Regisztráció Blogot indítok
Adatok
hajtukanyar.blog

32 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Február 19-én este 7-kor a ROHAMbárban ZENÉS FELOLVASÓEST! Fellép: Czutor Zoltán, énekes-szövegíró, Belmondo Tallér Edina, író Kupa Júlia, író- slammer Gerner Csaba, színész belépő: 1 000 Ft ..
Megvalósul a Szépírók Társasága A könyv utóélete című programja keretében, a József Attila Kör, a Nemzeti Kulturális Alap, a MASZRE és a Bond Zrt. jóvoltából..
2011-12-20Szabad az Á...(Nagydiófa utca 8.)19 óraGYERE ÉS OLVASS TE IS!KÖSZÖNJÜNK EL ETTŐL A ... ÉVTŐL, és hagyjuk így magunk mögött!hozz egy szövegetamit te írtál vagy amit bárki de fontos nekedVÁRUNK!!!! akikottlesznek:…..
Szakíts, ha bírsz! címmelegy kis irodalom, egy kis jazz... ..
Hajtűkanyar A szőkeimi-jelenség 2011.10.13 22:17:00
A megfigyelés: eddig mindössze egy szőkeimit sikerült megfigyelniElőfordulási hely: kávézók, zúgkocsmákTáplálkozás: kávé tejszín nélkül, naponta többször is, sok pohár víz, alkalmanként csokiskeksz körömpörkölttelKülső leírás: langaléta, érzékenykezű,…..
 Amikor a Hajtűkanyar nevet először meghallottam, és megértettem, hogy miféle irodalmi csoportot fed ez a név, felrémlett előttem azoknak az éles hegyi szerpentineknek a képe, amelyek minden pillanatban halálos veszélyt jelentenek az utazó számára, ám némi szakértelemmel és…..
"Olyan hegyes, hogy bárkit meg lehet őlni vele"Az egy éve alakult Hajtűkanyar csoport, melynek hat író(nő) a tagja, szeptember 24-étől Irodalmi razziát tart. Erről, magáról a csoportról és az eddigi rendezvényekről Palágyi Ildikó Brigittát Nagy Gabriella…..
                       Azért, mert a kortárs írók és költők köztünk élnek!    És ezért ne lepődj meg, ha az utcán kortárs verseket adunk a kezedbe, vagy ha az autód szélvédőjén Tóth Kriszta,…..
A Hajtűkanyar irodalmi csoport három tagjával beszélgetett Czapáry Veronika augusztus 4-én 19 órakor a Fogasházban a Godot Irodalmi Estek szezonzáró darabjaként.Szex és (New York híján) Pest felállásban egy barna, egy fekete és egy szőkével csíkozott lány ül ki elénk saruban.…..
Utak és kanyarok Harmadik nap a VOLT-on, ha a nulladikat is beleszámítjuk, és még áll az irodalmi sátrunk. Pedig rajzszögekkel szurkálják az oldalát, kilószám hordják bele a lapokat, ordítanak verseket, zeng az egész. Mi akartuk így. Most fordítva kezdem, hűvös az este. Alig…..
Parapéntek– amelyben munkához jutnak a punkok, senki nem megy belgára, és az irodalmi űr helyét benövi a gaz.Az első durva UV sugárzás engem már Sopron pályaudvara előtt ér, egy pesti sráccal szolidaritok, három villamosmegállóra lakik tőlem (egész Magyarország…..
CsákócsütörtökVigyen el a kisördög, gondolom magamban, ha én még egy papírcsákót meghajtogatok a már meghajtogatott hatvanhat mellé (hoppsz, baljós szám?), de mikor látom, a hőgutától sújtottak milyen üdvözült ábrázattal sétálgatnak alatta Volt-szerte, megnyugszom, és…..
Június harminc, hajnali kettő. Mindenki alszik, legalábbis megpróbál. Amit tegnapra terveztünk, megcsináltuk. Irodalmi Sátrat nyitottunk a VOLT-on, ma délutántól indulhat a program. Sátrak felállítva, technikai felszerelés a helyszínre szállítva, napi teendők beosztva,…..
„Born to be Wild, ez van ráírva a fiam sárga harci pólójára, amit a keresztapjától kapott a szülinapjára, illik hozzá, jól áll neki a sárga. Mágikus ruhadarab, láthatatlanná tesz, magyarázza a fiam, ha ezt viseli, nem tudnak hozzáérni a Borzalmasok.” De tőlünk, a…..
Látlak magam előtt benneteket. Kezek a magasban, ujjak helyes metálcsigában. És már ti is tudjátok, hogy kell olvasni velünk jó hangosan. Filozofikus nyugalommal. Szöveghűen. Várady Szabolcs Filozófiai töredékét például A lábról, melyben kérdéssé teszi, „hogy a lábra…..
Halálos napunk van - legalábbis mai verstematikánk szerint. Csápoljuk a rímeket és csápolnak velünk. Hangosan olvassuk Pollágh Péter dalát a Dédiről, velünk szemben a véradó buszból kinéznek, amikor abbahagyjuk. Könnyebben folyik a vér, ha „Apa, Cuka s Fundaluka”…..
A VOLT fesztivál az éjjel megkezdte igazi életét. Irodalmi sátrunk csak délelőtt. Ragasztószalaggal plusz madzaggal plakátok drapériákra, körben szövegek. Egyetlen borostyáninda az egyiken, nem tudom, honnan. Művészi.      A teljes…..
A VOLT fesztiválon - idén először - az irodalom is csatlakozik a zenéhez. A civil sátrat az Erlinpáholy és a Hajtűkanyar irodalmi csoportok működtetik: irodalmi szövegek felolvasása, hangos, közös versolvasás, interaktív irodalom várható, szombaton pedig…..
 SZÍVJ MAGADBA EGY KIS IRODALMAT IS!Várunk Június 30 és július 3 között mindennap, reggeltől estig kortárs irodalmi szövegekkel, filmekkel, hangos, közös versolvasással, kiállítással, interaktív irodalmi játékokkal, felovasószínházzal,…..
Szabaduló. Művész. Nő „Amit megfogtál,el is kell ám azt engedni,különben te se szabadulsz,mondta nagyanyám.“ Ma mindenki tud írni, aki ráér, írta Kornis, gondolom, éppen ráért, valamikor az előző évezredben. Szeretem ezt a mondatot, jó, erős, kegyetlen,…..
Kifinomult ragadozóA szerzőnő első regénye (önmeghatározása szerint rövidregény) szellemesen és izgalmasan provokálja a regényformát. Három fejezete (Táplálék; Kötés; Oldás) összesen tizenkilenc részt tartalmaz, melyek mindegyike egy-egy egészen egyszerűnek tűnő fogalmat…..
 „A férfi... az gyerek”LIV. évfolyam 16. szám, 2010. április 23.Követési távolság"A regény kitalált történet. Tényleg az" - írta oda nemrég A szív határai című, második regényének élére Poós Zoltán. „A regény fikció" - olvashattuk…..
Tallér Edina budapesti írónő: Felérhető irodalom kellFelolvasóesttel összekötött irodalmi beszélgetést tartott a budapesti József Attila Kör Irodalmi Egyesület az újvidéki Magyar Tanszék dísztermében. Magyari Andrea, Ijjas Tamás és Deák Botond a legújabb korra felelő…..
Hajtűkanyar Tükör 2010.05.09 21:30:00
A húsevőrészletAz én szerelmem tiszta forradás, mindenhol csak sebhelyek. Állítólag nem illik nárciszt vinni vendégségbe, mert arról mindenkinek az a csodaszép görög fiú jut eszébe, aki úgy el volt ájulva magától, hogy a végén bele is halt a sóvárgásba. Egy…..
Hajtűkanyar Ölés 2010.05.09 21:23:00
A húsevőrészletSzegénységi bizonyítvány, ha valaki unatkozik. Anyám mindig ezzel a szegénységi bizonyítvány szöveggel jött, idegesített nagyon, elképzeltem egy fekete borítású kiskönyvet, belül fehér papírlap, ráírva a nevem, kettőspont, és SZEGÉNYSÉGI BIZONYÍTVÁNY.…..