Regisztráció Blogot indítok
Adatok
otegi

1 bejegyzést írt és 19 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A DTS kodek egyik hátránya, hogy elég sok hardveres lejátszó nem képes (inkább jogi/anyagi és nem technikai okoból) lejátszani az így kódolt hangsávot. A következő módszerrel konvertálhatjuk át egy film DTS audióját AC3-ra, amit már nagyobb eséllyel tudunk lejátszani:…..
Vagy annak beismerése, hogy nem csak az ország nagy része, de a legfelvilágosultabbnak gondolt Budapest is csak arcoskodik, de amikor tehet magáért, akkor szarik az egészbe. De ugye a cím bizonyul igaznak? Géza mester már körbejárta, hogy mi a tét, mi a vissza nem térő lehetőség. Ezt a népszavazást…..
Command Line find 2010.11.14 10:00:00
A frappáns nevű find parancs segítségével fájlokat kereshetünk Linux alatt. A parancs szintaxisa a következő: find holkeressen mitkeressen mitcsináljon A keresés helyének megadásakor az alkönyvtárat adjuk meg ahol a fájlt keresni szeretnénk. Ha szükséges, több alkönyvtárat is megadhatunk szóközzel…..
Command Line RipIt 2012.10.30 10:00:00
Ha CD-t szeretnénk rippelni, akkor ezt megtehetjük több parancssoros program használatával, de túlzás lenne azt állítani, hogy kényelmes lenne 4-5 különböző programot (cdparanoia, lame, oggvorbis, faac, fmpeg, ...) felparaméterezni. Ehelyett inkább a RipIt nevű programot szoktam…..
Ha a számítógépünkben NVIDIA videókártya van, akkor a lehetőségünk van nvidia driver telepítésére. A telepítés menete a következő: sudo apt-get install nvidia-driver sudo mkdir /etc/X11/xorg.conf.d sudo touch /etc/X11/xorg.conf.d/20-nvidia.conf sudo mcedit…..
Vastagbőr Négy 2011.09.21 13:01:00
2007.09.21: Megszületett a blog. Első szülinap. Második szülinap. Harmadik szülinap. És most itt a negyedik ... de megy az idő.     Négy év, egy jó hosszú parlamenti ciklus... Négy év, 1460 nap, 3 miniszterelnök, 3 választás és egy népszavazás, 2800 poszt, 23 548…..
otegi 2011.09.21 17:42:39
Telik az idő, minden változik, főleg az álláspontok. Más ellenzéknek, és megint más kormánypártnak lenni. Köszönjük a szemléltetőpéldát a Zinternetnek! Szijjártó Péter, 2009. március 22.   "Kiderült, hogy ugyanaz a játék zajlott, mint eddig bármikor - jelentette ki…..
Új bűnözési formát fedezett fel a kormány, még az is lehet, hogy valaki elkiáltotta, hogy "Heuréka!". Végre!  Az egyenruhás bűnözés tényleg megnyomorítja a vidéken élők életét. A büntető törvénykönyv (Btk.) szigorítását javasolja a kormány amiatt, hogy…..
Orbán ma délután rendkívüli sajtótájékoztatót tartott nyugdíj-ügyben. Nos, kétségkívül sikert felülmúlnia a nyugdíjvédelmi megbízott tegnapi szavait, van itt egy-két "érdekes" mondat. Ugye, számtalan beadvány (60+) van az AB előtt, akik tavasszal fognak dönteni…..
Ma végre kiderült milyen jó hírrel áll ki a budapestiek elé Horváth Csaba főpolgármester-jelölt: "Az MSZP 2013-ig bevezetné a díjmentes közösségi közlekedést Budapesten. Az ingyenes közösségi közlekedést azok vehetnék igénybe, akik legalább négy éve állandó…..