Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Porter

0 bejegyzést írt és 36 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Van ebben a témában szufla, csak ez az ország nem lélegzik – de erről később.Az előző postban tárgyalt problémát – vagyis hogy az interneten pedofilok vadásznak kislányokra és kisfiúkra – Amerikában teljesen magától értetődő módszerrel kezelik. Igen,…..
w Szavazz a katolikusokra! 2006.11.30 12:00:00
A vatikáni szerződésről nem ez az első, és sajnos nem is az utolsó cikk. Gyurcsány nem egy Zapatero, és nem is tanul tőle.Gyurcsány és Hiller két gyáva nyúl. Beszartak a papoktól megint...
Futrinka utca, Mazsola, Kukori és Kotkoda, Mézga Géza – a hatvanas-hetvenes évek népszerű műsorai a Magyar Televízióban. Ám a Futrinka és a Mazsola tulajdonképpen tévére alkalmazott bábszínház volt. Az 1971-ben útjára induló Kukori sorozat volt az első, kimondottan a…..
comment:com Szex és tarsoly 2006.08.16 08:00:00
A szélsőjobbos műsorok, újságok mindig ugyanolyanok, kesergés, sirám, nyavalygás, meg ökölrázás, magát az ideológát pedig egy Commodore 64 magától megírja öt perc alatt. Egyébként most hülyeséget mondtam, mert ha gép írná, akkor lenne benne logika.  A Magyar…..
Porter 2006.08.24 12:35:43
A médiatémához:

Mike, TH tényleg kialakult a közös álláspontunk a média szerepét, helyzetét, felelősségét illetően. Kíváncsi vagyok, tudnánk e közösen lehetséges is megoldást találni rá. A kérdés szerintem az, hogy a baloldai/liberális és jobbközép/konzervatív értelmiség tudna e együtt nyomást gyakorolni fenti helyzet megváltoztatásáért.

Dexion! Hogy lehet egy lapon említeni Trianont és a 2. vh.-t lezáró békét olyan területek elvesztésével, amelyek igazából, tartósan sohasem tartoztak az adott államhoz? pl. Románia: Bukovina, Besszarábia. Vagy "Bulgária: háború alatt szerzett görög és jugo területek elveszítése". Itt a háború előtti állapotot állították vissza. Óriási veszteség... Gyarmatok visszaadása? Ilyen hasonlattal már próbálkozott ebben a topicban egy hozzászóló, ő Anglia- India példát hozott fel. Olvasd el szerintem a korábbi törikönyveket is, egyikben sem találsz olyat, hogy a Felvidék, a Vajdaság, vagy Erdély magyar gyarmat lett volna bármikor. A pénzben fizetendő jóvátételek pedig szerintem említésre sem méltóak itt...

Egyébként szerintem a háborúkat lezáró békék eredményét a mai napon kell nézni: ha így teszünk, látni fogjuk, hogy tényleg csak Magyarország veszített a háborúkon. Lásd: pl. Németország ma.

Beszélhetnénk még arról is, hogy Magyarország a II. vh.-ban miért állt a "rossz oldalra". Hát biztos nem azért, mert a magyarok mind nácik, fasiszták. Sokkal inkább azért, mert Németország, vagy ha úgy tetszik, Hitler ígérte egyedül Trianon revízióját, ami akkor a magyar társadalom szinte egészének (jogos) igénye volt. Ennek egyébként eleget is tett: az erről szóló bécsi döntéseket a nagyhatalmak ÖNKÉNT alá is írták. (Ez persze korántsem javítja Hitler történelemben játszott szerepét, csupán mint tényt említettem.)

A diplomáciánk pedig tényleg siralmas volt...
Porter 2006.08.24 14:20:59
Dexion, az, hogy ez nem játék, az nem vita tárgya. A háború veszteseinek megbüntetése is évezredes szokás, elfogadott. Az, amit Magyarországgal tettek szonban Európában egyedülálló. Az ország területének 2/3-át csatolták el, ráadásul -a szintén vesztes- Ausztria is kapott belőle. Emellett (és talán ez a nagyobb baj) több milló magyar (értsd itt: magát magyarnak valló, magyarul beszélő) ember szorult a határokon túlra. Na, ezért nem igaz az, hogy aktualitását vesztette volna a téma. Hogy mennyire nem, azt olvashatjuk nap mint nap szlovákiai, szerbia események kapcsán. De - ahogy TH is írta-, ha végigolvasod a topic hozzászólásait, mi nem a revizióért harcolunk itt :-), hanem a párbeszéd szükségességét hangsúlyozzuk. (És lám, még ha kicsiben is, meg is kezdődött. :-))

TH, igazából nincs kiforrott ötletem médiaügyben. Nyomásgyakorlás alatt azt értem, hogy az értelmiségiek balról-jobbról KÖZÖSEN lépnének fel a nemkívánatos jelenségek ellen. Esetleg írásos formában (pl. nyílt levél) fordulnának a politikusokhoz és az írott/elektronikus sajtót kézben tartó üzltemberekhez, cégekhez. Az első lépés az lehetne, hogy ebrudalják ki maguk közül a véresszájú kollégákat mindkét oldalon. Lehet bírálni, számonkérni úgy is, hogy az ország lakossága a másik felének zsebében nem nyílik ki a bicska és nem becsméreljük szándékosan a másik fél "legkedvesebb" értékeit. Kellene olyan írott/elektronikus sajtó például, amelyik közelebb hozná egymáshoz a baloldali liberális és nemzeti liberális beállítottságúakat.

Az index - bár egyértelműen kormányoldali, liberális lap, mégis valóban a legolvashatóbbak közé tartozik, talán azért, mert nem rejti szervilis módon véka alá a kormányoldal hibáit sem.

Most hagyjuk, hogy az RTL Klub szerint az Ámbár tanár úr fontosabb az év magyar tragédiájánál/médiaeseményénél, a Tv2 szerint pedig még egy német vígjáték is, és azt is felejtsük el, hogy az MTV, a tájékoztatás állami bástyája egy hírműsoron belül hol három, hol pedig…..