Regisztráció Blogot indítok
Adatok
redbabsy

0 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egy Anyukának sajnos nagyon ritkán van lehetősége igazán magával foglalkoznia és a divatozás is sokszor háttérbe szorul, hiszen sokkal fontosabb a gyermekek körüli teendők ellátása – ami sokszor egész napos kemény munka. Azt gondolom, hogy nem szabad háttérbe szorítanunk a…..
redbabsy 2013.11.28 20:25:04
Aktuálisan megírtam a gyerekek délutáni időbeosztásának táblázatát, és a dolog már csak logisztikai szempontból sem egyszerű. Emlékszem, volt kollégáimmal készítettünk korábban nem egy műsort arról, hogy vajon túl vannak-e terhelve a gyerekek manapság a rengeteg…..
redbabsy 2013.10.09 08:47:58
Nekünk öt gyerekünk van - egy aprócska, két ovis és két alsó tagozatos diák. Fontosnak tartom a zenét és a sportolást. Szerencsére az iskolában mindkettőre lehetőség van. A legnagyobb gyerekem - fiú, 4.-es - két és fél éven át furulyázott, 1-3. osztályig focizott, úszott, most 4.-től vívni jár és judózik. Meglepve olvastam, hogy nem kaptak fegyvert víváson a gyerekek. Nálunk egy hónap után már megkapták a párbajtőrt és nagyon élvezi az edzést. Heti két judo és heti két vívása van. Neki még nincs öt tesiórája a suliban, de a 2. lányomnak már igen, ő a tanterv keretén belül korcsolyázni jár, a fiúk hokizni tanulnak. Emellett heti kétszer jár úszni különórában, de most a sulival is fog járni fél évet, akárcsak a 4. fiam. A lányom még jár modern táncórára is az iskolában napközi időben. Ami a költségeket illeti: a suliban semmiért nem fizetünk, mert 5 gyereket nevelünk, a vívásért, külön úszásért és judóért kell fizetni. A nagyobbik ovisom az idén kezdett el úszni, a kiscsoportos még nem űz semmilyen külön sportot, de neki még nem is kell. A suliban a nyelvet 3.-ban kezdték és még nem gondolom, hogy szüksége lenne a 4. osztályos fiamnak külön tanárra, jól veszi az akadályokat, az egyik legjobb angolos az osztályban, mondjuk ehhez az is kell, hogy itthon gyakorolunk velem...én nem vagyok nyelvtanár, de felsőfokon beszélem a nyelvet, szóval ez nem gond.
Ami nekem szembetűnő, hogy iszonyat nagy a tananyag, csomó olyan dolgot tanulnak, amire semmi szükség és el is felejti se perc alatt, viszont vannak olyan dolgok, amik hiányoznak és ha nem olvasna rengeteget - tényleg rengeteget - a fiam pl., akkor bizonyos tantárgyakkal többet kellene küzdeni.
Gyerekszoba Hamarosan Karácsony! 2010.10.15 12:35:00
Már csak kevesebb, mint hetvenet kell aludni, hogy ismét meggyújtsuk a gyertyákat a feldíszített fenyőfán, és élvezzük, hogy kicsit belassul az élet, csillognak a gyerekszemek. Addig azonban még rengeteg dolog vár ránk: akiknél szokás, el kell készíteni az adventi naptárat,…..