Regisztráció Blogot indítok
Adatok
csatar

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  "A Hajdú-bihari Napló értesülései szerint 20 év után ismét magyar kézbe került a volt kabai cukorgyár. A tulajdonos Eastern Sugár Zrt. évek óta hiába próbálta értékesíteni a 270 hektáros üzemet, mígnem egy szlovák cég tett ajánlatot. Mielőtt azonban az üzlet…..
csatar 2015.04.29 14:26:50
@djsilas: Kedves djsilas. Bevallom, az ön hozzászólása oly mértékű tájékozatlanságról szól amire reagálni kell. A kaposvári cukorgyár, bár osztrák tulajdonú, igazgatója, az Ercsi cukorgyár vezetője volt. S mint első embere a gyárnak (Ercsi) a következőket közölte: a cukorgyártás, tekintettel a kapcsolt rendszerekkel együtt, mindig maximális NYERESÉGGEL dolgozott! A környékbeli állattartó gazdák, az utolsó szemig felvásárolták a cukorgyártás során keletkező ÖSSZES mellékterméket, az-az lenyesett korona és farok részeket, a főzés utáni répaszeletet, és a melaszt! A melléktermékek eladási ÁRÁBÓL! Fedezte az EGÉSZ ÉVI rezsiköltséget és a gazdáknak minőségtől függően kifizetett cukorrépa termelői árát is beleértve! Időjárástól függően, 80 - 140 ezer TONNA cukrot állítottak elő, Az előállított CUKOR ELADÁSI ÁRA, teljes egészében NYERESÉG volt! Miről beszél ön!Ebből a nyereségből bőven lehetett volna fejleszteni, modernizálni, de a kommunista vezetés az utolsó fillérig elvitte a nyereségét a gyárnak, hogy különböző csatornákon keresztül, mint internacionalisták, egy részét ellopják, a többit meg olyan országokba került ahol, csak az odaadott javakért "szerettek" bennünket, az ottani, többnyire rabló elvtársak. Lásd Jasszer Arafat, kinek a háborúk sorozata alatt több mint 5 milliárd Dollárra duzzadt a MAGÁN vagyona! Miről beszél ön!
csatar 2015.04.29 15:02:59
@Bátor István: Kedves István. Támogatom hozzászólását. A fosztogatóknak, meg kell kapniuk méltó büntetésüket. Még zokni sem maradhat nekik, mert azt is lopták.