Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ghamvas

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
"Most a tüntetésen a szerencsésen születők voltak ott. Az a 92%, az összes otthon születettből, mert nálunk sincs rosszabb arány, mint bárhol másutt. Rengetegen voltak, azt néztem, te jóisten, ennyi gyerek született már otthon, szinte egy egész falu. Jelenlétükkel…..
ghamvas 2010.10.18 09:20:30
@yahoo12: Ez igaz, ezek szerint a mulasztásos törvényhozókkal kéne kezdeni, akik legalizálják a rablást, az abszolút igazságtalanságot, a lobbi érdekeket, akik lábbal tiporják az emberi jogokat, akik a tisztességes információhoz való jutást is megakadályozzák, akik milliók halálát okozzák mert lehetetlen állapotokat tartanak fenn az egészségügyben...stb.
Kivel kezdjük?
Azokkal, akik kétségbeesetten szólnak, emberek elpusztítjuk a világot, változtatni kéne, nézzük már meg hol a probléma. Nem 8 % élete forog kockán már rég , hanem az emberiség jövője, a te gyermekeid fognak belehalni és a te unokáid talán meg sem születhetnek.
Azok az emberek akiket itt néhányan szapultok, a legkisebb tisztelet és alázat nélkül,l a maguk szintjén ebből a szürreális idióta világból próbálnak menekülni, mert másra nem látnak esélyt, mert a felelőtlenül és átgondolatlanul köpködők miatt nem bíznak a társadalomban.
Sajnos egy csepp epe tönkre tud tenni egy hordó finom bort:(
Ezek az emberek megpróbálnak olyan közösségi létformákat, ahol a mai hibás motivációk helyett, valami újat élhetőt próbálnak megtalálni. Lehet hogy néha hibáznak a törvény szerint, de akkor nektek azért kéne síkraszállni, hogy méltányosan és gyorsan rendeződjenek a törvényi feltételek.
A szeretet és mások döntésének tisztelete, a vélemények szeretet teljes megvitatása alap emberi törvény.

Technikailag a kérdés mint feljebb valaki felvetette, sokféleképp rendezhető jól. Ezek az emberek ugyanúgy fizetik a tb, ezért nem nekik kéne plusz pénzért szülészeti mentőautót fenntartani. Egyébként is olcsóbb a kórházi ágyak fenntartásánál akár egy majdnem műtős mentőautót a szülés kezdetére oda rendelni, hátha kell. Ez is megoldás. Az hogy a kórházi statisztika rosszabb nem jelent semmit, mert ott szül minden olyan nő is, akinek előre lehet tudni, hogy súlyos komplikációi lesznek. Ők eleve nem is szülhetnek otthon, mert ki szűrik őket. ebben a kérdésben szakmai vitának kellet volna már folynia sok évvel ezelőtt aminek elmaradása törvénysértés.

Miért létkérdés hogy az otthonszülés lehetősége, tudása minden faluban alap szolgáltatás legyen? Hogy ezt az ősi tudást készség szinten tudjuk használni?
Mert azok az emlegetett törvényhozók pillanatok alatt csinálnak egy háborút a fejed felett (lásd bosznia), akkor hogy fogsz szülni, ha nem lesz benzin, ha nem mennek a generátorok, hogy jutsz kórházba. Az a csodás gépezet amiben ma hisztek nagyon gyenge lábakon áll.
De csak teljesen normálisan, ha valakinek hamarabb indul meg a szülése vidéken és nem ér ki a mentő és senki nincs a faluban aki értene a bábasághoz mit tegyen.

Elkalandoztam, ne haragudjatok. Higgyétek el, mindkét oldalon megfontolt emberek vannak, minden tehetségükkel a szép világon dolgoznak, ezért fontos hogy szeretettel gondoljatok egymásra, mert másképp nem lehet igazságos , etikus megoldásra jutni.
A hiba a rendszerben van, és ha az uszításoknak felültök a rendszer győzött az élet felett.