Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kibic

0 bejegyzést írt és 29 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A dán boldogság nyomában - 11. rész Novemberben és decemberben 8 posztban jártam körül (mind elolvasható itt), mi lehet a dánok boldogságának titka. Némelyik bejegyzés csekély figyelmet kapott, de volt olyan is, aminek 10.000 felett volt az olvasószáma, Sok komment is érkezett, és kirajzolódott…..
kibic 2018.01.21 08:56:21
@Szaktanár: "ez azért így nem teljesen igaz. a háziorvos (beutaló) - röntgen - ultrahang - háziorvos (eredmények kiértékelése) kör kb 3 hónapba telt,"

Nem tudom merre laksz az orszagban, de nekem a legutobbi verproba eredmenye a vervetel napjan estere az e-boks-omban volt. Magyarorszagi orvos ismerosom meg volt dobbenve a gyorsasagtol. A mult heten rontgenen voltam a serult terdem miatt, a beutalot azonnal megkaptam, a regionalis korhaz "drop in" rontgen-osztalyan masnap 20 perc varakozas utan megrontgeneztek, eredmeny a haziorvosnal 4 nap alatt. Daniaban sem minden fenekig tejfel, de igyekeznek.
Megint durván elvéreznek egy centin a mérőszalagot hanyagoló utasok a Wizz Airnél. A légitársaság ultra szenyó csomagszabálya szerint csak egy kis hátizsák vihető fel ingyen a gépre, a mérési szigor változatlanul szinte csak Budapestre jellemző. Végül is a korábbi…..
Tíz hónapig szenvedtem egy főnök munkahelyi terrorjától. Egy újpesti gyermekotthonról van szó, ahol nevelőként dolgoztam egy egyetemi és egy főiskolai diplomával, így az egész intézményben a legképzettebben, beleértve az igazgatót is, aki 2010 szeptember elsejével lett…..
A Totalcar jó párszor megkapta már az arcába, hogyan merészelt mozdonyt, hajót, repülőgépet szerepeltetni a címlapján, hiszen az egyik sem autó. A magam részéről úgy vagyok vele: van elég hely a címlapon, akinek nem tetszik, ne kattintson a cikkbe, van ezer másik még ott, viszont…..
Most hogy egyre másra változnak az utcanevek ("elvisz a szabadság szele") eszembe jutott a címben szereplő első kérdés, ami régóta foglalkoztat. Bár a válasz szerintem egyértelmű "nem", egy tanárom váltig erősködött az egyetemen, hogy a 40-es, 50-es években…..
Megfontolja a főváros a Moszkva tér névváltoztatását - mondták önkoris illetékesek a HírTV kérdésére. Eredetileg ugye Széll Kálmán térnek hívták, egészen 1951-ig. A rendszerváltás óta időről időre felmerül a visszaállítás kérdése, meg olyakor új név választása…..
Ahogy nemrég megjósoltuk, a Közbeszerzési Döntőbizottság (KDB) előtt folytatódik a Debrecen második villamosvonalán közlekedő járművek beszerzésére kiírt pályázat, mert több gyártó is jogorvoslatot kért vagy kér. A Kötött pályának két ajánlattevő cég is elmondta,…..
w A sztrájktörő köszöntése 2010.01.15 07:13:00
Hülyeországban a BKV-sztrájk a kormány elleni felkelés, tehát a sztrájkolók aranyosak, szépek és hazafiasak, míg a sztrájktörők és a sztrájkot ellenzők viszont büdös kommunisták. A valóságban viszont az egyik legnagyobb sztrájktörő nem más, mint Széles Gábor, a Magyar…..
kibic 2010.01.15 17:44:49
@palacklakó:

Az biztos, hogy aki Dániaban lenyul valamit a kozosbol, az megy a sittre. Egy videki nagyvaros igen nepszeru polgarmestere evekkel a sajat furdoszobaja renovalasat valahogy beletette egy kommunalis projektbe. Nem volt jelentos osszeg. Lebukott, 2,5 evet kapott, leulte, a politika porondjarol orokre eltunt. Ennyi.
kibic 2010.01.15 18:37:28
Kedves TWA,
"a bkv gyógyíthatatlanul beteg, és az egyik kórokozó pont a szakszervezet,"

Ne szorjunk tucskot-bogarat a szakszervezetekre. A fo problema a munkaeropiaci kultura teljes hianya napjainkban. Dániaban a munkaadok es a szakszervezetek kozott az evtizedek soran kialakult egy finom egyensuly, vannak irott es iratlan szabalyok es ezeket a felek az esetek tulnyomo tobbsegeben be is tartjak, amikor "balhe" van, akkor a Munkaugyi Birosag dont es birosagot a felek tiszteletben tartjak. A vad sztrajkok nagyon sokba kerulnek es a munkaadoi tulkapasok utan is komoly karteriteseket itelnek meg. Az ilyen ugyeket a szakszervezet intezi a tagoknak koltsegmentesen.

A BKV azert gyogyithatatlanul beteg, mert politikailag vedett, alkalmatlan alakok vezetik. Ezek a vezetok el sem tudjak kepzelni, hogy lealljanak beszelgetni egy "mocskos" szerelovel, vagy "primitiv" buszsoforrel, hogy fogalmuk legyen, hogy milyen az elet a parnazott ajtaju irodakon kivul. Igen jellemzo incidens volt a menekulo Dr. Kocsis a napokban a Moszkva teren.
Egy koztulajdonu vallalatot is lehet eredmenyesen vezetni, ha nem kontraszelektalt "haverokkal" toltik fel a tisztsegeket. Ne mondja nekem senki, hogy MO-n nem lehet talalni olyan kozlekedesi, szervezesi, gazdasagi vezetesre alkalmas szakembereket akik el tudnanak vezetni egy BKV-nagysagu ceget. Persze a mai romokbol a BKV-t nem lehet privatizacioval kivakarni es elvarni, hogy jovo honaptol kezdve csillogo uj buszokban mosolygo soforok fognak fogadni. Min. 10 ev kell hozza.

Csak a hecc kedveert jegyzem meg, hogy Koppenhagaban 2 frekventalt, hosszu vonalon a soforoket viselkedesi, konfliktuskezelesi kurzusra kuldtek, amely komoly utasszamnovekedest hozott. A soforok extra penzt kaptak az elozekeny viselkedesert es a tisztantartott buszert. ( Ingyen internetet is tettek a buszokba ;-) )
Hétfő éjszaka már elérhető volt a PPO weboldala. (A szájton keresztül autópálya-matricát és lottót lehet venni és telefont feltölteni.) A keddi nap kérdése, hogy sikerül-e bizonyítania a cégnek, hogy 2009 novembere előtt valóban értesítette az ügyfeleit arról, hogy egy…..
kibic 2010.01.12 08:55:13
Az ASZF 1.2 pontja leirja, hogy fizetni kell. A hirlevelet 2009.11.18-an kuldtek ki. Az "elofizetest" a 2.9 pontban leirtak szerint az info(kukac)investech.hu cimen lehet. Az ASZF ervenybelepese utan 8 napig azonnali hatallyal, kulonben 30 napos eljarasi hataridovel lehet.
Svajci a cegtulajdonos, magyar kepviselo Simén Tamás simen(kukac)investech.hu

1.2. A PPO Szolgáltatás tartalma
A PPO saját és vele szerzıdött kereskedelmi partner kínálatában szereplı elektronikus, digitális (és/vagy
fizikai) termékek, tartalmak, szolgáltatások csak és kizárólag PPO Regisztrált Tagok számára érhetıek el.
PPO Szolgáltatás bizonyos funkciók/szolgáltatások tekintetében havi díjmentesen, éves regisztrációs díj
befizetésével vehetı igénybe (PPO Light Szolgáltatás csomag), míg meghatározott szolgáltatási csomagok
tekintetében a PPO Regisztrált Tagok számára (PPO Basic vagy PPO Premium Szolgáltatás csomag)
elıfizetıi díj ellenében, a szolgáltatás csomag díjszabásába beszámított éves regisztrációs díj
megfizetésevel érhetık el.

2.9. A személyes adatok, tagság törlése:

A törlési igényt e-mailben az info[kukac]investech.hu címre kell eljuttatni. A Szolgáltató a törlési igény
beérkezésétıl számított 30 munkanapon belül eltávolítja az adatokat a központi adatbázisból. Törlés esetén
a profilban szereplı (A és B pont) adatok nem állíthatóak helyre. Újabb regisztráció esetén a korábbi adatok
szintén nem állíthatók helyre, ennek megfelelıen a korábban regisztrált e-mail cím sem használható.
A meleg, a felhőtlen égbolt és a szélcsend együtt veszélyes. Három héttel ezelőtt szokatlan intézkedés lassította gyakorlatilag a teljes magyar vasúti hálózatot. Szamos Alfonz pályavasúti főigazgató azt rendelte el, hogy déltől maximum 80 km/h-val haladhatnak a vonatok, mert a…..
w Egy bajusz mind fölött 2009.03.25 06:45:00
Gyurcsány Ferenc azt üzente, harcolni kell az előrehozott választás ellen. Mégpedig azért, mert akkor jönne a Fidesz, nagyon, egészpályásan, és az horror. Továbbá program nélkül nem szabad választást nyerni eleve; ezzel szemben hamis programmal nyilván szabad, mert ő úgy nyert.…..
Abszurd csendéletben gyönyörködhettek tegnap a budapesti Nyéki Imre uszoda látogatói, ugyanis közvetlenül a medence mellett a lépcsőn ottfelejtettek egy bezsákolt halottat. Órákon át. Hogy teljes legyen a téboly, kiderült, hogy az úszómester a sikertelen mentés közben a…..
Nekünk ugyan semmi bajunk azzal, ha valaki pornót tölt le, zsenge csecsemőkorunk első érthetően kimondott szava az "interracial twins" volt, de egyesek belekötöttek szegény moöbilinternetező olvasónkba, hogy mér töltött le külföldön. Erre ő most megírta, hogy…..