Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Sepydus

0 bejegyzést írt és 19 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kellett venni valami háztartási gépet, éppen Budaörsön, ott a Media Markt, hát alig sikerült. Az ember és felesége bemennek, viszonylag hamar kiszemelnek egy ilyen holmit, mert túl akarnak lenni rajta,az ember keresi az…..
Örök klasszikus a fizető parkolás témája, mégis egy ideje nem kaptunk ilyen ügyben levelet. Most úgy tűnik, egy füst alatt pótoljuk a lemaradást, mert Lac hosszú évek alatt felhalmozódott sérelemtömegét zúdítja ránk a nem működő meg a rosszul működő és a furán…..
Kőkeményen belefogok állni a témába, ugyanis olyan mértékű értékítélet romlás történik, ami mellett már nem lehet szó nélkül elmenni. A nívó zuhan, egyesek értékítélete pedig a Mariana-árok legmélyebb fenekét súrolja alulról és orral... Olvasom a cikket, miszerint…..
Sepydus 2015.08.03 10:59:11
@Szarvas Norbert: "h a hazai egeszsegugyet az allamtol varjuk mert azbi dolguk de a migransoknak mi is segithetunk

erdekes elv " - Szerintem inkább a Te felfogásod az érdekes.
Az egészségügyet azért várjuk az államtól, mert az állam nem kevés pénzt vesz el tőlünk - állítólag! - ennek a feladatnak az ellátására. Ráadásul az egy állam által működtetett, hatalmas rendszer, amit egy-egy emberi gesztus nem tud megváltoztatni. A menekült viszont egy ember, akin egy-egy apró gesztus is sokat segíthet.
Sepydus 2015.08.01 16:12:19
"A nívó zuhan, egyesek értékítélete pedig a Mariana-árok legmélyebb fenekét súrolja alulról és orral... " - Jó példa rá ez a cikk.
Hogy lehet összehozni a tényleg szar egészségügyet azzal, hogy vannak emberek, akik másik emberen segítenek? Mert nincs közegidegen ember csak ember! Az a kőbányai nyugdíjas, vagy belvárosi diák, aki kivisz egy-egy élelmiszercsomagot, csak BKV -jegyet vesz egy menekült családnak, az megteszi, amit tud - de rajta számon kérni a magyar egészségügy állapotát, vagy a tőle több száz kilométerre lévő zsákfaluban élők mélyszegénységét, nettó ostobaság. Ezeket csak kormányzati szinten, kormányzati eszközökkel lehet megoldani.
"Ezek után hogyan tud tükörbe nézni bárki, aki egy migráns culának ad ételt, ruhát, de a saját kórházában levő gyerekeink körülményeihez tapsol?" - Ez pedig vegytiszta demagógia. Honnan veszed, hogy aki egy migránsnak segít, az tapsol a kórházi körülményekhez?!
"Én Zsohár Zsuzsanna a migránsok segítése szervezet szóvivőjétől kérdezném, hogy legutóbb mikor szánt időt és saját pénzt arra, hogy egy magyar kórház felnőtt vagy gyerekosztályát segítse bármilyen szinten?" - Ki vagy Te, hogy számon kéred bárkin, hogy kiknek segít? Zsohárnak nincsenek eszközei az egészségügy rendbetételére. Egy kórháznak az nem tétel, hogy valaki visz egy kiló szeletelt kenyeret, vagy agy buszjegy árát - a migránsoknak segítség.
De szabad a pálya - menj, és segíts azoknak, akik szerinted arra érdemesek, és ne azokat gyalázd, akik másokon segítenek!
Hat és fél éve nem ő a miniszterelnök, hat és fél éve nem ő az MSZP elnöke, sőt, új pártot alapított. Amióta nincs hatalmon, Orbán Viktor végképp kimutatta a foga sárgáját, kendőzetlenül láttatja, hogy mit gondol a szegényekről, az erkölcsről, a demokráciáról, a…..
Sepydus 2015.08.02 12:35:04
@maxval bircaman megbízott szerkesztő: Én is magyar vagyok, de én kérek 8 kérnék) a liberalizmusból. Úgyhogy ez "A magyar ember..." féle orbáni demagógia baromság.
Szerintem a liberalizmusból az nem kér, aki azt sem tudja mi az.
Mezei Balázs, a Pázmány tanszékvezető professzora világossá tette a Bölcsészkar álláspontját a Holokauszt-oktatás bevezetésével kapcsolatban, miszerint azt ezért kell tanítani az általánosan kötelező (kvázi közművelődési) tárgyak sorában, mert az az emberiség ügye és a…..
Sepydus 2015.06.15 21:37:03
60 dollár lesz a készlet, kénytelen leszek megvenni. Ilyen. ..
Sepydus 2015.06.05 14:08:17
      Szikszay Peter a Napi Gazdasag homofob pocsfeje (de jo ez igy ekezet nelkul) Pilinszkyt idez.      En is idezek egy sort Pilinszkytol:     "Es egyedul a feneketlen agyban, es egyedul a parnaim kozott.      Magam vagyok az orokos maganyban. "      ..
Sepydus 2015.05.27 18:28:54
Piroslap Konzultáltam Viktorral 2015.05.18 19:34:29
,(A megnyitás helyett a "Ctrl"+"+" gmbokkal való nagyítás jobban működik)."Tisztelt" megélhetési politikus honfitársam (sajnos)! Gondoltam, hogy amellett, hogy visszaküldöm a nemzeti inzultációdat, megosztom másoknak is, mert úgy egyébként azt gondolom, a kutya sem fogja elolvasni…..
Elsőre talán furcsa ötletnek tűnik a mai világban egy kizárólag írásra alkalmas készüléket piacra dobni, de ha jobban belegondolunk abba, milyen gyakran szakítja meg a legtöbb ember a különböző szövegek írását a közösségi oldalak vagy a hírportálok kényszeres csekkolása…..
Sepydus 2015.05.17 20:51:49
Van egy jó hírem srácok! Akinek még nem esett volna lenne, azzal szeretném ünnepélyesen közölni, hogy végre szabad vasárnap van. Eljött a szabad menyország, amit azok a buzgó mócsingok harcoltak ki maguknak, akikre a kutya nem szavazott, mégis sikerült a politikai popkultúra aktív…..
Mandiner blog Hobo 70 2015.02.13 15:21:00
Nem, én nem vagyok fanatikus Hobo-rajongó. Soha nem éreztem magamat se számkivetett fekete báránynak, se külvárosi kopasz kutyának, se okkal vagy ok nélkül lázadónak. Jim Morrisont, Ginsberget és a Rolling Stones-t sem Hobón keresztül fedeztem fel. És nem jártam soha vallásos…..
Sepydus 2015.02.13 18:17:22
A vasárnapi zárva tartás és a hiperekre kirótt megnövekedett élelmiszerlánc felügyeleti díj kapcsán kibontakozott vita kissé leült az utóbbi időben - nem csoda, hiszen ennek gyakorlati hatásait március 15. után tapasztalja meg az átlagember -, de azért a háttérben zajlanak…..
Sepydus 2015.02.13 14:35:28
Úgy tűnik, vannak dolgok, amiken még a kétharmad sem változtat. A Fidesz-kormány sem mer az öregségi nyugdíjasok juttatásaihoz nyúlni. Ismét egy kicsit több konkrétumot tudtunk meg a Széll Kálmán-tervről. Sajnos tényleg csak egy kicsivel többet, hiszen Matolcsy György…..
Sepydus 2011.05.02 00:20:59
T. VV!

A postjod tele van előítéletekkel, és csak azt bizonyítja, hogy képtelen vagy megérteni, hogy miről van itt szó.

Abba most nem megyek bele, hogy jogos-e a korkedvezményes nyugdíj.
Van erről sok fórumon sok vita, felesleges lenne újat kezdeni.
A lényeg annyi, hogy akik most nyugdíjba vannak, azok az akkor hatályos törvények alapján mentek nyugdíjba, az akkor hatályos törvények alapján megállapított nyugdíjjal.
Ezeket a törvényeket meg lehet változtatni, és a jövőben akkor nem így mennek el.
De azon háborogni, hogy most utólag ezt miért nem veszik el tőlük olyan fokú szociális- és erkölcsi érzéketlenségről tanúskodik, amit fel sem tudok fogni.
Emellett azt mutatja, hogy fogalmad sincs olyan fogalmakról, mint "jogállam", jogbiztonság" ( esetleg "demokrácia").

A kormány meg nem gyáva.
Ahhoz legalábbis volt elég mersze, hogy a figyelmeztetések ellenére meglépje az "egyszeri és nagyarányú" adócsökkentést, ami az adófizetők felső 10%-ának havi több tízezer 8 egyeseknek milliós) havi pluszjövedelemét eredményezett a maradék 90% terhére, miközben évi 400 milliárdos lyukat ütött a költségvetésen.
Ennek befoltozására kell Széll Kálmán terv.

Egyébként hozzányúltak a nyugdíjakhoz, hiszen megváltoztatták az évenkénti emelés mértékét ( na nem a nyugdíjasoknak kedvezően).
A gyógyszerkassza megszorítása is a nyugdíjasokat fogja elsősorban érinteni.
Meg talán az 1998-as kormányra kerülésükre is emlékszel, amikor azzal kezdtek, hogy majd' egy havi nyugdíjat elvettek a nyugdíjasoktól, egyszerűen elvéve tőlük a törvénybe foglalt emelésüket.
Ennyit arról, hogy mennyire fontosak nekik a nyugdíjasok.

Írom mindezt úgy, hogy sem hivatásoso, sem nyugdíjas nem vagyok.
De hogy te mitől gondolod magad véleményvezérnek, az rejtély...
Sepydus 2011.05.02 00:21:04
@schdl:
Az RTF-ről 99%-ban hadnagyok jönnek, az évfolyamonként 2-3 kiváló kap főhadnagyi rendfokozatot.