Regisztráció Blogot indítok
Adatok
nyunyeszgomesz

0 bejegyzést írt és 21 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A greenr-t egyetemet végzett fiatalemberek írják. Minden mondatukra legalább egy jegyzettankönyvnyi háttéranyag szolgálja a tudást. Itt mi megoldásokat keresünk, és én minden további nélkül ki fogok dobni bárkit, aki kommentjében olyat próbál trollkodni, hogy:- nincs…..
nyunyeszgomesz 2010.06.24 10:34:10
@Pacsker:

"a fenti azt mondja, hogy a világon mindig lesz egy olyan lélek aki tagad. én meg azt hogy ezen a blogon nem lesz."

Ismétlem az idézetet, immár harmadszorra:
"Sosem nyomhatjuk el..."

Ez bizony egy felénk (feléd, felém, stb.) irányuló felszólítás/óhajtás, ami NEM azt mondja, hogy mindig maradnak tagadók.

Persze mondhatod, hogy a "Tagadás lélektana nagyon fasza cikk, KIVÉVE AZ UTOLSÓ KÉT BEKEZDÉST!" de akkor erre ajánlott felhívni az olvasó figyelmét.

"vállalod a kommentekre a visszaírást? te fogod a hülyeséget kezelni tts tudás nélkül?"

Ha nem dobnád ki pl. a bioetika blog szerzőjét, akkor nyilvánvalóan segítene pl. klímaszkeptikus trollokkal szembeni harcodban, mint ahogy én is kikelnék egy vallásos fundi mocskolódásai ellen, és így tovább. Igaz utóbbiba néhanap megjelenő buddhista elmefuttatásaid is beletartoznának.
Jah, és a grafológia tudományos bizonyítottságát se vezetném le egy kétkönyves szerző csak Magyarországon megjelent kiadványából...

A GMO és egyéb kérdésekben meg beszélhetnének a tények, a te álláspontoddal ellentétes vélemények és tanulmányok törlése helyett.

Iszonyatosan kontraproduktív szerintem és a céljaid eléréséhez se visz közelebb, amit moderálás címén, de gyakorlatilag cenzúrázás jelleggel folytatsz.

Különben igazi trollt elég régóta nem láttam errefele. Abból, hogy te is csak úgy véled, hogy biztos tele van velük a többi fórum (HIV/AIDS témában pl.) arra következtetek, hogy te sem láttál ilyeneket tonnaszám.
nyunyeszgomesz 2010.06.24 14:02:29
@Pacsker:
"500 évvel idősebb. úgy terjedt el a világon, hogy nem ontott ki emberéletet."

Ugye az, hogy valami idősebb valami másnál, az nem éppen a legjobb érv.

Erőszakmentessége pedig szintén a prédikátorai habitusától függ inkább, mint a vallás saját lényegéből. Mivel kevés helyen volt államvallás, emiatt nem lehet erőszakhoz kapcsolni olyan egyszerűen, mint az iszlámot és a kereszténységet, de azért volt már rá példa:
"In medieval Southeast Asia, there were a number of Buddhist states, including the Pagan Kingdom, the Sukhothai Kingdom, and the Kingdom of Polonnaruwa. In Sri Lanka especially, Buddhist leaders developed a theory of "just war" against Tamils which played a role in recurring and widespread violence up to the present day,[6] and modern monks frequently involve themselves in nationalist politics,[7] although Sri Lankan peace activists such as A. T. Ariyaratne have also drawn on Buddhism for inspiration.

East Asian Mahayana Buddhists also often received state support. The Zen priest Brian Daizen Victoria documented in his book Zen at War how Buddhist institutions justified Japanese militarism in official publications and cooperated with the Japanese Army on the battlefield. In response to the book, several sects issued an apology for their wartime support of the government."
en.wikipedia.org/wiki/Criticism_of_Buddhism#War_and_violence
Érvek és ellenérvek együttes bemutatása szokás volt régebben ugyebár, avagy mit nekünk (szkeptikusoknak) a görög szofista hagyomány? Egyoldalúság, amint az Élőláncnál meg is írtam, az van!Beszélgetőpartnereink: ifj. Duda Ernő, a Magyar Biotechnológiai Szövetség elnöke és…..
nyunyeszgomesz 2010.06.24 11:15:48
@Pacsker:
Ebből a linkből még mindig nem tudom, hogy ilyen hatása van a Mon810-nek.

Mindamellett egyetlen GMO termékkel kapcsolatos hatás nem lehet indok a teljes GMO paletta elvetésére.

"a bocs ez ilyen darvasos, heszky-s rendezvény, ez biztos nem jó és tudománytalan. "
nNehezen bírlak követni, ez most irónia, vagy komoly? Mi a véleményed Heszky-ről?
Mert máshol ezt írtad róla:
"heszky hi-he-tet-len! mintha a keresztény fundamentalizmussal legalizálná a technokrata gmo-pártiságát... hihetetlenül nevetséges és szakmaiatlan. az akadémia embere? ezt nevezzük ma "tudománynak"?"

( szkeptikus.blog.hu/2010/06/12/szkeptikus_klub_genpiszkalt_vagy_gennemesitett/fullcommentlist/1#c10160861 )
Jared Diamond 1987-es cikkének nem sikerült magyar fordítását találnom a neten, így pótoltam ezt a hiányt. Nem a legfrissebb írás és messze nem teljes, de a lényege szerintem nem avult el.A tudománynak köszönhetően az ember beképzelt önképe jelentős változásokon esett át. A…..