Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Dulmina

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Gilingala kérdése szeretettel:Miért kell egy sütibe egyszerre szódabikarbona/sütőpor és élesztő is?Keményen hangzik. (Milyen süti ez?)        Élesztő: http://i.fotexnet.hu/fes/pictures/9/29/product/4/big-product_picture_7464.jpg ..
Dulmina 2010.05.19 10:38:34
Szupersüti :D

Nekem a mindenféle péksüteményekhez bevált alapreceptem ilyen:
dulmina.blogspot.com/2009/02/alapreceptek-kelt-tesztak.html
A génmódosított liszt ellen határozottan tiltakozom, meg a fehér se az esetem, szóval én személy szerint teljes kiőrlésűt használok hozzá, de nyilván sima finomliszttel is csinálhatja, akinek úgy tetszik (ez esetben kevesebb folyadékkal lesz jó az állaga).

Amit ezzel a tésztával tapasztaltam, hogy sose marad tömör, és nem szárad ki olyan hamar, mint a hasonló összetételű, de csak élesztőt tartalmazó kelt tészták.

Régi receptekben meg belebotlok időnként olyanba, hogy a szerző azért ír élesztőt egy tésztába, mert állítása szerint így omlósabb lesz, és külön kiemeli, hogy természetesen nem kell megkeleszteni. Például ezt ki is próbáltam: dulmina.blogspot.com/2010/03/lekvaros-falatok-vegan.html

Jöhetnek a szakik, akik kielemzik! :)
Ha már ennyire a főzögetésbe kérdeztem, tessék, az egyszerűnek tűnő túlbonyolított feladat:Hogyan főzök kukoricát?          Nem a konzervet, azt én is ismerem. Csuhéval együtt? Mit kell róla levágni? A szőrt vagy azt se? Vagy ha…..