Regisztráció Blogot indítok
Adatok
LJP

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
B. A. túlképezte magát, nyilván ezért nem érti a MÁV logikáját. B.A. Érden lakik, Pesten dolgozik és Gödöllőn tanul tovább. Hiába van vasúti bérlete Érd és Pest között és hiába van érvényes diákigazolványa, mégis megbüntették, amiért a Budapest-Gödöllő szakaszra…..
LJP 2010.05.03 15:53:13
@subbazoo: Ez így van, a posztolónak a feladata a hasonlók elkerülése végett, hogy bemenjen egy tetszőleges MÁV pénztárhoz, ott kérjen egy papírt a levelező tagozatos hallgatók hazautazásáról (A4-es lap) amire felvezetheti a kívánt viszonylatokat (Bp-Érd, Bp-Gödöllő) majd visszamegy egy nyugodtabb időszakban s akkor ott 70 ft ellenében elkészítik neki a "Levelező tagozatos hallgatók hazautazási kedvezménye" c leporellót, amire akár 20 különböző relációt is felvehet.

Nekem is van ilyen, régóta használom valamelyest hosszabb távon (Győr-Bp-Baja viszonylatban), én is egy büntetés után szereztem tudomást róla [kellemetlen eset volt], de akkor nekem egy kedves szolgálaton kívüli máv-os hölgy elmagyarázta a mikéntjét ennek a levelezős "kedvezmények".

kiskapuk:
mivel a posztolónak a lakhely és a suli között rövid az út, igazán alternatív útvonalat nem vehet fel , nekem viszont teljesen irreális viszonylatokat is megengedtek felvenni, azaz nem csak a legrövidebb útvonalat, hanem a köztes nagyobb városok által felszabdalt utat. (bp-kecskemét, kecskemét- kkfélegyháza stb.). Az A4-es bianko papírt nem kell a MÁV-on kívül érvényesíteni (pl. suliban) így jóformán a beszélőkéden és a mávos pénztáros jóhiszeműségén múlik, hogy mi kerül a papírra. Persze ésszel kell csinálni, nekem sem engedtek volna meg egy bp-miskolcot.
LJP 2010.05.03 16:08:17
@Kitalátor feljegyzetei: én nem mondtam hogy nem faszság :-)))) de hát a MÁV ilyen és amíg ilyen is marad, addig túl kell élni vhogy, ha használni akarod. Nem én vagy te fogod megreformálni, de a posztolónak valszeg májusban is el kell utaznia Gödöllőre; fogadja ezt túlélési tanácsként ;-).