Regisztráció Blogot indítok
Adatok
saman bey

0 bejegyzést írt és 16 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szombat-Vasárnap-Hétfő magassági profil egyben: (egy kevés hiányzik belőle)   Én szívesen elcserélném a rántott húsomat Félixszel egy kacsapuri-re, amit ő már nagyon utál. Én meg a rántott húst unom frankóra.     Elbrusz láthatósága témájában…..
saman bey 2010.06.15 07:44:15
2010-06-08: a Kolkhidskaya mélyföldön jó biciklizni (a két hupli belefér): CS tipp: http://www.couchsurfing.org/people/hasana   2010-06-09: irány a Kaukázus: A teteje persze odébb van még: Elbrusz 5642m, de nem is az a cél, hanem Mestia ami csak 1400m-en van. Hogyaszongya:…..
Grúzia nagyon tömören: Időzóna: UTC+4 (nálunk nyáron UTC+2 van) Pénz: 1 Lari = 125 Ft Vallás: ortodox keresztény, azaz lehet aludni. Kb. 5 durva nap alatt le lehetne tudni, ha kellene, de nem kell, mert 90 napig az EU állampolgárok vízum nélkül tartózkodhatnak az…..
saman bey 2010.06.03 09:09:09
örmény vízum elvileg nem probléma, elektronikusan intézhető, 15 dolcsi.
www.armeniaforeignministry.am/
a leírás alapján 2 nap alatt elkészül, és elfogadják mindhárom grúz-örmény határállomáson (Bagratashen, Gogavan, Bavra) és az iráni-örményen is (Megri).
Persze az egész akkor jó, ha az iráni vízumot Jerevánban is meg tudják csináltatni (ami azért jobban útba esik, mint Tbiliszi).
Új hónap, új rekord: 139km egy nap alatt!Az út továbbra is a D010-es főúton vezet, végig a parton, kis vagy minimális szintemelkedéssel, inkább rémisztő alagutakkal Grúzia felé. Szintemelkedési görbe a mai napról (egyenlőre) nincs, nem megy a honlap, amivel csinálni szoktam. Kép…..
saman bey 2010.06.02 07:47:32
@anyuka60: ott viszik a török nagy követ :)
Gondolom mindenki meglepődött jól, bár sejthető volt, hogy mi fog történni. Ketyeg az óra, lejár a vízum és akkor jajj. Egyelőre azt kell mondanunk, hogy az a célkitűzés, hogy: "to reach the Himalayas without using any motorized vehicle" sajnos elbukott. Igazából, ha…..
Az első 23km a part mentén végig, aztán kicsit délre és fel a hegyre:Öreg platán megint (Köyü Beldegirmen-ben): ez 526 éves, amikor kihajtott a földből a törökök Temesvár környékén portyáztak, míg Mátyás király Bécset szorongatta. Ugyanerre szép faházak megint :) ez itt…..
mire elég? számoljunk egy kicsit: a grúz határ (Sarp) a tengerpart mentén 965Km-re van Amasra-tól. Törökországba május 4-én léptek be, a 30 napos vízum 06.03-06.04.-én jár le, az 16-17 nap, ebből  2-3 pihenőnap lejön, marad 14 nap, mondjuk. 965/14= 69km minden (munka)napon.…..
Akçaova‎ és a homokkő bánya után ilyen úton lehetett cangázni: ha szerencséjük volt, láttak ilyen szép, régi sírkövet.     Kandirában pedig reméljük volt mogyorókrém a szupermarketban.  A ma esti szállás pedig innen, 832km magasból…..
Ami a legfontosabb: szomorúan láttuk, hogy nem fürödtetek Sile-ben. Értem én, hogy 15 fokos a víz, de akkor is: tessék nyaralni! És ha kimentetek volna a móló végére /és kicsit sziklamásztatok volna :)/ akkor megkereshettétek volna ez a geocache-t:…..
A biciklik megérkeztek Ázsiába, ezzel teljesült a misszó: bike to asia. Lehet jönni haza! ..
saman bey 2010.05.10 13:49:12
Hangszórós mecset Poyraliban, biztos van arra ilyenből 100, de én még nem láttam ilyet, főleg nem hallottam... Çakılıben öreg platánt lehetett látni, ezen a képen 808 éves, itt már 810. Ja és még egy link az előző bejegyzéshez kapcsolódóan, itt jól látszik, miért vezet a…..
Egy ideig úgy tűnt, hogy nyelvtörőben alszanak, már meg is volt a kócsszörf vendéglátó tippem, de aztán felkerekedtek és mentek még kb. 10-t, vadkemping. Selcuk Aslan jó fejnek tűnt pedig.   <--- Inece-ben készült, jó pogácsázóhelynek tűnik...
Az út Nepál felé Törökországon át vezet, (vezethetne Kazahsztánon keresztül is éppenséggel) és úgy jött ki a lépés, hogy ha nem akarnak sztrádán menni, (már ha akarnának is, hiába mert tilos, ugye) nos akkor görögön keresztül megy az út törökbe.A bulgár-görög határt…..
saman bey 2010.05.05 10:07:45
@anyuka60: Kapikule a török határállomás neve Kapitan Andreevo mellett, még ha a térképen nem is írták ki:)
@mikezsofia: Nem kizárt, hogy gond lett volna a bicajos átkelés. Ezeken a balkáni határokon néha érdekes szabályok vannak:) És bár azt írtam, hogy többször is átgyalogoltam ott, de az utolsó alkalom is már 11 éve volt...