Regisztráció Blogot indítok
Adatok
sveštenik

0 bejegyzést írt és 34 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Bosznia és Hercegovinát ugye a daytoni béke óta két "entitás" alkotja, a bosnyák-horvát föderáció meg a szerbek. Így kábé fifti-fifti. A horvátoknak azonban csak az egyik fifti egyik fele jut, néha még az sem, ezért egyre többen vannak, akik a bosnyákokkal közös…..
Beszélgetés a Belgrádban élő Wootsch Péterrel; első rész Interjúalanyunk ifjúságpolitikai szakértő, ex-államtitkár. Felesége, Antje Rothemund, a budapesti székhelyű Európai Ifjúsági Központ volt igazgatónője, jelenleg az Európa Tanács belgrádi irodájának vezetője. A…..
Bevezető Nem először jelentkezünk kávéról szóló írással, de ebből a témából sosem lehet elegünk egy délszlávokról szóló blogon. Igaz, szegény horvátok kissé háttérbe szorultak, mert a török kávé náluk kevésbé divat, mindenesetre ők is koffeinfüggők, csak…..
Elképzeléseim egy gazdaságról (7 éves) (Ezek a mai 7 évesek! Világéletemben pirosnak képzeltem a traktort, no de mit mond a félprofi?) Serbia Insajd: Pósa Károly egy észak-bácskai kisvárosban él, főállásban szellemi munkát végez (blogja itt). Mellette "nejlonparaszt";…..
Műsorajánló Egy ígéretesnek tűnő, epizódonként közel egy órás, könnyed dokumentumsorozat kezdődik a belgrádi B92 televízión. A sorozat címe: SFRJ za početnike (magyarul: JSZSZK kezdőknek; SFRJ: Socijalistička Federativna Republika Jugoslavija; vagyis JSZSZK, mint a Jugoszláv…..
Budapest, Battonya, Hercegszántó, Pomáz stb. Szeptember 16-án kezdődött az a rendezvénysorozat, mely a Szerb Országos Önkormányzat és a Magyarországi Szerb Kulturális és Dokumentációs Központ szervezésében október közepéig számos különböző helyszínen várja a…..
Kedves olvasóink! Először is, köszönjük nektek, hogy a közönségszavazáson bejuttattatok minket a hírblog-kategória élmezőnyébe. (A legjobb huszonöt között lenni úgy, hogy igazából nem vettük komolyan a kampányolást, nagyon szép eredmény. A Ti szavazataitok nélkül nem…..
Tényleg hazaárulók lennének? Vannak ezek a szépségversenyek. Amiken minden második csaj benyögi, hogy a legfontosabb dolog számára nem más, mint a világbéke. Még egy országon belül is havonta rendeznek ilyesmit, már azt se tudom, hányféle különböző versenyt tartanak számon.…..
sveštenik 2011.09.08 13:40:47
@GeoCucc: A képet elnézve tudok olyat ami mindkettőnek jó lenne!
Azért tuti hogy nem politológia szakos hallgatók. De biztos, hogy sok közös dolog van bennük.
Kedvenc színük a rózsaszín. Szeretnék megmenteni az állatokat és persze világbéke.
De azért Ramzesre nem árt figyelni, mert keze a szerb lány veséjénél matat.
Serbia Insajd Goldenblog 2011 2011.08.08 17:50:00
Kedves olvasóink! Mint azt már tudjátok, a mai napon elindult a Goldenblog-szavazás. (A Goldenblog nem más, mint a HVG éves blogversenye.) Augusztus 21-ig lehet voksolni. Bálint Csaba, blogunk alapító főszerkesztője 2008-ban elhozta az első díjat. Eseménydús év volt akkor…..
A közelmúltban Krajinai szerb menekültek a Vihar hadművelet idején Traktorral jöttek /Lányok, fiúk vegyest / Nyár volt, túl meleg... Akik élnek, azok keletnek mennek / Akik haldokolnak, maradnak... [Kispál: 0 óra 2 perc; ahogy Vujity Tvrtko és Rátgéber László dolgozná át]…..
Érdekes cikket közölt a VajdaságMa, kedvenc vajdasági magyar lapom. Azt írják: az új őrület Szerbiában a klimatizált koporsó. Pont szülővárosom, Topolya egyik cége, az Usluga újítása ez a csoda.A koporsó fedelébe építik be a klímát, de a halottat nem azzal együtt temetik…..
Serbia Insajd Nyílt levél 2011.07.03 07:00:00
Tisztelt Szalai Annamária Elnökasszony (Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság), Dr. Kovács Zoltán Kommunikációs Államtitkár Úr, Dr. Bodonovich Jenő Média- és Hírközlési Biztos Úr, további Illetékesek! Ingyenes hobbiblogunk szerzőinek sem idejük, sem kellő szaktudásuk…..
sveštenik 2011.07.03 09:04:49
Állásfoglalás(Forrás: HVG
A médiabiztos csak szerkesztett tartalommal kapcsolatban vizsgálódhat, így most arról tájékozódik, hogy a Népszava Online-on megjelent, egy olvasó által kifogásolt szöveg a médiaszabályozás hatálya alá tartozik-e - közölte Koltay András, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsának tagja, kiemelve, hogy fórumokra, blogbejegyzésekre és kommentekre nem vonatkozik a médiatörvény hatálya.
Utasbiztosítás 235Ft/naptól!
Hirdetés
Értékesítési menedzser
Álláshirdetés

A médiatörvény hatálya az internetes sajtótermékekhez fűzött kommentekre, blogbejegyzésekre, fórumokra nem terjed ki, és az internetes vagy nyomtatott sajtótermékek esetében eleve csak a június 30-át követően megjelent tartalommal kapcsolatban alkalmazható - mondta Koltay András, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsának tagja.

A július 1-jétől alkalmazható jogszabályok változást hoznak a sajtójog korábbi állapotához képest, a szabályozás azonban csak a szerkesztett tartalmakra vonatkozik - mondta Koltay. A komment még akkor sem tekinthető szerkesztett tartalomnak, ha moderálják azt, hiszen nem a szerkesztő döntésén múlik, hogy mi kerül ki az internetes oldalra - utalt a médiatanács tagja a Népszava egyik cikkéhez fűzött kommentek ügyére, amellyel kapcsolatban a média- és hírközlési biztos vizsgálódik.

Mint ismert, a Népszava Online június 8-ai cikkével (Schmitt Pál: erős jellem volt Mádl Ferenc) kapcsolatban tájékozódik Bodonovich Jenő. "Ismereteim szerint a médiabiztos azt próbálja kideríteni, hogy a kifogásolt írás vagy szöveg egyáltalán a médiaszabályozás hatálya alá tartozik-e, hiszen ő maga is csak szerkesztett tartalommal kapcsolatban vizsgálódhat" - mondta a médiatanács tagja. (Ebből az is kiderül, hogy a cikk az új jogszabályok alkalmazása előtti időpontban jelent meg.) Mint az ugyancsak ismert, Bodonovich Jenő a kormányzati kommunikációt vezető Kovács Zoltán kezdeményezésére "tájékozódik".

Július 1-jétől a Velvet című Index-kiadvány beszüntette a kommentelési lehetőséget. Mint arra blogjában Gerényi Gábor, az Index egyik alapítója rámutat, ugyan a döntés egyik interpretációja az volt, hogy a médiatörvény-vonatkozások játszottak bele a döntésbe, és a lap meghátrált a médiahatóság előtt, erről nincs szó, hiszen a Velvet az Index révén tagja a Magyarországi Tartalomszolgáltatók Egyesületének, amely éppen ezen a héten kötött társszabályozási megállapodást a médiahatósággal, amely szerint a hatósághoz beérkező vitás eseteket a szakmai egyesület saját szervezetén belül bírálja el, és a hatóság az MTE döntését el is fogadja. A Velvet döntésének hátterében az áll - írja Gerényi -, hogy a bíróság kezdett el kiszámíthatatlanul működni az elmúlt egy-két hónapban, és zsinórban több, viszonylag egyértelműnek tűnő kommentügyben hozott a szolgáltatót - szerinte - feleslegesen elmarasztaló ítéletet.

Koltay András a július 1-jétől a nyomtatott és elektronikus sajtótermékekre alkalmazható jogszabályokról elmondta még: bár ezen alapvető szabályok jórészt eddig is léteztek valamilyen formában a jogrendszerben, a médiatörvény világos eljárásrendet határozott meg, elsősorban a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsát jelölve ki a vizsgálatok lefolytatására. A sajtóra olyan alapvető szabályok vonatkoznak (emberi méltóság és a gyermekek védelme, a gyűlöletbeszéd tilalma), amelyek megsértése ellentétes a demokratikus jogállam alapértékeivel, és amelyek betartása szükséges a működőképes társadalmi nyilvánosság fenntartásához.

A testület célja az, hogy elsősorban a szakmai szervezetekre bízza a szabályok felügyeletét, erre a társszabályozás ad lehetőséget. Koltay is megerősíti a Gerényi által leírtakat: a médiatanáccsal szerződő szakmai szervezetek - eddig egy ilyen megállapodás jött létre a Magyarországi Tartalomszolgáltatók Egyesületével - felhatalmazást kapnak a nyomtatott és internetes sajtótermékekkel kapcsolatban beérkező panaszok kivizsgálására. A szakmai szervezet eljáró tanácsának döntése nyomán megszülető elsőfokú határozattal szemben szintén a szakmai szervezetnél lehet fellebbezéssel élni. A médiatanácshoz csak akkor kerül egy ügy, ha a másodfokú döntést is vitatják a felek, a testület azonban ebben az esetben is csak az eljárás jog- és szabályszerűségét vizsgálhatja - fűzte hozzá Koltay András.HVG
Serbia Insajd A vojvodinai lány 2011.06.30 11:15:00
Mlada vojvođanka tetovirala! Haj nek se čuje čuje, haj nek se zna! Dér Heninek új tetkókája van. Nagyon érdekes. Jó, bizonyos szempontból az. A Csantavéri születésű csillagsztár ugyanis azt tetováltatta alkarjára: Војводина. Szerbül, cirill írással, úgynevezett…..
A Nemzetközi Törvényszék ugyanis a mai napon utasította el a radikális pártvezér márciusban előterjesztett kérelmét, melyben szabadon engedését követelte. Arra hivatkozott, hogy több mint nyolc éve (2003 februárjában) önszántából adta fel magát, ám ügyére azóta sem tudtak…..
Figyelem! Ebben a posztban nincs kemény pornó. Akit az vonzott ide, tovább böngészhet az interneten. A 18-as jelzést a szókimondó, pajzán szöveg és egy-két balkáni macsós, erotikus jelenet apropóján raktam ki.   A jugoszláv filmgyártás egyik legprovokatívabb jelenete…..
Húsz alkalmazottját magyar nyelvtanfolyamra küldi az újvidéki rendőrség – írja a Magyar Szó című vajdasági napilap internetes kiadása. Csak ne lenne ennyi magánhangzó! (képünk illusztráció) Stevan Krstić, az újvidéki rendőrség parancsnok-helyettese elmondta a Magyar…..
sveštenik 2011.04.19 15:26:54
@HenteSS88: Képzeld el én is ide "rájok" de nem vagyok sem LMP-s, sem zsiráf.Nem kint születtem de igyekszem megtanulni a nyelvet és megismerni a kultúrát. Szeretem az ottani embereket, a mentalitásukat és sok barátra tettem szert. Tanultam a nyelvüket és ezáltal egy új világ nyílt meg. Ha az adott nép nyelvén szólalsz meg egyből értékelik a gesztust és a kapcsolat egyből egy barátságosabb, elfogadóbb szintről indul. Mondjuk borzasztó nehéz lehet neked megérteni ezt a bonyolult elfogadás szót! Ennek az Újvidéki nyelvtanulásnak egy pozitív üzenete van és igenis üdvözölnünk kell minden apró gesztust amit a kisebbség irányába tesznek, mert az utóbbi évtizedekben sajnos nem ez volt a jellemző!
Bakker te is csak egy operett náci vagy aki megveszi a globalista piac által gyártott Warrior pólót hozzá a menő Martens bakoncsot és kész is a kemény,angolul kommunikáló náci!Milyen tudathasadásos állapot! Sieg Boss! Hallottad hogy a németet sokkal nehezebb tanulni mi?
Hogy Szerbia nem csupán földrajzi értelemben európai állam, az nem szorul különösebb magyarázatra. A szerb sajtóban népszerű közhely, hogy a délszlávok hamarabb éltek az Európai Unióban, mint hogy az egyáltalán létrejött volna, és némi igazságtartalma talán van is ennek az…..
sveštenik 2011.04.14 09:07:36
@Bálint Csaba: A fekete-fehér póló jobban tetszik.( Napred Grobari!) Látom senki sem lehet tökéletes!( viccnek szántam!)
Bikmakk és Styxx közös sorozata (Első rész ←) Hogy ne nézz teljesen hülyén, ha egy társaságban hozzá kellene szólnod. Hogy valaki fel merje tenni helyetted a legegyszerűbb kérdéseket. Hogy tudd, mi a téma. Ez itt a jó útra tért szlavofóbok kiskátéja, a…..
A Svéd Akadémia keddi hivatalos bejelentése szerint a 2011. évi irodalmi Nobel-díj jelöltjei közé került Dobrica Ćosić, ellentmondásos személyiségű közismert szerb író, politikus. Ha sikeresen átjut a különböző fordulókon (amire azért igen kevés esélye van), akkor Ivo…..
Wikileaks-kiszivárogtatások szerint a hágai Nemzetközi Törvényszék börtönében fogvatartott egykori jugoszláv diktátor a felesége, Mira Marković erős befolyása alatt állt.Tim Mcfadden, a Hollandiában székelő Nemzetközi Törvényszék fegyintézetének ír állampolgárságú…..
Sanader interpolos elfogatóparancsaIvo Sanader, a súlyos korrupciós vádak miatt a múlt év végén Ausztriában letartóztatott és Horvátországnak kiadott, volt horvát miniszterelnök ügyében egyre bizarrabb részletek kerülnek napvilágra.Egy négymillió kunás (kb.…..
sveštenik 2011.01.22 08:53:25
@Styxx: Filmzene lehetne Gengszter Zoli rapper művész úr:" A pénz hatalom a többit meg leszarom" örök érvényű klasszikusa.
sveštenik 2011.01.22 09:35:56
@samadar 2: Hát amit itt leírtál az kb.a világ országainak 95%-ra igaz! Lásd pl. Magyarország.
A szerb Big Brother legújabb sorozatához volt Jugoszlávia-szerte toboroz játékosokat. Szerbia mellett Horvátországban, Boszniában, Crna Gorában és Macedóniában is castingolnak. A horvát meghallgatásokon Splitben és Rijekán kétezren, míg Zágrábban háromezer-ötszázan…..
Sziasztok, Az idén már nem folytatom ezt a sorozatot. Élvezem írni, csak elég időigényes az anyaggyűjtés, folyt. köv. jövőre. Mivel eléggé speciális téma, nem kizárt, hogy több részre olyan nagyon nem is vagytok kíváncsiak, ennek a felmérésében segítene, ha a csatolt…..
Látszólag egytől-egyig ugyanolyan, antiszociális huligánok; de mint mindenütt a világon, a volt Jugoszlávia területén is valójában meglehetősen heterogén összetételűek az úgynevezett ultrák, vagyis a csoportokba szerveződő fociszurkolók azon kemény magja, akik a drukkolást…..