakítottak el tőlünk. Ez alkalomból mindjárt meg is örvendeztetett minket egy meghitt hangulatú irománnyal a karaktere nevében. Az alább következő…..
  „Milyen természeti egyensúly? Az írmagjukat is kiirtom!” (Hangulatzenéért kattints ide) Aldimar Carcosa csupán felerészben az anyagi világ szülötte. Édesanyja, Magdalena Carcosa a szent germán birodalom legfélelmetesebb hírű boszorkánya volt, aki odáig ment az…..
Miután a Szent Germán Birodalomban Carcosa családdal leszámoltak a megmaradt családtagok a gyász mellett hamar rádöbbentek, hogy a biztonságuk legalább olyan fontos ezen vészterhes időkben, mint halottaik tisztességes eltemetése.A Carcosák nem csak fivéreiket és nővéreiket…..
Megjegyzés: Declan Carcosa személyében az első olyan családtagot tisztelhetjük, aki a blog indulása óta csatlakozott a Carcosa-kampányhoz. A nyitócikk névlajstromában tehát hiába keresnék őt az olvasóink – alább viszont mindent megtalálnak, amit első megközelítésben…..
Evoryn Carcosa 2011.03.17 16:12:43
Aldimar drága,

a híveim homoksivatagot jeleztek, nem sztyeppet vagy pusztát. Tehát valahol messze túl a Rifei-hegyeken, vagy lenn délen, a régi kalifátus területén. Ehhez képest eltörpül az a távolság, ami téged most a kastélytól elválaszt. És ismételten hangsúlyozom: a tatár birodalom szívében. Eszemben sincs alábecsülni a képességeidet, de légy reális: ha egyedül vágnál neki, vagy a fiaddal kettesben, soha nem érnél oda élve, áldozatod csupán értelmetlen veszteséget hozna a családnak.

A lányod kiszabadítása gondos stratégiai tervezést igényel, és az erőforrásaink masszív összpontosítását. Egyéni rögtönzésekkel, ahogy az utóbbi időben Leonor csinálta a tatár fronton, csak ismételt pofonokba futnánk bele. (Illetve inkább taglócsapásokba, ha abból indulok ki, hogy eddig csupán a határvidékükön mozogtunk, most meg egyből mélyen a hátországba mennénk.) A lányod nincs közvetlen életveszélyben, a tatárok nagyon ügyelnek rá, mert Vylhva szökése óta pótolhatatlan kincs számukra: attól gyengült le, hogy folyamatosan csapolják a vérét. És különben sem hinném, hogy az lenne most a legfontosabb dolguk, hogy a Carcosákkal foglalkozzanak. Elfoglalták egész Tóföldet, alávetették az utolsó független rusz részországot: egyelőre leköti őket a hódításaik konszolidálása.

Másfelől, az egész csapda is lehet. Nekem kicsit gyanús, hogy a híveim éppen most találták meg a lányodat, Ví sikeres szökése után. A tatárok biztosan tanultak az ő esetéből – sok mindent lehet mondani rájuk, de azt nem, hogy nincs meg a magukhoz való eszük –, a második ütőkártyájukra már jobban fognak vigyázni, föl lesznek készülve rá, hogy az ő kiszabadításával is megpróbálkozunk. A Carcosák vére, amit a lányodból lecsapolnak, gyilkos fegyver a kezükben ellenünk. Én Khuntban voltam, amikor először bevetették, és még így is majd széthasadt a fejem, meg iszonyú görcsök jöttek rám, mivel épp menstruáltam. El sem tudom képzelni, mit éreztetek ti ott, a helyszínen. Mi van, ha csaléteknek rakták ki a lányodat a híveim elé, és amint megjelenünk a kiszabadítására, megint ránk sütik a vérmágiájukat? Ezt nagyon alaposan át kell gondolni; a sietség, a kapkodás katasztrófához vezethet.

Csókol szerető nénéd:
Evoryn Carcosa
Találkozó Vonikkal(Hangulatzenéért kattints ide.)Drága rokonaim!Vonik, a kereskedő a napokban látogatást tett a Brinvilliers kastélyban, és üzenetet hagyott Hellehild jószágkormányzójánál. Esedékes téli útja előtt néhány napig Béjarsban fog időzni – mondotta –,…..
Evoryn Carcosa 2011.01.05 08:59:12
Humungus drágám,

adódott egy kis probléma. Lamont báró Velünkazúrba jött jégbort vásárolni. A hordós szekereket utána annak rendje-módja szerint vissza is küldte a birtokára, ő viszont merő virtusból ragaszkodott hozzá, hogy – bár kerülő neki – az erdőn keresztül lovagoljon haza a kíséretével. Mivel az egész család szanaszéjjel mászkál, a tatár pusztákon és zsidóégető körsétákon és egyebütt, Velünkazúrban nem volt senki, aki elég tekintéllyel bírt volna, hogy lebeszélje erről a dőreségről. A husziták – pontosabban idősb Nyika, a hadnagyuk – a saját felelősségükre adtak volna neki tokkant, hogy legalább azzal kenje be magát, ám ő mélységes felháborodással elutasította az ajánlatot, és a fellobogózott sleppjével bevonult Khuntba. Ott aztán mentek szépen az orruk után, élükön az állítólag kitűnő erdészeikkel. Akik utoljára a Fekete Banda idejében jártak ezen a környéken, és nem voltak tisztában az azóta beállott változások jellegével.

Gondolom, sejted már, mi lett a vége. Döme megette az egész társaságot, lovastul-lobogóstul.

Lamont báró viszont megvan, többé-kevésbé épen és egészségesen, bár fogalmam sincs róla, ez hogy történhetett. Blickfang talált rá másnap, a nagy fekete tölgyed alatt, anyaszült meztelenül, kómaszerű mély álomban. Mindenféle trükköt kipróbált rajta, de nem tudta felébreszteni; aztán üzent értem, de én se mentem semmire, pedig annyi repülősót szagoltattam a jó báróval, hogy egy egész leánynevelde magához tért volna tőle.

Van valami ötleted, hogy mi a csudát csináljunk vele? Vagy forduljak tanácsért újdonsült hűbéruramhoz, Volontur királyhoz?

Válaszod várva csókol:
Evoryn nénéd
Talildor követe(Hangulatzenéért kattints ide.)Drága rokonaim!A helyzet itt Khuntban kezd egyre bonyolultabbá válni, már nem sokáig tarthatunk ki a halogató taktika mellett, előbb-utóbb lépnünk kell valamilyen irányban. Ehhez kérném véleményeteket és tanácsaitokat; előbb azonban…..
Evoryn Carcosa 2010.11.17 09:38:45
Drágáim!

Azért nehogy népvándorlást indítsunk már a tatár pusztákra, jó? A helyzet valóban elég kellemetlen, de tisztelettel megjegyezném, hogy másutt is vannak érdekeltségeink. Én például Khuntban tartom a frontot (és szabadjon megjegyeznem, hogy innen is tudtam némi segítséget nyújtani Leonoréknak a tatárok ellen).

Humungus: A vőlegényem letette a hűségesküt Volonturnak a Töviskirályság nevében. Ahogy előre megmondtam, az alkonytünde beérte ennyivel; nem feszíti tovább a húrt, és kivonult a tartományodból. Csak némi jelképes ellentételezésre tart igényt, kárpótlásul a Szarumarást ért veszteségekért, meg a mozgósítás költségei fejében. Konkrétan a tölgymanók éves adójának huszonöt százalékát kéri, meg Veneldil koponyáját a feketetölgyedről. Utóbbit egyből el is vitte magával, az előbbit pedig megígértem neki a nevedben. Szerintem örüljünk, hogy ennyivel megúsztuk.

Borostyán szerződésszegésért száműztem a Töviskirályságból, hogy ezzel is a kedvében járjak Volonturnak. (Már csupán azért is, mert a kedvesed valóban megszegte a tövis- és az alkonytündék közt érvényben lévő békeszerződést, mikor Hasdrubal bácsi segítségére sietett a menádjaival.) Borostyán áttette a székhelyét a te tartományodba, ahol most ő kormányoz a nevedben. Ha javasolhatok valamit: amint hazatérsz keletről, sürgősen vedd feleségül.

Az én menyegzőm egyébként elhalasztódott a nagy ügyintézésben, pedig már nagyon szeretnék férjhez menni. A tövistündék hűségesküjével leróttam a család feléd fennálló tartozását; finoman jelezném azonban, hogy az esküvőm elmaradásáért viszont a család most NEKEM tartozik kárpótlással.

Mindenkit csókol:
Evoryn
A pókkirálynő(Hangulatzenéért kattints ide.)Drága Rokonaim!Alább olvashatjátok beszámolómat a legfrissebb khunti fejleményekről, amelyek fölöttébb érdekesek, némileg aggasztóak, és teljes mértékben igazolják bizalmatlanságunkat Seranthur és a tövistündék iránt.Az…..
Evoryn Carcosa 2010.10.25 07:32:23
A fekély kiégetése (Hangulatzenéért katints ide.) A szobor karosszékben ülve ábrázolta Górkát, nem volt hát meglepő, hogy a talapzatába rejtett kriptában is egy karosszéket találtunk – ezt azonban üresen. A falakat meg a padlót mágikus rajzolatok borították, és minden be…..
Evoryn Carcosa 2010.07.17 11:55:05
Humungus drágám,

alaposan fontolóra vettük a khunti helyzetet. Véleményem szerint – és ezzel nemcsak Auraluna néni és Rigorel bácsi ért egyet, hanem William, Ungurján és az ő Armand fia is – Volontur a látszat dacára egyáltalán nem ambicionálja terjeszkedést. Ez esetben ugyanis már rég az uralma alá hajtotta volna az egész erdőt, de az általunk ismert régióit biztosan: azt ugye te se gondolod, hogy azok a rossz bohócok, akik Fekete Banda néven hőbörögtek errefelé, egyetlen percig ellen tudtak volna állni neki? Anyagi természetű megfontolások sem vezérelhetik, elvégre nem tart fenn kereskedelmi kapcsolatokat a külvilággal, és ami a gazdagságot meg a vagyont illeti, teljesen más fogalmakban gondolkodik, mint mi. Az országában egyáltalán nem létezik pénzforgalom, és Bajnoktól – Liliarék udvari bolondjától – tudom, hogy a sziklaberki goblinok csatadalokkal, kövi gyopárral és Brézéből összelopkodott csecsemőkkel adóznak neki.

Ami cselekvésre sarkallta őt, az inkább az lehetett, hogy az én házasságommal harapófogóba kerül: az országát mindkét felől Carcosa-fennhatóság alatt lévő tartományok fogják közre. Ebben stratégiai fenyegetést lát: egy Carcosa szomszédot még valószínűleg el tudna viselni (elvégre az eljegyzésem bejelentése előtt nem lépett föl ellened), kettőt azonban már nem, és úgy érzi, valamelyikünket semlegesítenie kell. Erre nyilván rég megvolt már a terve, csak a megfelelő ürügyet várta, amit Hasdrubal bácsi Szarumarás megtámadásával annak rendje-módja szerint szállított is neki.

Nomármost, a te tartományod sokkal fontosabb a családnak, mint a Töviskirályság. Itt csak a selyemmanufaktúráink vannak, bíborselyemből pedig Emmanuel már több esztendőre való raktárkészletet halmozott fel. A megoldás kézenfekvő: felajánlom Volonturnak, hogy helyetted én teszek neki hűbéresküt, én fizetek adót és én kártalanítom őt a Szarumarást ért veszteségekért. Illetve nem én, hanem Talildor, vagyis a Töviskirályság, de ez ugye egyre megy. A tövistündék mondjuk nem fognak örülni; de ha háborúra nem is alkalmasak a pókjaim, a zúgolódók ráncba szedésére tökéletesen. Volonturnak szerintem teljesen mindegy, hogy melyik hódol be neki a két Carcosa-tartomány közül: bele fog menni az alkuba. Valószínűleg tőled is kér majd valami jelképes hozzájárulást, különben elveszítené az arcát az alattvalói előtt, de ezt igyekszünk majd Auraluna nénivel minimálisra leszorítani.

Még valami. A menyasszonyodat és a menádjait száműzni fogom a Töviskirályságból, amiért engedélyem nélkül csatlakoztak a Szarumarás elleni portyához. Ezzel teszek egy gesztust Volontur felé; nekem nem lesz rájuk szükségem, mert Volontur vazallusaként többé nem kell tartanom a támadásától; neked viszont jól jön majd az erősítés, ráadásul megint együtt lehetsz a kedveseddel. Légy szíves elmagyarázni Borostyánnak, hogy személy szerint semmi bajom vele, ez pusztán politikai döntés. Más se hiányzik, mint hogy meggyűlöljön és áskálódni kezdjen ellenem; Talildoron kívül ő a régi uralkodóház utolsó élő sarja, komoly bonyodalmakat tudna okozni.

Mindenkit tisztelettel kérnék a további háborús propaganda mellőzésére. Ebből a helyzetből semmiképpen nem jöhettünk volna ki nyerő pozícióban; a legtöbb, ami egyelőre telik tőlünk, hogy döntetlenre mentsük. Én a magam részéről megtettem a kötelességemet. Humungus drágám: a család tartozott neked, én pedig törlesztettem a család nevében.

Csókol szerető nénéd,
Evoryn
„Nézz a szemembe, és súgd meg nekem…”(Hangulatzenéért kattints ide.)William a Carcosa család normann ágából származik – csakúgy, mint Hellehild, Evoryn és Paulinus. Észjárásában és viselkedésében részben ezért különbözik a szláv, a levantei, az…..
Evoryn Carcosa 2010.06.06 22:55:40
William drágám,

köszönöm, hogy felkutattad nekem az elveszett normandiai kolóniát. Vétkesen elhanyagolták a tiszteletemet, nem csoda, hogy olyan mélyre süllyedtek, amilyen állapotban találtad őket. Nagyon jól tetted, hogy a fél társaságot kiirtottad: megtanítottad rá őket, mire számíthat az, aki elfordul az istennőjétől és nem adja meg neki a köteles tiszteletet. Én azonban kegyes és megbocsátó úrnő vagyok, a túlélőket ismét a pártfogásomba vettem. Most már nagy buzgósággal hódolnak nekem, egyik tisztelgő áldozattal a másik után. Szerintem nem kellene áttelepíteni őket, a Töviskirályságban nem szenvedek hiányt hívekben; maradjanak csak nyugodtan, ahol vannak. Hasznukat fogjuk venni, ha feltűnés nélkül meg kell szabadulni valakitől Normandiában: csendben és hatékonyan el tudják intézni a dolgot, és a gyanúnak az árnyéka sem vetülhet miránk. William, ha szükséged lenne a segítségükre, csak menj el hozzájuk az erdőbe és mutasd föl nekik a családunk pecsétjét. A mágiádra nem lesz szükség: téged az én tüzes kezű megtorló angyalomnak tekintenek, akinek feltétlen engedelmességgel tartoznak. Ha nincs nálad megfelelő tolmácskő, a földbe karcolt rajzokkal kommunikálhatsz velük; a látszat dacára meglehetősen intelligensek. Akivel érintkezésbe léptél közülük, az a kultuszom főpapnője, a neve Nurrrr’ck. A párját ugye megöltétek Alguye uraság erdészeivel; de megígérheted neki, hogy ha hűségesen és áldozatkészen szolgál, küldök helyette másikat Khuntból, hogy ne haljon ki a vérvonala. A kopófalkáért meg a harcban elesett erdészekért a kolónia természetesen váltsággal tartozik az öregúrnak; pénzük ugyan nincsen, de majd az ő területére fogják hajtani a vadakat. Értesítelek továbbá, hogy Alguye uraság fia, Harold megérkezett az udvaromba és nemes apródként a szolgálatomba állt; őt bíztam meg az esküvői előkészületek irányításával és az ünnepség megszervezésével. Egyelőre halálos rettegésben tölti a napjait, alig bírtam lebeszélni róla, hogy ne hajbókoljon gerinctelen féregként minden útjába tévedő tövistündének. Ha a véleményemet kérded, egy nyámnyila senkiházi; de megüzenheted az öregúrnak, hogy két esztendő alatt embert faragok belőle.

Szerető nénéd, Evoryn
Evoryn Carcosa 2010.06.20 12:08:47
William drágám,

megkaptam Ungurjántól a holmikat, amiket Normandiából küldtél. A pajzs varázserejű, de tündeszerzetek számára készült, nemigen lehet mit kezdeni vele. Elküldtem ajándékba Szarumarásnak, az ősi és jól bevált politika jegyében, hogy az ostort a mézesmadzaggal váltogassuk. A bőrtekercs már érdekesebb, bár gondban lennék, ha meg kellene határoznom a műfaját: az önéletrajz, a dicshimnusz és az üzleti könyvelés sajátos keveréke. Szóval ez a sámán, akit varázspárbajban legyőztél, valamiféle goblin népi hős volt, legalábbis a saját bevallása szerint, bár nekem inkább afféle titkos bevetésekre szakosodott zsoldosnak tűnik. Mindenesetre nem Harold Alguye volt az egyetlen, aki igénybe vette a szolgálatait; és elég rendhagyó stílusban ugyan, de az összes megbízatásáról lelkiismeretes naplót vezetett. Bizonyára számot tarthat az érdeklődésedre, hogy még Eu grófja is felhasználta őt egy bonyodalmas örökösödési hercehurca elsimításához. Az irománynak meglehetősen sokrétű a zsarolási potenciálja, úgyhogy fordítással és kommentárokkal ellátva továbbítottam Emmanuelnek, hogy kamatoztassa családunk javára. Téged pedig arra kérlek, légy szíves kis időre megszakítani normandiai nyaralásodat, hogy részt vehess gróf Malbaraine pénzügyminiszter esküvőjén. Tudom, hogy se tested, se lelked nem kívánja, de tartozol ezzel a családnak: a gróf áhítatos rajongással csügg rajtad, és most, hogy Talula DiVega férje lesz, nagy szükségünk van valakire, aki ellensúlyozni tudja nála a DiVegák rosszindulatú befolyását.

Csókol szerető nénéd,
Evoryn
Megjegyzés: A Carcosák nem légüres térben lebegnek, koruk társadalmának élő-lüktető szövedéke veszi körül őket, mely számtalan kibontakozási lehetőséget kínál számukra, ám egyben határt is szab féktelen becsvágyuknak. A saját szintjükön ezt a közeget azok az…..
Megjegyzés: Amikor elindítottuk a blogot, őszintén szólva eszünkbe sem jutott, hogy a közönségünk nem csupán passzív olvasója lesz a Carcosa-kampánynak, hanem aktívan is szeretne beleszólni; ezért némileg meglepett minket Borgg váratlan küldeménye, ám ez a meglepetés…..
            A normann örökség(Hangulatzenéért kattints ide.)Megjegyzés: Olvasóink már a blog indulásakor jelezték, hogy szívesen látnának egy Carcosa-családfát, amely segítene nekik eltájékozódni a sok karakter és a…..
„Félek, fázok, egyedül vagyok… Ölelj meg!”(Hangulatzenéért kattints ide.)A család üdvöskéje és a második nemzedék legfiatalabb tagja, Liliar két harmadfokú unokatestvér – Vanborden és Malerie Carcosa – nászából született. Ilyenformán mintegy…..
"Akarsz fogócskázni?"(Hangulatzenéért kattints ide) Ha sorra vesszük a családtagokat, Hellehild Carcosa több szempontból különleges eset. Először is, soha életében nem járt sem a régi, sem az új Carcosa-kastélyban, bár ezzel nem áll teljesen egyedül (például…..
Evoryn Carcosa 2010.05.25 09:06:11
Tisztelt uraim! Engedelmükkel, néhány pontban szeretném világosabbá tenni a helyzetet.

1) Szegény Ví csaknem két éve jött haza az Újvilágból, azóta a körünkben időzik, és - sajnos - meglehetősen sokat tud a család ügyeiről.

2) Ví megintésével egyetértek, bár a szigorát kissé túlzottnak tartom: ő egy szeleburdi leányzó, nem mindig gondolja meg, miket beszél. De hát az én drága Leonor unokanéném olyan, amilyen; és mint idősebb félnek, kétségtelen jogában áll fenyítéket alkalmazni. Viszont Ví eltűnése napokkal az ominózus eset után történt, addig az esti holdfény őt orvos nélkül is meggyógyította. Az arcán ugyan látszottak a nyomok, ám a teljesítőképességét ez a legkevésbé sem zavarta.

3) Amennyire Humungus privát beszámolójából kiveszem, Ví felderítő akció közben tűnt el, amelyre senki sem küldte őt; éppen ellenkezőleg, ő akart menni, hangsúlyosan egyedül, a többiek pedig csak igen vonakodva engedték el, mert tartottak attól, ami aztán végül be is következett.

4) Mintegy négyszáz esztendeje, mióta uralmuk alá hajtottak egy sor virágzó városlakó kultúrát, a Bardo-fennsíktól a régi muszlim kalifátuson keresztül a rusz fejedelemségekig, a tatároknak meglehetősen konkrét fogalmaik vannak a civilizációról. Persze igyekeznek úgy feltüntetni magukat, mintha sötét agyatlan vadállatok lennének; ugyanis minél több ellenségük hiszi el ezt róluk, annál jobban járnak ők. Nagyon ravasz népség, súlyos hiba lenne alábecsülni őket.

5) Csatlakozom Ungurján kuzinhoz: a mi családunkban nem szokás egymás ellen intrikálni. Éppen Leonornak pedig, számos kiváló tulajdonsága mellett, tehetsége sem lenne az ilyesmihez.
A Kapuőrök tudománya(Hangulatzenéért kattints ide.)Testvérem!A lények, akik nehézségeket okoznak neked, nem ismeretlenek előttem – gyakran felbukkannak a Kapuőrök emlékeiben. Mindenekelőtt egy nevet érdemes megjegyezned: Paimón, a Táncos. Bizonyos értelemben az ő…..
   „Nem érdekel, honnan jöttél és miért; én döntöm el, hová mész és mikor.” (Hangulatzenéért kattints ide) Kapuőrnek lenni hivatás: akárcsak a Krónikásét, ezt a posztot is minden nemzedékben betölti a család egyik sarja. A Krónikások többnyire még…..