Regisztráció Blogot indítok
Adatok
panda maci (törölt)

0 bejegyzést írt és 26 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A levélíró kérésére törölve...
panda maci (törölt) 2010.04.30 14:56:15
@Strici:

sajnos nem találtam meg az anyagot, de még nézegetem.

Hát, nemzetközi monopóliumnál nem is félnék, hogy éhen halnának a tulajok. Más kategória :)
panda maci (törölt) 2010.04.30 15:00:31
@M@tyi: kihagytam, én csak hétvégén bringázom, kirándulásnál inkább.

Véleményem szerint a megfelelő védőfelszerelés hiánya Budapesten felérhet egy öngyilkosággal,a közlekedési morál és az utak állapot amiatt is. A "sisakok" zömét pedig a szivárvány minden színében árulják :D
panda maci (törölt) 2010.04.30 15:38:30
@M@tyi:
szavaim sincsenek, vizualizáltam a leírtakat :D :D
A mai tinilányok többsége koránál 5-10 évvel idősebb ribancnak sminkeli magát, úgy öltözik, és úgy is viselkedik. A hétvégi diszkóban részegen dugnak szinte bárkivel, szinte mindig mással, mert ezt tartják menőnek, követendő példának. Ezen mondjuk nem lehet csodálkozni,…..
panda maci (törölt) 2010.04.30 12:33:17
Sajnálom, hogy nem merik leadni a reklámot...

Néhány komment kapcsán olvastam, fogy a magyar, míg miért pártolják az abortuszt.

Az kinek jó, ha tizenéves tiniklányok anyák lennének? Milyen jövője lesz annak? Hogyan végzi el az iskoláit, ki fogja nevelni azt a gyereket, iskola híjján milyen munkája lenne? Mit tud egy ilyen gyerekszülő nyújtani a gyerekének? A népességfogyást nem a tiniknek kell megoldani...(
No meg a legtöbbünk nem szívesen nőtt volna fel olyan családban, ahova nem várták az érkezését...

Az meg más kérdés, hogy számos 30 körüli ismerősöm van, akik nehezen perkálják ki az albérleti díjakat, tanult emberekről van szó, - közülük többen válllanának gyereket, ha a saját létfentartásuk hosszabb távra biztosítottnak éreznék...Talán ezt a réteget meg támogatni kellene valahogy, hogy családalapítási vágyuk tlejesülhessen. Mert több pár válllana gyereket, és már rég nem a bulizós korosztály, nem ezek a nem vállalásra az ok.ok. Nem szinglikről írok, hanem párokról. A szingliséget sem ítélem meg negatívan.

A tiniknél nem preferálnám tizenéves kislányok anyává válását, kisfiúk gyerektartásra kötelezését...(amit nyilván srác szülei fizetnek helyette egy darabig).
Nagyon sajnálom, hogy nem adják le a reklámot...

Másrészről furának tartom azt is, hogy fogamzásgátlókra nincs TB támogatás. Számos korszerű gyógyszer van, ami pl. kb. 7000 forint (3x21 darabos). E gyógyszereket meg sokszor nem is kizárólag fgátlásra, hanem bőrproblémákra is felírják...stb.

Óvszereket lehetne iskolákban legalább ingyen osztogatni a tiniknek.

Érdekesnek tartom a gyóygszerek a folyókban dolgot, -ami egyrészt szomorú. Másrészt furcsa lenne, ha netán olyan mondja, aki férfi és netán el sem tudja képzelni hosszú távú kapcsolatban, hogy óvszert húzzon.
Akinek nem inge, ne vegye magára, senkit sem szeretnék megbántani.
panda maci (törölt) 2010.04.30 12:38:32
Már biztos, hogy az illetékesek az Andrássy utat választották a kerékpározás elátkozott útvonalának. Az okok nem ismertek, az viszont igen, hogy a főváros egyik legszebb és nagy kerékpárforgalmat bonyolító útján alakították ki a balesetek tömegeit okozó bicikliutat. A…..
panda maci (törölt) 2010.04.29 19:31:28
Szomorú, hogy nem képesek ideális helyeken normális bringa parkolót kialaítani.

A kommentek egy részébe belemerültem, érdekes a bringás-autós ellentét, meg a büdös-e a bringás kérdéskör :D

Nos, igyekszem elfogolutlan lenni. Van autónk is, ill. bringáink is.
Ahogy nincsenek normális mennyiségben bringa utak, ugyanúgy rossz feltételek vannak az autósoknak is szerintem (Budapest).

A büdös, nem büdös kérdésre. Az ember a saját szagát sokszor alulértékeli... - szerintem. Büdösség alatt nem csak hónalj szagot kell érteni, nem csak ott izzad az ember, sokszor a bőrnek is van egy jellegzetes kipárolgása. Nehéz férfiaknak ezt sok esetben magyaráznom. Jobbik, kellemesebb esetben, a tejhez tudom hasonlítani a szagot, amikor a hónalj izzadása nem jelentős. Rosszabb esetben ahhoz sem, nehéz hasonlattal előállni, de nem kellemes szag. De nem hónalj szaga van ilyenkor az illetőnek, de magán nem érzi, vagy nem aakrja érezni.
Annak hiszem el, hogy nem büdös, aki egy-két km-nél nem teker többet a melóhelyre. Aki többet, akár csak 5-öt, az büdös lesz, -max. ő nem érzi.

Tévhit, h a rendszeresen sportolók nem izzadnak, kérdezzetek meg egy orvost. Nekem azt mondta, azok közül sokkal többet verejtékeznek melegben. Max. ha néhány hét után bringás azt mondja nem érzi, immunis lesz saját szagára (szerintem), de attól még kollégáját zavarhatja.

Nincs a bringásokkal semmi baj egy melóhelyen, még ha 20 km-ert tekert akkor sem, ha a melóhelyre ahogy beér, lenne lehetősége kultúráltan lezuhanyozni, átöltözni. Eddig is jó lenne Uniós országként eljutni...

Szerintem a fővárosban nem biztosított számos helyen a biztonságos bringázás, sem kerékpártároló, nem biztosítottak az autósoknak a normális utak, megfelelő parkolási lehetőség, és nem biztosított a kultúrált, tiszta járműveken való tömegközlekedés sem. Túlzsúfoltság, hering járatok, kánikulában csak bizonyos vonalakon vannak légkondis járművek, tengernyi ember fő a pléhdobozban.Mocsok is van.
Itt a gondot nem is a takarítás hiányára értem elsőre, hanem arra, hogy emberek, utazóközönség az, aki minden szemetet szanaszét hajigál.

Bringázni van aki egészségi állapota amiatt nem tud, más meg szimplán nem szeret tekerni, nem lehet elvárni, hogy autósok pattanjanak bringára...stb. Azt sme lehet elvárni, akinek van módja rá, a szutyok tömegközlekedést válassza autója helyett.

De az elvárható lenne, hogy legyenek P+R parkolók, legyen normális tömegközlekedés megfelelő mennyiségű járattal és legyen normális bringázási lehetőség. Amíg egyik sincs, vagy egyik a másik kárán, abból nem feltétlen lesz békesség... :(

Mivel bringázok is, autozók is, tömegközlekedek is, mindig szomorúan tapasztalaom, mikor a különféle táborok csépelik egymást.

Amúgy a bringa nálam inkább a hétvégi kirándulásokat jelenti jó ideje. Csúcsidőben ha belvárosba kell mennem tömegközlekedem, de ha sok cuccot cipel az ember valahova, akkor marad csak az autó. A csomagtartóba meg más nem lát be, nem feltétlen jókedvében ül az ember a dugóban.
Vidékre, hosszú távra meg nem kérdés, mindig autó.
panda maci (törölt) 2010.04.29 20:57:10
@fifibá55:

elsiklottam a kommenteden, hogy nem is engednéd meg a zuhanyzót. Egy cégnél, ahol az számít, hogy a bringások reggelente gyorsan lezuhanyoznak-e, annak hamarosan le kell húznia rolót, mert ez aztán nem nagyon növelné meg a cég vízköltségét, de a dolgozók érezhetnék úgy, hogy megbecsülik őket... amiből munkáltatóként sokat lehetne profitálni is.

Mondjuk aki tömegközlekedve légkondi nélkül utazik, nyáron, - reggel is fülledt, nyomasztó melegben, az is megizzad (még ha otthon zuhanyzás után, dezodorálás után is indul közvetlen munkába), annak sem feltétlen ártana kis zuhanyzás...

Az édesvízkészlet pazarlása nem itt kezdődik. zuhanyozni lehet víztakarékosan is, (bevizezi magát, zuhany elzár, betusfűrdőzi testét, majd leöblítéshez megnyitja megint).

Engem nem az zavar, hogy valaki tisztálkodni akar, hanem az, hogy általánosságban el van cseszve az ivovíz felhasználási rendszer. Új házaknál van lehetőség másképp tervezni, esővizet is betározni, hasznosítani, de a régiekkel nehezebb ügy kezdeni valamit :(

Mindaddig álszentség arra hivatkozni, hogy ha a bringás megejtene egy gyors zuhanyzást - ha lenne módja rá melóhelyen-, hogy ezzel pazarolja az édes vízkészletet, míg a kifogásoló netán a saját lakásában ivóvízzel öblíti le a WC-t is...

Mert nagy divatja van aggódni azokért, akiknek nem jut tiszta ívóvíz sem, de nem jó a mások szemében a gerendát is, sajátomban a szálkát sem észre venni mentalitás sem. Azzal, ha alkalmazottaidnak nem engeded meg a nem vízpazarló zuhanyzást sem, azzal még nem sikerül megoldani a vízszűkében lévő országok problémáját sem, max. saját munkatársaiddal jól kitolsz.
Bocsi :)
Mi van akkor, ha - az ember lánya elmúlt 50, rokkantsági nyugdíj után kéne újra munkát találnia, ha a munkanélküli központ szerint túlképzett, a munkáltató szerint nem az?   Elmondom! SEMMI, mert nincs segítség! Utálok politizálni, de most azt kell mondanom, hogy jobb volt…..
Praxis Feleslegesek a háziorvosok 2010.04.29 08:00:00
Jómagam harmincas éveim közepéig két háziorvost fogyasztottam. Soha szakmai kérdésben nem hallottam érdemileg megnyilvánulni egyiket sem. Velem kapcsolatban adminisztratív teendőket végeztek: gyógyszerfelírás, beutaló készítés. Ennyi. Mostani háziorvosommal való első…..
panda maci (törölt) 2010.04.29 11:52:37
Én pár éve találtam egy tutti háziorvost. A gond az, hogy 30 km-rel arrébb költöztem azóta, és kéne másik... Megszakad a szívem, de nem lesz más választásom, mást kell keresnem, mert ha beteg vagyok, nagyon messze a rendelője :( Jó házi orvost sajnos nem egyszerű találni...

Az eddigi létező legrosszabb házirovos akivel valaha találkoztam, a rendelő ajtaja előtt az asszisztenst recepciós pult előtt ült. Ami természetes és megszokott pl. magán fogorvosi rendelőknél, de egy házi orvosi rendelőnél ez nagyon durva. Biztos az orvos időt takarít meg, mert a recepteket az asszisztens időseknek felírta (mindig voltak előre aláírt recept kötetet kint), megkapták úgy a recepteket, hogy orvos nem is látta őket. A többi betegnek viszont ciki volt pl. ha valaki a 3-4 napja nem múló hasmenésről kezdett beszámolni a többi várakozó beteg előtt. Beteg jogokkal ilyenkor mi van.
A napokban voltam fogorvosnál újfent, ott abszolut nem zavar, hogy ha a recepción megkérdezik mire jöttem a többi beteg előtt. De durva ha háziorvosnál olyanról kell recepción beszámolni, ami más betegre aztán végképp nem tartozna...Megjegyzem, mindig telefonon előre lebeszélt időpontra mentem, és nem volt elég a TAJ kártyát odaadni az asszisztensnek, el kellett mondani a panaszokat neki... Ezt miért a többi várakozó beteg előtt? Azóta sem sikerült megértenem, ezt miért így csinálták.
Ez után találtam egy nagyon jó másik orvost, maximálisan meg vagyok elégedve mindennel, de elköltöztem, és előre rettegek, milyenek a környéken lévő orvosok.