Regisztráció Blogot indítok
Adatok
tollnerj

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
bodoky Tollnernek megint üzentek 2010.04.27 00:53:49
A pátyi hős Tollner Józsi osztálykiránduláson volt a gimnáziumi osztályával Környebányán, péntekről szombatra virradó reggel a mellékelt ábrát (tulipános horogkereszt + szevasz) találták a turistaház előtt. A tanártársa ezután már az autójába se mert beülni.Finom humora…..
tollnerj 2010.04.28 20:57:19
@ó jaj: - Hány évesekből áll Tollner osztálya?

TJ: Tizedikesek, ez 16-17 éves korosztályt jelent. Ez egy („nulladik”) évnyi nyelvtanulás utáni gimnazista korosztályt jelent.

- Megbízik mindben teljesen? Esetleg közismert ellendrukkerének csemetéje van köztük?

TJ: Az osztály egyik felével voltunk kirándulni. Ez nem a szokásos, évi rendes osztálykirándulás volt, az nálunk az Illyésben mindig ősszel van. Nagyon fontosnak tartom a sok közös programot, ezért most félévnyi intenzív golfozás után úgy éreztem, van mit bepótolnom velük. Miután az első kommentelő a diákcsíny lehetőségét sem zárta ki, tegnap reggel leültem egy teremben diákjaimmal, és elmondtam nekik mi történt. Azon a fiún kívül, aki a fényképeket készítette mindenki ekkor hallott először a történetről. Le voltak döbbenve, fel voltak háborodva. A végén nekem kellett elnézést kérnem, hogy egyáltalán a kérdést fel mertem tenni; hogy van e közük hozzá. Sokévnyi tapasztalattal meg tudom különböztetni a műfelháborodást az igazitól. Arról szólt a két napunk, hogy milyen jó helyre jöttünk, mennyire jól érezzük magunkat együtt. Életszerűtlen lett volna a gonoszkodás. Nincs ellendrukker csemetéje az osztályban. Képviselőtársaimon, és Mervóékon kívül minden ismerősöm szurkolóm, legalább is én csak ilyenről tudok.

- A gyerekeken és tanártársakon kívül volt velük még más?

TJ: Nem volt senki. Ez az erdei iskola kulcsos házként működik, odamész, a gondnok átadja a kulcsokat, és a kirándulás végére megjön, és átveszi a házat.

- A turistaház földszintjén kik aludtak? Gondolom az ablakokon nincs rács egy turistaház esetében, tehát éjjel szabadon lehet ki-be mászkálni.

TJ: Csak egy szint van, egy magasföldszint. Két szobában voltak a gyerekek, éjjel kettőkor volt takarodó, a fiúk úgy elfáradtak a délutáni fociban és túrázásban, hogy ekkor már aludtak. A lányok kinyafogták, hogy meséljek nekik (normálisak, semmi baj velük, szeretnek így elaludni). Mire a mese végére értem a tíz főből csak hárman maradtak ébren, de utána ők is elaludtak.

- Megkaphatnák a turistaház pontos googlemap koordinátáit?

TJ: Mittudomén? A neve alapján meg lehet keresni? Környebányai Erdei Iskola. (Szuper hely, ajánlom mindenkinek. Minden utóbbi időben végzett osztályommal voltam itt, sőt volt olyan is, hogy érettségi találkozót szerveztünk ide. )

- Van-e a közelben pl. egy köztéri virágágyás, tulipánokkal?

TJ: A tulipánokat a bejárattól 10 m-re levő kereszt melletti virágágyásból tépték. Fénykép van róla.

- Ha nem, hol van a legközelebb virágbolt? A virágbolt bejáratára rálát-e egy térfigyelő kamera? A virágbolt eladója emlékszik-e rá, ha nem környékbeli ismerős vásárolt nála?

TJ: -

- A virágok szára metszve vagy tépve volt?

TJ: Tépve.

- Mintha egy betonozott terültre lenne kis kavicsokkal kirakva a szöveg. Hol van ehhez a betonozott részhez legközelebb olyan kavicsos terep, ahonnan hozhatták a köveket? Voltak-e ott lábnyomok?

TJ: Az aszfaltozott kapubejáróra készítették művüket, a murvát az útpadkáról kaparták össze.
Használható lábnyomot nem tudtunk fényképezni.

- A kavicsok alkalmasak-e ujjlenyomat megőrzésére?

TJ: Szerintem kizárt.
(Egy táskányi szórólapom van a három héttel ezelőtti akciójukból. Ezt egyetlen tanítványom szedte össze, én inkább az ezeken lévő újlenyomatokban bízom.)

- Van-e olyan fotó, ami a szöveg tágabb környezetét is mutatja?

TJ: Van. (Magánlevélben elment az összes a kérdezőnek, és Bodokynak is).

- A turistaház magában áll a természetben, vagy közel a faluhoz? Tehát ha valaki ott éjjel kocsival jön-megy az hangos, feltűnő?

TJ: A település a szénbányák bezárásakor majdnem teljesen kihalt. Most leginkább tatabányaiak nyaralói találhatók itt, kevés az állandó lakos. Viszonylag nagy területen van a turistaház, szomszédos telkeken is nyaralók vannak.

- Ha igen, a feltételezhető hallótávolságon kívül eső parkolási helyszíntől egyenes vagy kanyargós betonút visz a házig, ha kanyargós, van-e a kanyart levágó gyalogösvény, ha van, ott vannak-e nyomok?

TJ: -

- Volt-e bármi, ismétlem bármi más apróság a kirándulás előtt/során, ami így utólag belegondolva kicsit furcsa volt? Honnan tudhatták, hogy pontosan mikor és pontosan hová mennek?"

TJ: Tudom, hogy kb. december eleje óta lehallgatnak. Minden lépésemről tudnak.