Regisztráció Blogot indítok
Adatok
peto777

0 bejegyzést írt és 119 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Apa születik Kreditrendszer 2011.08.17 22:03:06
Családos emberként minden itthonról való elmenetelhez krediteket kell gyűjteni. Ezek a kreditek szabadon beválthatóak férfiak esetén. A nőké korlátozottan beváltható, viszont szintlépésenként újabb, és újabb lehetőségeik vannak. Életszagú szerepjáték…..
peto777 2011.08.20 19:25:05
@IrishOak:
Kedves Kredit Alosztály!

Ezúton csókoltatom az összes nőegyletet, és pert fontolgatok diszkrimináció okán, mert soraiból süt a nő-sovinizmus.

1./ A feleségem őszi ruhatárának frissítésével már elő-krediteim vannak nagyszámban. És most üljön le! A tavaszi, nyári és téli ruhatárával is.

2./ A főzés ok., de talán mégis jobban járunk mindketten, ha eme opciót mégse én standardizálom, pláne 1 hónapig.

3./ Megyek a gyerekdokihoz, ebben hiba nincs.

4./ Gyermekétel, pempő előkóstolását vállalom. Az instrukció az anyatejre is vonatkozik? És az hány kredit/alkalom? És mi a számolás start időpontja?

5./ A gyermekélelmezés autentikus időrendi ismerete c. tantárgyat nulladik évfolyamként már felvettem, és vélelmezem, hogy képes leszek uv.nélkül is teljesíteni. Készülök a gólyatáborba is.

6./ A haverokkal motorcsónakázás egy felnőtt önkifejezési műfaj, csecsemőkorú egyed számára nem javallott, az anyja meg a gyorsulással egyenes arányban hangosodik, tehát ne keverjük össze az élvezeteket! Más a szépsége a családi utaknak, és más, amikor hasíthatok, amennyivel akarok.

7./ A haverjaim számára egy motorcsónakázás rendezvényen a feladatkiosztás nem tartozik semelyik nőegylet hatáskörébe. Javaslom meg se próbálni.

Szíveskedjenek szakmai ellenőrzés és standardizálás után a krediteimet közölni, mert olyan nincs, hogy nincsenek.

"Ne szívassatok" jelige
peto777 2011.08.22 14:00:37
@IrishOak: Ez jó játék volt... :)
Édesanyáddal kicsit más világban létezünk most, és ez a rendszeres esti beszélgetéseink alkalmával látszik igazán.  Este nyolc körül lefektetünk, a fél nyolcas fürdetés lassan háromnegyed nyolcra csúszik, de néha nyolc óra is van, amikor víz ér. Aztán szopizol a…..
Ma este fürdetés előtt a kezemben tartottalak, anya mod - innen nem tudom tovább írni, mert anyád piszkál. Ülök a székben, behúzódva a sarokba, anyád rámfekszik, félig a levegőben, félig a kanapé szélén lóg, hogy elérje azt a furit a fejemen, amit csak nagyítóval lehet…..
peto777 2011.08.10 13:37:24
@IrishOak:
Csak tudnám, mit élvezkedtek annyira ezen... :) Talán házastársi kötelességnek tartjátok a bőrgyógyászatot? :)
peto777 2011.08.12 16:02:57
@IrishOak:
Hogy kitisztítjátok a pasi ruháit meg a tányérját, és partiképesre nyomkodjátok az arcát, ezek nem szerepelnek a nők fejlődéslélektanában. Lehet, hogy ez a késztetésetek a "100 majom elmélete" szerint terjed köztetek. :))))) Tudod, a banánpucolós sztori...
peto777 2011.08.12 20:34:15
@IrishOak:
Sorry, rosszul emlékeztem, a krumpli volt előbb, utána jött a banánkibontás.

Bryan, a nők be vannak zsongva, hogy fél óra múlva csillaghullás, kívánni kell közben, amit szeretnél. Megnéztem, a neten is ez van, cuccolok is kifelé, ott jót lehet sörözni egy szivarral. :)
Apa születik SÚLYos helyzet 2011.08.04 13:09:18
Rövid bejegyzés lesz. Tegnap sétáltunk az utcán, (a környéken alig van már járda, ahol ne jártunk volna) és szembe jött egy nő, karján a gyerekével. Eddig abban bíztam, hogy C megnyugodott, és rájön lassan, hogy igenis jól fejlődik a lányunk, de sajnos…..
peto777 2011.08.05 16:00:11
@IrishOak:
A WHO-nak van fejlődéstáblázata, de azt is mondják, hogy egészséges gyereknél a 6 hónap, az 1 év és a 2 év a mérce, akkor viszonyítsunk az előző időponthoz.
Szerintem közben az értelmi fejlődést figyelni fontos, azt meg kifejezi a mozgása, hogy hogyan reagál, stb. Hiszen hospitalizáció alatt is esznek létfenntartási ösztönből, híznak is, mégis apatikusak, és bizonyos funkciókban lemaradnak a szerető családban élő gyerekektől.

Ezért is ellenzem a korai bölcsődét, ha esetleg nőket a karrierjében korlátozni akarónak tűnnék. Legalább 2 éves koráig olyan anyával kellene lennie minden gyereknek, aki szeret vele lenni, nem nyűg neki, mert az önbizalmát, énképét alapozza meg ekkor, és ahhoz kell a jó anyai kötődés.

Hogy jó apa leszek-e, hát remélem. A sok biológiai ismeret nem garancia semmire, para esetén több ötletem lesz. :)
peto777 2011.08.05 19:20:00
@IrishOak:
Amikor még a kórházakban elkülönítették az újszülötteket, ott volt divat az éjszakai teáztatás, hogy csend legyen, a saját szememmel láttam. Volt ott lefejt tej is, csak azt melegen tartani veszélyes volt, a teát meg nem (megkérdeztem), a nővérek ülve relaxáltak, amit zavart a gyereksírás. Ha az újszülöttek a teával kibírták éjjel 6-8 órán át, akkor frankón elveszi az étvágyat.

Nem tudom, melyik pénzéhes marketinges találta ki, hogy 2 ezer év után hirtelen elkezdtek a csecsemők vízre szomjazni, ha eddig nem. És mivel tudták beetetni a gyerekorvosokat, hogy jó az, ha a víz nullkalóriával telíti a gyomrot, meg közömbösíti a gyomorsavat, tehát elveszi az étvágyat, miközben folyton a súlygyarapodáson aggódnak.

A következő a light babakóla lesz, rózsaszín és kék üvegben.

Bryan készülj, embergyerek nem nőhet fel babakóla nélkül. :) Wazze, ha igazam lesz, az sokba fog nekünk kerülni. :)
peto777 2011.08.07 19:47:32
@IrishOak:
Egy kémikus barátommal szoktunk ezt-azt méregetni, én akarok tudni valamit, neki meg van otthon cucca hozzá. :)
A kólának pont annyi a savtartalma, mint a gyomorsavnak, ha a lefolyód eldugult, feloldja, ha meg sok nehezet eszel, akkor gyógyszer. Grillezéskor nálunk kemény kólafogyás van, és néha izgága vagyok, de a többi nem jellemző 2 éves korom óta se. :)
Apa születik Ortopédia 2011.07.23 13:20:00
Azt mondta a gyerekorvos, hogy vigyük el a babát ortopédiára. Igaz, hogy jártunk már az Istenhegyi klinikán is, ahol az ultrahang után kiderült, egészséges a gyerek, (bár a veséjében lévő víz továbbra is aggaszt, augusztusban megyünk újra ellenőrzésre) nem kötött a csípője,…..
peto777 2011.08.05 16:27:47
@IrishOak:
Azért is jó korán tisztázni, hogy kell-e a jobbra nézéssel foglalkozni, hogy ha igen, akkor ne alakuljanak ki téves beidegződések, amiket később tovább tart korrigálni.
A diagnózis, hogy "jobbra néz, és ez baj" komolytalan, min. meg kéne mondani, hogy pontosan hova vigyék a gyereket, és mit feltételez a reumatológus. A csecsemőgyógyászatban új specifikációk is vannak, ahogy finomodnak a módszerek, ne a laikus szülő keresgéljen már, hogy kinek mi szakterülete. Ha a Bethesda tényleg jó, ott legalább minden van.
Csinálj gyereket, énekli az Anima Sound System. Csinálj. De készülj fel arra, hogy magadon segíts, mert az ország és aktuális kormányzata csak hátráltatni fog. Baromira családközpontú államunk van, papíron. Alapértéke a család, addig, amíg az szavazókat hoz. Hogy utána…..
peto777 2011.07.20 18:45:25
peto777 2011.07.22 23:38:58
@Bryan Beersworth: Te így látod, én meg másképp. Nekem az a kreténség, hogy mennyire kilátástalan a fiatalok jövője, ha nincs semmi hátszelük.
Valahogy kimaradt az új alkotmányból, hogy "amikor szar a helyzet, akkor nem új autókat veszünk, és kurvasok lóvés melókat adunk egymásnak, hanem az állampolgárok érdekében okosakat találunk ki, és gondolunk a jövőre is".
Ugyanis a mi gyerekeinkre számítanak, mint leendő munkaerőre.
Itt a jó idő, még két napig itthon vagyok, már autónk is van, és nagyon unjuk már a ház melletti parkot. Programot terveznék, de eléggé tanácstalan vagyok.  Lili nem szeret itthon lenni, ebédig elvan a szőnyegen, de utána szórakozásra vágyik. Általában betesszük a…..
peto777 2011.06.12 09:31:32
Felhívtam egy nagy túrázót, ők merre járnak egy össze-vissza forgó babakocsival, és ezt mondta: kirandulababa.turistautak.hu/turak.html

Egy szép helyet én is tudok, ahol jó a levegő, gyalog pár perc séta a Duna, és jó a járda. Bár nem kajálóst kértél, én jó görög kajákat enni jártam oda nem sok pénzért, meg Mythos sört vinni haza: Gyradiko taverna, Királyok útja - Pünkösdfürdő u.sarok. Remélem, még megvan. :) Délben iszonyú sokan vannak, délután már jó. Van közel egy másik kajálda is, sokan össze is tévesztik őket, mert gyros ott is van, de nekem az nem jött be.
peto777 2011.07.20 12:48:12
A jövő szombaton, a Kopaszi gáton lesz ez a sokminden: azert-is-suzuki.hu/static/pdf/AIS_beach_program_korai.pdf
Kimennék, ha itthon lennék akkor, és a kókuszdió elkapó versenyt meg is nyerném. :)
Ma Keszthelyre megyünk, esetleg Tihanyba, egy óra múlva indulunk, de anyád már siettet.Ülök a kanapén, a terasz ablakán keresztül látom a Balatont, te a puha szőnyegeden fekszel a nappaliban. Napok óta felkelsz hajnali ötkor, és vigyorogsz teli szájjal, mint aki kialudta magát.…..
peto777 2011.07.14 07:05:56
Szuper, hogy Lili alszik, összeteheted a két kezed. :) Ha egyszer majd mégse: www.youtube.com/watch?v=nCaVO4Zx8jc&feature=related

Tehát olyan gyerekágyat kell majd venni, amibe apa is belefér... vagy inkább csináltatni egy kerítéssel körbevett nagy ágyat, mert én egy kispolskiban megmozdulni se tudok... :)
Apád nem Vörösmarty, hogy könyvtárban gondolkodjon, ezért nekem csak a sarki szék jut a konyhában, mert a kedvenc kocsmám kedvenc asztalát hónapok óta nem láttam. Mindenki ijesztget, lányom. Sokszor leírtam már neked - mert attól függetlenül, hogy néhány tucatnyi ember…..
peto777 2011.07.06 19:58:32
@IrishOak: A sorrento vétel önmagában nem zárja ki, hogy vegyen neked egy piros dömpert. :) Csak ne mászkálj vele sokat (és Bryan se) a budai rakparton, mert rámtör a frász, ha mellémálltok a lámpánál. :)
peto777 2011.07.08 17:15:18
@Bryan Beersworth: @IrishOak:
Aztán vigyázzatok az erős autókkal. :))
www.youtube.com/watch?v=YOz-huHIRC0&feature=share
peto777 2011.07.11 17:04:41
@IrishOak: Ez az "autót kihúzni" doboz, és vigyáztak, hogy ne érjenek hozzá semmi más dobozhoz. :)
Próbálom érteni, és megérteni miért, de nem mindig sikerül, ráadásul mikor hozzám nem úgy szól, ahogy azt elvárnám, szó nélkül sem hagyom. Mozgó boxzsák pedig nem leszek.  Értem én, hogy nekünk támogatni kell a nőket. Tűrni, mikor menstruáció előtt, után,…..
Apa születik A légzésfigyelő 2011.06.26 11:19:19
A gyerekvállalás kötelező eszköze, kötelezővé tenném. Ha nem tudsz ennyit szánni a gyereked biztonságára, szerintem felelőtlen vagy, és inkább bele se vágj ebbe az egészbe. Nézzük a számokat: tavaly 90350 újszülött jött világra Magyaroszágon. Tízezerből három-öt…..
peto777 2011.07.06 19:50:49
@IrishOak: Huh, örülök, hogy jól vagy, végigolvastam... Már hiányoztál, de mivel a praxison se voltál, azt hittem, utazol. Több blogot nem figyelek rendszeresen, máshol nem hiányoltalak. :)

Igen, ezeket már én is összekutattam, van pár orvos barátom, köztük gyerekorvos is, plusz nagy infógyűjtő vagyok abban, ami érdekel. Ennek ellenére lesz légzésfigyelőnk, és nem fogunk tőle belazulni. :) A gyerekágy is addig lesz a mienk mellett, amíg jónak látjuk, eleinte szó se lehet külön szobáról. Szerintem a legfontosabb, hogy a szülő tegyen meg mindent, amit ő fontosnak tart, akkor is, ha mások lazábbak vagy épp szigorúbbak.

Nem okoztál csalódást, csak kissé fatalista volt az a mondatod, én meg nem vagyok az. :) Egy légzésleállásból abban a helyzetben még nem lehet megállapítani (csak utólag), hogy ez genetikus, és így is, úgy is leállna, vagy pedig tegyünk érte valamit - én erre szavazok, meg kell próbálni, és ehhez megtanulni mindent, amit lehet. Felnőttet tudok újraéleszteni, csecsemőt is fogok tudni hamarosan.
Tudom, hogy évezredek alatt hányan éltek mindezek tudása nélkül, megkaptam már ezt is, de mondtam, hogy ő meg menjen a selyemútra tevegelni évekig a 40 fokban, mert úgy is élnek sokan, ne a luxus mercijében terpeszkedjen, este meg a tévéje előtt, aztán erre ittunk egy sört, nem lett harag. :)

Jobbulást, és sok ilyen jófej orvost még... :) Amúgy meg hogy főorvos egy 30-as? Annak vannak kritériumai, amik teljesítéséhez több idő kell.
peto777 2011.07.07 23:42:35
@IrishOak: Ezt a cipőfüggés elméletet elmondom az anyósomnak is, aki biztos fellélegzett, hogy azt már én finanszírozom. :)) Pedig ő nem is számoltatta a kromoszómákat. "Csakis biokaja" veszély nálunk nincs, a gyrosomban hülyén is nézne ki a répa, mégha bio is...
30-as főorvos meg úgy lehet sztem valaki, ha eltekintenek a tudományos publikációktól, meg állati nagy a szükség. :)
peto777 2011.07.08 17:13:02
@IrishOak: Azt kéne még megtudnom, hogy a cipőmánia genetikus-e, mert akkor kell egy harmadik állást is találnom. :)) Bár a kettővel is úgy van szabadidőm, hogy a feleségem segít anyagot gyűjteni, aztán én gatyába rázom (az anyagot).
És igen, mindig van hozzá indok, hogy ez a cipő pont miért kell azonnal és feltétlenül, mondtam is, hogy annyira utálok shoppingolni, hogy már csak a végeredményt kérem láttatni. :) De egy szavam se lehet, nekem is van mániám, ami nélkül tudnék élni, csak épp minek?

Képzeld, pár éve olvastam, hogy megtalálták a cipőpucolás génjét! A fetisizmus nagyobb gáz, mint ha nem pucolok cipőt, szóval szerintem azt is megtalálják, ha eddig még nem.

Addig maszekolgatunk itt, hogy együtt leszünk kitiltva, meglásd. :))
Két hétig lesztek anyával a Balaton partján, ebből egy hétig én is ott leszek, a második héten már dolgozni fogok, és egyedül tartom a frontot itthon - van egy sejtésem, hogy kevesebbet fogok aludni, mintha veletek lennék.  Olyan nincs, hogy ingyen nyaralás. Hiába olyan…..
peto777 2011.07.06 07:56:40
@greentara: Az okokról itt egy jó kis video, csak szólok előre, hogy humorista, de nagy okosságokat mond. :) www.youtube.com/watch?v=K9yXyy5FNRM&feature=player_embedded
A "semmi doboz" sokszor megmenti az emberiséget a kihalástól.
peto777 2011.07.08 17:10:02
@IrishOak: A semmi doboz a No1. ! A „nincsenek életjelei, mégis él” életmentő dolog, a likvidálása válóok lenne. Gyakorlás nélkül, elsőre tudtam produkálni, és ebből a videóból tudtam beazonosítani, addig bambulásnak hívtam. Foci helyett nekem autók, és a sör ma már mértékkel. :))

A sör kiskátéja egyébként ez: pctrs.network.hu/clubpicture/4/1/4/_/i_love_beer_414929_64693.jpg
Van néhány kép köztük, amit én sose tettem, de nem nevezem meg őket, mert az új kommentelős törvényt még nem olvastam, és nem akarok bűnözni. De, ezt szabad biztos: kövér nőket sose láttam soványnak, ha söröztem.
Mint arról apád beszámolt, nyaralni megyünk. Szerinte a világ összes pénzét el tudnám költeni, de ki nem?! A pénz költése a nememből adódik. Ennek fényében azt is tudni kell, hogy az indulás menedzselése az én feladatom, megfűszerezve azzal a nem kis logisztikai feladattal,…..
peto777 2011.07.06 20:39:05
Meg fogunk kereszteltetni, lányom, de ezt egyelőre sajnos csak mi akarjuk, a papok nem igazán mutatnak erre hajlandóságot. A másodiknál próbálkozunk már, de nem veszik fel a telefont, nem lehet megtalálni őket, és a Biblia sem ír arról, mennyi idő után kell válaszolni egy…..
366 nappal ezelőtt olvastam egy cikket arról, hogy fogy a magyar, este már az első gyerekcsináló alkalom után ültünk a Pastramiban, és néztük a foci vb-t. Rövid visszatekintő következik. Aznap reggel nem úgy keltem, hogy gyereket csinálok. Érlelődött már a gondolat, ezt…..
peto777 2011.07.04 19:33:47
@Risooth: A feldolgoznivaló mennyiségét nagyban determinálja az, hogy milyen lesz Bryan-ék kapcsolata Lilivel, és azt nem tudom elképzelni, hogy autoriter vagy távolságtartó szülők lesznek.
Hanem szerintem Lili belenő abba, hogy nincsenek tabuk, beszélni fognak a korának megfelelő módon ilyenekről is. Akkor túl nagy sokk nem fogja érni felnőttként az apja blogját olvasva se. :) Részleteket nem fog kérni, a gyerekeknek furcsa arra gondolni, hogy a szüleik szexelnek, mégha tudják is.
Asszem IrishOak írta régen: "Kezdd úgy, ahogy folytatni szeretnéd!" Ez nagy igazság e témában is...
Mulatságos beszélgetéseket folytatunk esténként. Én mondom a magamét, anyád is, de a kettő egyáltalán nincs összhangban egymással.  Fontosnak tartom, hogy beszélgessek vele. A dolog nem tűnik nehéznek, de mégis az. Nem szükséges más, mint naponta minimum fél óra…..
peto777 2011.06.27 14:53:03
Hát ha egyszer full kitölti a gyerek a feleséged napjait... Gondolom, most még örül, ha utoléri magát, nemhogy a te dolgaidra is figyeljen.

Itt egy 20 gyerekes család, én ezt az életet nem tudom elképzelni se magamnak, de a cikk érdekes:
www.szabadsag.ro/szabadsag/servlet/szabadsag/template/article,PArticleScreen.vm/id/51719

Megnéztem az Apaképző c.reality-ből 1 részt, és fel fogom venni, mert persze munkaidőben adják:
www.port.hu/apakepzo_dad_camp/pls/fi/films.film_page?i_film_id=115326
Már nyolcadikban kellene tartani ilyen órákat, hogy milyen felelősség egy gyerek, akkor talán valami elkezdene a srácok fejében megragadni. Mondjuk, én semmit nem csináltam volna másképp, gyerekem sincs abból az időből (remélem), de lehet, ez csak szerencse. :)
Borzalmasan fáradt, táskás a szeme, kialvatlan, arra vágyik, hogy elmehessen valahová nélküled úgy, hogy ne kelljen hazajönnie szoptatni, hogy felelősség nélkül csinálhasson valamit, ami megnyugtatja.  Gondolj bele, tizenegy hónapja étkezik felelősen, nem iszik alkoholt,…..
peto777 2011.06.17 16:30:45
@VaTi: Könnyebb átvészelni ezt az időszakot, ha a nő lát magán pozitív változást is, tehát ok, ha valaki a szülés után fogyni szeretne. Amit én nagyon nem szeretek az az, amikor bármi áron, meg minél gyorsabban, pl.Rubint Réka nekem inkább egy nőférfi, mint szupernő, bár ezzel megint kilógok a sorból.

Az1 év békénhagyás reális, a női test visszaalakulásához idő kell. De ha a feleségem tesz érte, meg nem eszi ki a hűtőt titokban, akkor nincs jogom felróni, ha a szülés miatt megváltozott, én se vagyok már olyan, mint mikor megismert.

Az igénytelenség miatti szétesés már más. Ha nincs egészségügyi oka, csak a nemtörődömség, arra nincs mentség, akkor jó pár nagy levegőt vennék, mielőtt megszólalnék, ha közölné, ő már így marad örökre, mert "meganyásodott". Elsőre vennék posztópapucsot meg egy kinyúlt melegítőt, és némán ülnék naphosszat a tévé előtt 2 sörrel. :) Attól jól megijedne, mert a mondatból eddig csak a 2 sört ismeri.
Apa születik Nagyszülő(k) 2011.06.13 22:36:16
Lányom, hetek óta tépelődöm, hogy megírjam-e ezt a bejegyzést. Nem vagyok biztos benne, hogy tudnod kell erről, de annyira átitatja a mindennapjainkat, hogy írnom kell róla.  Édesanyád anyukája tavaly elhunyt. Egy kegyetlen betegség gyűrte le gyorsan, már azt sem tudhatta…..
peto777 2011.06.14 20:21:49
@c_url: Az általánosságokkal való vígasztalás még sose gyógyította meg senkiben azoknak a hiányát, amiket a szülőktől kellett volna megkapnia. Azok a hiányok nem bepótolhatók, de valóban példaként funkcionálnak, hogy milyen NE legyen valaki.
Az meg, hogy "apám szeretett a maga módján", meg "mennyi mindenre megtanított, bár egyre se emlékszem", valójában ezt jelenti: majd belehaltam, hogy nem volt igazi apám, csak ott volt a lakásban, de betanultam anyámtól (akárkitől) ezeket a mantrákat, hogy valahogy túléljem a hiányát. A gyerekek nagyon ügyesen alkalmazkodnak, ha a túlélésről van szó.

Ha már Robin Williams-et említed: a Holt költők társasága c. filmje nekem példa alakítása, olyan apa akarok lenni, amilyen tanár ő abban.
peto777 2011.06.15 08:29:49
@c_url: Nem is kell senkit "csak rossz"-nak ítélni, viszont a "szeressünk mindenkit, mert mindenki jó" klisé az a fej homokba dugása addig, amíg van mögötte fájdalom az apáddal kapcsolatban. De ha elfogadtad, az szuper. :) Én itt csak hangosan gondolkodom.
peto777 2011.06.16 20:56:49
@c_url: Ha már így kimondtad... szerintem maradtak, mert akkor szoktak az emberek általánosan megfogalmazott megnyugtató mondatokkal beszélni róla.
Tízezer forint öt alkalom, egy foglalkozás fél óra, és a nő közli: a második kurzusban apukákra igazából már nincs is szükség. Anyádat. Barátaink szerint időben jelentkezni kell, megtettük. Három hetes a gyerek, de mi már telefonáltunk. A nő kérdi, hány kilós a…..
peto777 2011.05.10 08:27:28
@kakaosbogre:
Már a reptéri váróban ülünk, mondjuk azt sose értettem, miért kell ennyivel hamarabb becsekkolni, de elvagyunk itt a mobilnettel, aztán egyszer majd csak odaérünk. A gépen is lesz net, legalább behozzuk az elmaradásunkat. Hosszú utakon én tornázni is szoktam, van, aki kiröhög (de nem érdekel), mások meg tornáznak velem, és ők jobb állapotban érkeznek meg...

@IrishOak:
Jól mondod, az esküvőn remegett a lábam, mikor megláttam jönni a gyönyörű feleségem. De a torkom is elszorult attól, amilyen földöntúli ragyogással nézett rám. Azt mondja, azért, mert én is őrá. :)
Aznap csak az anyósom 1 mondata zavart meg egy pillanatra: látom, nem fog unatkozni melletted a lányom. Nem kérdeztem, hogy ez dicséret-e vagy nem, kétesélyes dolgokat jobb nem firtatni. Máskor azt mondta rólam: rendes fiú, csak kicsit alternatív. De ők meg hippiskedtek fiatalkorukban, világbéke meg ilyenek, nem aggódom túlzottan.

Vízbenszülésben még nem vagyok jól kiművelve, csak van egy filmünk a kórháztól: az apa is a vízben ül, hol tartja anyát, hol mást segít neki, az anya meg háttal nekidől.
Mondom a feleségemnek, hogy most annyi időnk lesz, víz is lesz bőven, kipróbálhatnánk ezt, de csak nevet (rajtam), hogy nehogymár szülés szimulátorosat játsszunk a nászutunkon. Van több ilyen zseniális ötleted?
Nincs, de majd kérek telefonos segítséget.

Hagyományos szülésen voltam már, kilométereket nőttek a szememben a nők, és az, hogy az elájult apát életre kellett keltenem, mert mindenki a megszületett babával volt elfoglalva (nem lélegzett), nem csökkentette az apák iránti tiszteletemet sem. Szerintem az apának is az ijedtség tett be, nem a szülés.
peto777 2011.06.02 08:01:29
@IrishOak: Kösz a sok jótanácsot, olvastam előre, még ha csak most írok is. :) A jóga-kifejtésed különösen tetszett, egy szofisztika vizsgán nagy sikered lenne. :)
Érdekes jógázni 90 %-os páratartalomban, oxigén meg nincs. Szép halál, de én még jógáznék párat, pláne, hogy fogy a magyar. Tapasztalatokról -kérésedre- mélyen hallgatok.
peto777 2011.06.14 14:34:32
@Bryan Beersworth: Ki fogsz röhögni, de a film közben jegyzeteltem, mert felhozott olyan kérdéseket, amikre addig nem is gondoltunk. Így kibírtam, utána meg megbeszéltük, és az már jó volt.
Férfinek semmi keresnivalója asszony helyett a gyerek mellett, ez a nő feladata, kötelessége, és felelőssége is egyben, bármit is mondjanak az idióta feministák. Egy családban mindenkinek megvan a maga feladata, de a férfié nem az, hogy munkaidőben pelenkát cseréljen. A…..
peto777 2011.06.10 16:24:56
@Tjerk: Egyetértek.

@IrishOak: Én meg Hesse Sziddhártájáról beszéltem. :) Sok fiatal muszlim nem él a többnejűséggel. Fel kell mutatni előzetesen, hogy senki semmiben nem fog hiányt szenvedni, úgyhogy vagy baromi gazdagnak kell születni, vagy felkötni a gatyát, és hajtani. :)

@kakaosbogre: Az nem csupán egy helyrajzi kérdés, hogy az anya hol tartózkodik a gyerekhez képest, hanem pont a személyiség is belejátszik a döntésbe.
Pár éve a magyar tőzsde akkori főnöke nő volt (most nem tudom, ki). Úgy szült, hogy előre eldöntötték, hogy pár hónap után a nő anyja lesz a picivel, merthogy az ő karrierjük nem törhet meg, és különben is ők is bölcsődében nőttek fel.
Az ilyen az nem pénz vagy gyes-szindróma, hanem szimplán hülye személyiség kérdése, inkább játékbaba kéne neki, az elvan a polcon is. De női példakép lett az újságokban, nekem ez a horror kategória.

Az utolsó mondatodat szó szerint én is így gondolom.
peto777 2011.06.10 20:23:23
@kakaosbogre: Ok, de a véleményem maradt.
A saját példádhoz: Olvastad Chapman és Campbell Gyerekekre hangolva c.könyvét? Még anyukádat is érdekelheti, mint tanárt.
peto777 2011.06.10 21:23:09
@kakaosbogre: Szuper, ha azzal is foglalkozol, hogy "helyre rakd magad". Ahhoz jó még az Este c. amerikai film is. Volt, aki szerint unalmas, de szülő-terápiának kitűnő, ha zavartalanul végignézed (gyerek nélkül), és nem vársz tőle akciójeleneteket. :) Bár mintha egyet lőnének benne...rég láttam.
Apa születik Napi C #2 2011.06.09 20:09:00
Apa nézte magát, és a fájós szemét a tükörben, mikor megjelent anya, és benyögött egy olyat, amin egész nap nevettem.   Apa a héten autóval jött haza, lehúzta az ablakot, és másnap reggelre árpája lett. Viszket, könnyezek, orvosnál is voltam vele, kaptam egy…..
Az előző rész tartalmából: Anya és apa vesz egy babakocsit, ami rossz. Az üzlet nem akarja visszavenni. Anya újat akar, apa nem, mert fogához veri a garast. A felek nem egyeznek. A következő izgalmas részben vidékre látogatunk. Vagy nem.  Ott hagytam abba, hogy ígértem…..
peto777 2011.06.09 19:07:52
@kakaosbogre:
Mondtam, hogy inkább elvinném a kiscsajt motorozni, de leszavaztak, pedig van hordozókendőjük, meg hideg se volt.
Nászút megvolt, minden ok. Amikre meg azt hittem, a nyarunk rámegy, már szépen alakulnak.
Tehetetlen vagyok, felidegesítem magam, ezt érzi a gyerek, és a feleségem is, én pedig már azon dühítem magam, hogy megint ideges vagyok. Ördögi kör, de ma legalább ki tudtam mászni belőle.A gyerekvállalásban az a szopás, hogy nem marad időd magadra. Én szeretek magamban lenni,…..
Ma este - szokás szerint - elaludtál időben, így anyával két órát ültünk a konyhában, és beszéltettünk. Ekkor apa megvallotta élete párjának, hogy milyennek látja most az életét. Aztán bejött, és megnézte az élet sötét oldalát. Jót tett neki. Apa vidéken nőtt fel,…..