Regisztráció Blogot indítok
Adatok
meroterem

0 bejegyzést írt és 19 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az audiokazetta felvirágzása jóval a kilencvenes évek előtt kezdődött. Valójában a Philips által kifejlesztett "Compact Casette", amit mi itthon kazettának ismerünk, 1963 óta létezik, de mivel a hatvanas évek a kilencvenes években érkezett el Magyarországra*(lásd lent), úgy gondolom, hogy erről a…..
Az elmúlt hetekben bírói tévedések sorozata borzolja a diósgyőri szurkolók idegeit. Persze a bíró mindig rossz, de amikor sorozatosan egy csapat kárára tévednek bizonyíthatóan, az már sok(k). Ha ilyen hajmeresztő hibákat vétenek ellenünk, azt már nem hagyhatjuk szó nélkül. De vajon így volt ez a…..
meroterem 2017.09.27 12:51:19
Egy nagyon fontos dátumot és mérkőzést kifelejtettél a felsorolásból. "1985. május 1.: DVTK – Bp. Honvéd 0-1 (0-1) – a kupaelődöntőt Diósgyőrben a Honvéd Divinyi játékvezető nagy segítségével nyerte meg, a sípos ember a piros-fehérek egy szabályosnak tűnő gólját nem adta meg, néhány 11-es gyanús esetet is elnézett a DVTK kárára. A meccsen a piros-fehérek a Veréb – Szlovák, Szűcs I., Görgei, Szemere – Oláh F., Kiss I., Menyhért – Lippai, Fükő, Balogh A. (edző: Bánkuti László) összeállításban szerepeltek" /www.boon.hu/a-dvtk-es-a-kupa-utoljara-81-ben-dontoztek/2530015/ Ott voltam a meccsen, és hosszú ideig várta a tömeg, hogy a jv. elhagyja az épületet. A rendőrök nem engedtek senkit sem a hátsó kijárathoz, így a salak kézilabdapályától egészen a számozott utcáknál lévő parkolóig állt a tömeg. Végül akkor mentünk csak el, amikor már sokan mondogatták, hogy egy rendőrautó csomagtartójában vitték el. A legenda szerint a vonaton elkapták a DVTK szurkolók.
A következő történet elé nehéz bármit is írni, hiszen az egész egy brit iskola és egy kislány, valamint az ő fülbevalója körül zajlik. Aztán képbe kerül a rendőrség is, míg végül lehet, hogy az egész a bíróságon köt ki...
meroterem 2016.09.09 12:05:13
A helyhatósági választások után szokás kiszínezni a térképet. Túlgyőzte magát a baloldal? Nosza, piroslott, sőt elpirult az ország, és a vörös tengerben alig látszott néhány sárga szigetecske. 2006 ősze óta sikert sikerre halmoz a Fidesz? Besárgult, esetleg narancsszínű…..
meroterem 2014.10.14 16:32:30
Érdemes megnézni, hogy mit is ír számszerűleg a Nemzeti Választási Iroda a független jelöltek sikerességéről:

valasztas.hu/hu/onkval2014/990/990_0_index.html

Ha az eredményeknél megnyitjátok az Egy kiválasztott szervezet eredményei-t, majd kikeresitek a független jelölt adatait, akkor látni fogjátok, hogy hány független jelölt nyert Magyarországon. (Legalábbis eszerint a statisztika szerint)
Ma már semmi sem szent, de régen sem volt az. Meglepő módon, mint az olyan ártatlan dolgokban mint egy gyermek mese is, megbújnak olyan jelenetek amik talán nem a gyerekeknek valóak. A királykisasszony jegyei Ebben az epizódban a furfangos szegény legény ráveszi a királykisasszonyt,…..
meroterem 2014.09.29 07:45:11
@Emmanuel Goldstein: Lehet, hogy csak én tanultam?
Népmese = Fonó = tollfosztás = kukoricamorzsolás
Amikor a falu népe összegyült az esti közös munkára, akkor "szájrul-szájra" terjedtek a mesék. És hát már akkor is sokminden foglalkoztatta a fiatalokat, és a kevésbé fiatalokat, a pajzán történetekkel pedig lehetett hódítani, behódolni.
Ha viszont kisebbek is jelen voltak, vagy egy-két erkölcsösebb személy, akkor lehetett becsomagolni, "virágnyelven" mesélni. Na ez a népmese!!!!
Subba Kis mitugrász 2014.05.14 08:16:00
 Nem volt képes karba tett kézzel nézni, hogy a nyílt utcán bántanak egy nőt, inkább beszállt ő is verekedni Azért nem volt fair a már földön fekvő fickót hátulról nyakon harapni!  ..
meroterem 2014.05.14 10:29:36
@ifj. Vezetéknyi Zászló: Nem értem miért vagy ezen felháborodva. Minden külsőség adott ahhoz, hogy nő legyen: Szőke, hosszú a haja, és rikító az öltözete. Igaz, hogy szerencsétlen olyan deszka, hogy a hátán lévő pattanás is előre tolná a mellkasát, de ez amúgy is csak másodlagos nemi jelleg. Valószínű a posztoló személyesen is ismeri, tehát nincs miért kételkedni benne, hogy ez NŐŐŐŐŐŐ!
Ma már nagyon sok újságíró van az országban, azonban végzettségük eltérő. Vannak, akik egyetemet végeztek, vannak olyanok is, akiknek nincs végzettségük, de olyanok is, akik a OKJ képzéseket választják. Mit nyújt az újságírói OKJ képzés? Az iskolákban olyan…..
A vaj és a margarin, a kávé és a tea, a zsír és az olaj örök háborújához hasonlatos konfliktus bontakozott ki mára a világítástechnikában is. A hagyományos izzót energiapazarlása miatt már leírhatjuk, de a LED-ek és a kompakt fénycsövek közti döntésben tapasztalataim…..
meroterem 2013.06.26 10:47:09
@álfirkász: Teljesen igaz a cikk azon része, mely szerint a hagyományos izzók a felvett teljesítményüknek a 93-95%-át hő előállítására használják. Ezt a tényt nem pár éve kezdtük tanítani, hanem már a 60-70-es évek tankönyvei is leírták.
A matematikai alapja az úgynevezett Joule-törvénnyel (Q=c*m*(T2-T1))írható le, mely alapján kiszámítható, hogy az izzó üvegfalának magas hőmérsékletét mekkora munkával/teljesítménnyel kell fűteni ahhoz, megégesse a kezedet. A kapott eredményt vond ki a bevezetett teljesítményből, és tényleg igaz lesz ez a 93-95% / 5-7% százalékos arány a hő javára a világítással szemben.
De aki úgy gondolja, hogy neki "gazdaságosabb" csak a világításra kifizetett 1000Ft villanyszámlából 930-950Ft-ot kidobni az ablakon, ám tegye.
 1998. május 20. A Juve ismét a döntőben, és megint nem sikerült győznie. ehelyett a Real Madrid 32 év után ismét hazavihette a BEK/BL serleget. A Juve Davids-szal és Inzaghival erősödött erre a szezonra (Zidane és Del Piero maradt), míg a Realban már ott volt Roberto Carlos,…..
GF elkövette azt a végzetes hibát, hogy beteg videokameráját nem a Pixmaniának, hanem tanácsukra egyenesen a Toshiba szervizébe küldte. Egyszer váratlanul kapott helyette futárral egy butább cserekészüléket papírok nélkül, amitől viszont már nem tud megszabadulni: Egy 2011…..
Sárdobáló Kiképzett bűnözők 2012.02.20 07:00:00
Rendszeresen visszatérő konzervatívnak tetsző nosztalgia az általános hadkötelezettség visszasírása. Mert azokban a régi, szép időkben minden férfi igazi férfi volt, bírta a kiképzést, rendet tanult, és ez még a lányoknak is tetszett. Persze mások máshogy emlékeznek: a…..
Subba Gerovahir! 2010.05.05 19:29:00
Aki játszott annó (vagy most) a legendás Mortal Kombattal, és megnézi ezt a videót a pályára berohanó, és sokkolóval leterített philadelphiai baseball-fanról, az érteni fogja a poént. Ideje összerakni a Playstationokat. (Köszi!) [ Download ] ..